Alice Cooper Mania! (och problem för Tobi i USA)

Alice Cooper har släppt en ny video! Eller, första oktober släpptes den, men det var först nu som jag såg den. Till vilken låt, kanske du tänker nu? Då kan jag berätta att videon innehåller hela 3 låtar, från senaste albumet Along Came A Spider. Till det hör att videon är 10 minuter lång! Inget som spelas på MTV direkt.

Låtarna som hörs i videon är; Vengeance Is Mine, (In Touch Whit) Your Feminine Side och Killed By Love. Bra låtar från en bra skiva alltså! Videon är uppdelad i tre delar, ganska naturligt, och den bara skriker Alice Cooper. Allt i den är pure Alice! Enligt min mening är det också en sån video som du kan titta på från början till slut, trots att den är 10 minuter.

Tillsist så ska jag berätta att herr Tobias Sammet (mastermind of Edguy and Avantasia) tydligen har fått lite problem i U.S.A. Tydligen så har han sagt något om att han inte skulle vilja bo där, vilket tydligen visa har retat sig på. I ett officiellt uttalande på Edguys hemsida säger han bland annat:

This was not meant to be a political statement. If some asshole wants to misuse my statements for some racist purpose, I get fucking mad. I've been told that people started to discuss about the second world war, about immigrants, about black people... People: This is Rock N Roll!!!! There is no place for racism in my life! We are one fucking world!!!

(läs hela uttalandet på http://www.edguy.net/)

Tillsist så ska jag visa den nya Alice Cooper videon! Varsågoda!


Tales from a Wicked Mind... not

Hej och hå alla som läser min blogg. Nu tänkte jag göra lite reklam för mitt nya projekt!

Från och med nu så ska jag börja lägga upp alla mina berättelser som jag av en eller annan anledning har skrivit genom åren. Eller kanske inte alla föresten, den första är från i 6an. Ett annat krav är att alla berättelserna är humoristiska på ett eller annat sätt.

Första delen av den första berättelsen, Knasköping!, ligger redan uppe! Kolla in den på http://masa91.blogg.se/tales/index.html (länken finns också under rubriken "LÄNKAR".

Det ska också sägas att detta lilla projekt förhoppningsvis inte kommer att ta bort något större fokus från den här sidan ägnad år Hårdrocks musiken.

För att nu avsluta detta lilla inlägg så ska jag visa något som, nästan, har med ämnet att göra. The Book Of Heavy Metal med Dream Evil. Varsågoda!


Nytt Avantasia album på gång

Knappt hade Edguys senaste album släppts innan jag fick reda på att herr Tobias Sammet nu planerar att följa upp årets The Scarecrow med en ny platta under Avantasia fanan. Det står nämligen i en intervju med Tobias som publicerades igår på hans hemsida (http://www.tobiassammet.com/). I intervjun kommer en fråga om han kunde tänka sig att jobba med producenten Sascha Paeth (som bland annat producerat The Scarecrow och Edguys två senaste album) igen så svarar han bland annat så här;
 
"Behind the scenes we have slowly started working on the forthcoming Avantasia record and I will do everything to have the biggest production, I've ever had. I am negotiating with an orchestra right at the moment and I just wanna have a bombastic, monumental movie for the ears. And for such an undertaking there is no one who is better than Sascha, he is like a brother to me."

Jag säger bara, spännande!! Jag hoppas verkligen att herr Sammet denna gång har den goda smaken att bjuda in Joacim Cans (HammerFall), Tony Kakko (Sonata Arctica) och Andi Deris (Helloween) till att medverka på skivan! Jag tror att de skulle passa perfekt. Dock så får vi vänta lite på de beskeden eftersom Sammet först har en världsturné med Edguy framför sig.

På tal om Edguy kan jag också meddela att det svenska förbandet för europaturnén, H.E.A.T, ska vara med i nästa års Melodifestival. Congratulations!

Edguy - Tinnitus Sanctus

Edguy - Tinnitus SanctusDet tog ett tag, men nu har jag äntligen bestämt mig (efter en vecka i hörlurarna från skolan) vad jag tycker om Edguys nya album! Och ved tycker jag då? Jo, för att sammanfatta saken ganska kort; riktigt jädra bra!

Skivan inleds med videolåten Ministry of Saints. Det är riktigt bra. Denna låten kan faktiskt vara bland det bästa som bandet gjort, NÅGONSIN! Det börjar med ett tungt instrumentalt parti och fortsätter sedan i medeltempo genom starka verser och en gudomlig refräng!

Sex Fire Religion däremot är inte alls, i mina öron, något av det bästa bandet gjort. Enligt mig är den ganska tam och den medryckande refrängen räcker inte till för att få den till mästerverk status.

