Vem gör covern?

En ganska trevlig sak med att jobba hemifrån är att man, medans man jobbar, kan slänga på någon live DVD på storbildstvn. Bara för att ha något igång. Idag blev det GammaRays Hell Yeah DVD. Där spelar de en särskilld låt mot slutet som egentligen inte är en GammaRay låt. Men den skrevs av Kai Hansen och spelades även in när Kai Hansen var med i det andra bandet, Helloween. Denna låt spelas fortfarande live av både Helloween och GammaRay. Men frågan är; när vilket av banden spelar den kan det räknas som en cover? Och när spelas den "på riktigt"?

Stora frågor och jag har inget svar egentligen. Vad tror/tycker ni kära läsare?

GAMMA RAY - I Want Out


HELLOWEEN - I Want Out


Och vilken version låter egentligen bäst?

Cheers!!

Kommentarer
Postat av: DANIELA

Fan en sån jobbig fråga - aldrig tänkt på det på det sättet...Men jag antar att den är "på riktigt" när Helloween gör den. Mest med tanke på att den var skriven för Helloween först? Dock kan jag kan ändå inte kalla GammaRays verion för en cover, eftersom Kai Hansen skrivit den och nu är med i GammaRay istället. Hm...Sen så gillar jag nog GammaRays version mest av någon anledning.Jävligt bra tänkar-fråga. Mer sådana! :D

2011-01-07 @ 18:20:36
URL: http://danies.blogg.se/
Postat av: Spix

Visst är det väl en cover när Gamma Ray spelar den, även om det är Kai som skrivit den? Den skrevs ju för Helloween och är med på en av deras studioalbum.Tobias Sammet refererar ju t.ex. till låten Avantasia som cover när han lirar den med Edguy.

2011-01-07 @ 22:02:21
Postat av: David

Har aldrig ens tänkt på det! Men faktum kvarstår att det är en riktigt schysst låt.

2011-01-08 @ 07:44:39
URL: http://metalgeek.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0