Sen kommer beviset på att Edguy inte helt har lämnat sina Power Metal rötter! The Pride of Creation kunde i mina öron lika gärna höra hemma på till exempel Mandrake. Ren tysk glad Power Metal, så som i alla fall jag vill ha den!

Nine Lives och Wake up dreaming black fortsätter lite i samma stil som The Pride of Creation, dock lite mörkare och tyngre.

Sedan kommer den första överraskningen på plattan. Dragonfly låter faktiskt lite åt Whitesnake hållet till. Det låter Amerikanskt, på gott och ont. Visst, det är en bra låt. Men jag hoppas inte att det är i den riktningen som bandet kommer att fortsätta.

Torn without a Rose är skivans ballad. Den är riktigt bra! Inte i klass med Scarlet Rose och Save Me, men nära inpå!

I 9-2-9 känner man igen gamla Edguy igen! Pampig Power Metal som är lätt att tralla med i! Och samma sak gäller för efterföljande Speedhoven. Speedhoven är nästan min favorit på plattan faktiskt!

Sen kommer skivans andra överraskning. Dead or Rock låter faktiskt lite AC/DC. Tungt riff och tung sång av herr Sammet.

Den humoristiska Aren't you a little Pervet too?! (som gästas av The Killers) avslutar skivan. Tysk humor, påminner lite om Life and times of a Bonus Track.

Edguy - Tinnitus Sanctus: Betyg 8/10
Bästa låt: Ministry of Saints


Körslaget - Finland version

Edguy recensionen är klar, i mitt huvud. Troligtvis så kommer den att komma upp här på söndag. Men tills dess så har jag en lite annorlunda nyhet.

Kan det egentligen ha undgått någon att HammerFalls sångare Joacim Cans gick och vann Tv4s "Körslaget" tidigare i år? Med sin Mora kör "Team Cans"? Nej, tänkte väll det. Hur som helst. Körslaget är ju ett internationellt koncept som i original heter "Clash of the Choirs". Nu har även Finland hakat på den här trenden. Och det verkar faktiskt som de blivit lite inspirerade av Sverigeversionen när de skulle välja körledare. De har nämligen valt Timo Kotipelto, sångare i Stratovarius (läs hela såpan här i tidigare inlägg).

Den finska versionen av programmet heter för övrigt "Kuorosota" (:-P). Och här nedan kan ni se den finska trailern till programmet. Jag kan säga att den är VÄLDIGT lik den svenska trailern för Körslaget. Men, men. Vem brys sig egentligen?


My top 10 Metal Bands... of all times!

Nu har jag äntligen börjat få grepp om den nya Edguy plattan! Och jag gillar det jag hör! Men det är inte det som det här inlägget kommer att handla om. Nej, för igår hade jag nämligen lite långtråkigt. Så då så tänkte jag att jag skulle klippa ihop en liten film i Windows Movie Maker. Jag valde att kalla denna lilla "film" för "My top 10 Metal Bands... of all times!". Så ni kanske kan gissa vad den handlar om. Jag har helt enkelt listat mina top 10 favoritband inom världen Metal och hårdrock. Så, eftersom min blogg handlar om det som den gör så tänkte jag lägga upp den här. Varsågoda!


Jaja, jag skröt väll lite i början kanske :-P men det måste man ju göra när den ligger på YouTube, eller hur! Hare bra tills nästa gång (då det med all trolighet blir en recension av nya Edguy plattan)!

Edguy - Tinnitus Sanctus (recension får vänta)

Jaha. Vad har du nu hittat på herr Sammet? Det var med den tanken som jag för fösta gången satte in skivan för att lyssna på den. Har Speedhoven överträffat sig själv ännu en gång eller blir det bara pannkaka av det hela?

Sanningen att säga så vet jag faktisk inte. Det kommer nog att ta ett tag i mina hörlurar innan jag riktigt förstår plattan tror jag. Antingen så kommer jag tycka att den är ett mästerverk, eller så kommer jag inte alls tycka det. När jag väl har bestämt mig för vad jag tycker så kommer det att komma en riktig recension här, men tills dess så får ni vänta och läsa de värdelösa recensionerna som finns i tidningar eller dylikt.

Jaja. Här har ni en låt från senaste plattan. Den heter Speedhoven. Mycket Nöje!


Nya Edguy släpps imorgon! (Kenny hälsar)

Ja! Imorgon släpps Edguys nya och efterlängtade album Tinnitus Sanctus! Grymt Skoj ju! Direkt efter skolan imorron bär det av till Bengas på Drottninggatan för att inhandla mitt exemplar. Förhoppningsvis har dem special utgåvan med live plattan "Live in Los Angeles" som bonus där. Men, men. Jag blir lika glad åt standardutgåvan.

Med det sagt så kan avslöja någonting helt annat. En av mina favoritserier som liten blir nu långfilm på bio. Jädrar :-P Det rör sig om ingen mindre än Kenny Starfighter (spelad av Johan Rheborg) från planeten Mylta. Han gör nu långfilmsdebut i filmen "Kenny Begins". I tv serien (som förhoppningsvis någon som läser min blogg kommer ihåg, för den var helt underbar) så slogs Kenny mot Dr.Deo. I filmversionen heter skurken Rutger Oversmart. Roliga namn helt enkelt.

För att nu avsluta mitt inlägg som bara delvis (vilket är extremt ovanligt) handlade om metal så ska jag visa trailern till "Kenny Begins"! Varsågoda!


Förband för HammerFall klara!

Som ni förhoppningsvis inte missat så släpper HammerFall nytt album den 20de februari nästa år. Efter det så följer som sedvanligt en stor turné som bland annat innefattar en spelning på Hovet i Stockholm (som jag självklart kommer att se). Igår blev det officiellt vilka som får följa med HammerFall på denna turné.

Som fösta förband har vi ett band som heter Bullet. Fråga mig inte vilka de är eller hur de låter, för det har jag 0 aning om :-P. Det enda jag vet är att de är från Sverige.

Det andra förbandet är däremot lite mer intressant. Det blir det svenska bandet Sabaton. Detta band har jag egentligen ingen större koll på. Men jag har läst mig till att dem är ganska bra live (någon dum recensent har till och med sagt att det är som ett HammerFall med extra allt, något som jag har ytterst svårt att tänka mig). Så det kan nog bli ganska intressant.

Turnén kommer för övrigt att heta "Any Tour Necessary 2009", vilket är en anspelning på en låt på nya plattan (dock inte titellåten).

Till sist så publicerar jag även här affischen för denna turné. Grattis :-P

Any Tour Necessary 2009!


Gamma Ray - Hell Yeah!!! The Awesome Foursome... (DVD)

...and the finnish keyboarder who didn't want to wear his Donald Duck costume.

Hell Yeah!!! The Awesome FouresomeDet har blivit dags att recensera Gamma Rays senaste DVD nu. Egentligen så skulle denna DVD släppts för väldigt länge sen, innan senaste plattan Land of the Free II och Hellish Rock Tour. Men på grund av en väldigt massa strul med skivbolag och sånt så släpptes den inte för än förra fredagen. Den består av 2 diskar i sitt original utförande, men de första exemplaren har även med en bonus disk.

För att börja med disk 1. Disk 1 innehåller en konsert film inspelad i Montreal, Kanada, under "The Majestic Northamerican Tour" 2006. Den innehåller 18 låtar, inklusive några av mina Gamma Ray favoriter som; Blood Religion, Heavy Metal Universe, Valley of the Kings och Send me a Sign. Men det värkligt häftiga med disk 1 är inte låtarna eller det fantastiska framträdande som bandet gör, utan sättet som allt är filmat på. Det är så himla snyggt gjort! Dom kör på med kameraåkningar, övergångar och videoeffekter så att det aldrig blir tråkigt (som om något av Gamma Ray kunde bli tråkigt :-P). Kort sagt, en riktigt bra fösta disk!

Disk 2 innehåller precis det som man förväntar sig av en disk 2. Lite "Road Movie", lite andra live klipp (inspelade på Wacken Open Air, 2003 och 2006) och lite video klipp (i detta fall faktiskt alla som bandet någonsin har gjort, vilket betyder några låtar med bandets förre sångare Ralf också). En helt normal disk 2 alltså.

Hur är det då till sist med bonus disken? Den består av ännu en "Road Movie" och 4 live låtar. Allt är filmat under den spanska delen av bandets nyligen avslutade Hellish Rock Tour med Helloween och de 4 live låtarna kommer enbart från senaste plattan Land of the Free II. "Road Movie"n är som såna brukar vara. Ganska skoj att kolla på om man är ett fan av bandet, annars ganska meningslösa. Dock tyckte ju jag att det var kul eftersom jag är ett fan av bandet. Det är också ganska skoj att höra låtar från nya skivan live. Visst, jag såg dem när Hellish Rock besökte Stockholm. Men då spelade de bara 2 låtar från nya plattan.

Gamma Ray - Hell Yeah!!! The Awesome Fouresome... (DVD) - Betyg: 9/10
Bästa på DVDn - Första disken med liveframträdandet


STRATOVARIUS RETURNS IN 2009

Det meddelandet fick jag idag se när jag av en slump besökte Stratovarius hemsida. Som ni som följt min blogg och övrig metal press troligtvis redan vet så har det varit ett himla liv runt det här bandet det senaste året. Först så lade bandets ledare Timo Tolkki ner det för att istället spela in de låtarna som var tänkta som den nya Strato plattan under namnet Revolution Renaissance. Men nästa år så är bandet tillbaka med en ny gitarrist vid namn Matias Kupiainen. Stratovarius trummis Jörg Michael säger följande om denna nya medlem:
In Matias we found new character who fits perfectly with his way of melodic guitar shredding, he is a killer player, a 'Wunderkind' from Finland!

Så nästa år kommer alltså en ny platta från dessa finska power metal legender. Det ska bli intressant, inte för att jag är något stort fan av bandet, utan för att se hur bandet klarar sig utan Tolkki bakom spakarna.

Nästa år kommer det även en ny platta med Revolution Renaissance. Denna gång inte som ett projekt med gästmusiker, utan som ett band. Timo Tolkki har hittat permanenta medlemmar och de har redan spelat in en del. Det också bli intressant att höra hur det låter. Kan man inte vänta på den nya plattan så finns några gratis MP3 filer som de spelat in på bandets hemsida http://www.revolution-renaissance.com/

Det var allt för idag. Hare bra allesammans!


Nya Edguy videon äntligen online!

Du läste rätt! Videon till låten Ministry Of Saints från Edguys kommande platta Tinnitus Sanctus är nu äntligen klar och publicerad! Grymt kul! Visserligen så hade jag redan hört Edguys nya låt, men med en video till blir det en annan sak. Videon är faktiskt ganska bra, även om det inte på långa vägar är så humoristisk som de två senaste, Lavatory Love Machine ochSuperheroes (vilket i och för sig är ganska naturligt eftersom låten inte är humoristisk).

Jaja. Varsågoda! Här är Edguys nya video, Ministry Of Saints!!!!!!!!!

Det var allt jag hade för idag. Imorgon så får vi se om Amerikanarna är dumma i huvudet på riktigt, ska bli lite spännande. Hare!

Awesome!

Igår var jag och såg de finska storheterna Sonata Arctica på Tyrol i Stockholm. Helskotta (:-P) vad bra det var! De spelade nästan alla mina favoritlåtar och de gav verkligen allt på scen! De spelade låtar som (förutom de som jag trodde att de skulle spela, se inlägget innan) Gravenimage, It Wont Fade och Draw Me. Grymt bra låtar! Hade i och för sig gärna velat höra The Harvest också, men man kan ju inte få allt.

För att fortsätta på ämnet awesome så kom mitt efterlängtade paket från Ginza i fredags. 3 grymma grejor fanns med. Jag kommer troligtvis att ge dessa en riktig recension inom den närmaste framtiden, men tills dess så kan jag sammanfatta lite grann.
Första grejen var de nya GammaRay DVDn Hell Yeah - The Awesome Foursome. Denna har jag kollat igenom första skivan bara, och jädrar vad bra det är. Förutom ett helt otroligt framträdande av GammaRay så kunde man njuta av riktigt roligt och intressant kameraarbete. Allt kändes väldig proffsigt och häftigt.
Andra grejen var en "best off" med Scorpions. Jag har aldrig tidigare lyssnat på bandet och fick mig en rejäl överraskning. Riktigt bra låtar faktiskt!
Sista grejen var en platta med Nocturnal Rites. Den var helt okej. Bra melodier och bra sång. Låter lite som en hårdare version av The Poodles.

Jaja, mer får ni läsa i kommande recensioner. Nu så ska jag visa några bilder som jag tog igår. Mycket Nöje!

Förbandet Pagans Mind    Tony Kakko  Elias Viljanen  Henrik Klingenberg  Will you draw me

Det var allt för idag! Hare!


Sonata Arctica på Tyrol ikväll!

Ikväll så spelat det finska bandet Sonata Arctica på Tyrol (Gröna Lund)s scen. Självklart så kommer jag att befinna mig där eftersom Sonata på senare tid ställt sig vid HammerFall, Helloween, Gamma Ray och Edguys sida som ett av mina absoluta favoritband. Så det blir säkert skoj. Enda nackdelen är ju att det är skola imorron, hehe.

Som förband lirar Vanishing Point och Pagan's Mind. Vanishing Point gillar jag inte, så jag kommer nog att anlända till Tyrol i lagom tid för att se Pagan's Mind, ett band som jag tycker är ganska bra. Sedan blir det Sonata! I fredags så spelade dem i Huskvarna och enligt http://maols.blogg.se/ som var där så var det grymt bra. De spelade låtar som In Black and White, Fullmoon, The Cage, Replica och Draw Me. Jag hoppas att de även spelar dessa ikväll. Förhoppningsvis också Caleb, Don't say a word och Black Sheep.

Jaja. Nu bär det av om någon timme eller två. Ni som läser min blogg kan se fram emot en sammanfattning imorgon, och kanske några bilder. Hare!


RSS 2.0