In the dark, V.02

Okeeeej. Läste nyss igenom mitt förra inlägg (om du missade det så är det borta nu, sorry!) är APA vad det lät emo :-P Nääästan till och med att jag bröt min "ibland personlig men aldrig privat" regel... sorry!
Det är sånt som händer när man är övertrött och inte kan tänka.

Men nu till något betydligt roligare! Den första musikvideon till Kiske/Somerville projektet har nu släppts! Låten är en power-ballad och heter Silence och videon är regiserad av någon som heter Martin Mueller.För de av er som behöver en sammanfattning om vad detta är för något så kan jag ge en liten kort inblick. Kiske/Somerville är ett melodiöst metal projekt av tysken Mat Sinner (Primal Fear, Sinner), som har skrivit nästan alla låtar (många tillsammans med svensken Magnus Karlsson... NEJ, inte Barbados Magnus!), och som bygger på de två sångarna Michael Kiske (ex-Helloween, Place Vendome, Unisonic samt har gästat på bland annat flera Avantasia låtar) och Amanda Somerville (en av personerna bakom metal operan Aina samt har även varit inblandad i Avantasia). Skivan kommer att släppar 14e September!

Sådärja. Det var allt för idag (inatt... för klockan är just nu 00,59). Cheers!

I'M ALIVE!!! - eller; vad mycket som kan hända på 2 veckor!

HELL YEAH!! Jag lever fortfarande gott folk och jag är back in buissness!!
Mitt lilla blogguppehåll var trevligt, men nu är det dags att sätta igång igen (i vilken utstäckning återstår dock att se... imorgon börjar jag nämligen sommarjobba, kvällstid, så jag får se hur mycket jag hinner med)!

Jag har ägnat en stund nu åt att försöka komma ikapp med vad som hänt i världen under dessa två veckor. Och JÄDRAR vad mycket det har hänt!!! De av er som nu misstänker ett alldeles för långt come-back inlägg har helt rätt! Jag tänker nämligen gå igenom det mesta, i alla fall det som jag tycker är viktigast.

För det första så har Sonisphere nu släppt spelschema och karta över sitt område. De ser ut som följer (klicka på dem så blir de större):
 

Spännande och trevligt! Inte en död minut alltså! Det blir nog ett himmla springande mellan scenerna dock... så det är tur att de är nära varandra! Som jag ser det så ska jag nog vara där runt 12. Men om jag missar lite av Warrior Soul... det spelar ingen större roll egentligen. Men det är nära nu!!

När vi ändå är inna på ämnet Sonisphere. Huvudakten Iron Maiden har nu släppt sin första video från den kommande plattan The Final Frontier! Den är till titellåten och ser ganska häftig ut. Jag tycker även att låten är helt okej. Inte alls i nivå med vad Maiden brukar göra, men åtmistone bättre än konstiga gratissläppet El Dorado.Ett annat band som släppt en ny video är de svenska Monty Python Metallarna Dream Evil! Videon är till låten med den smått fantastiska texten Bang Your Head från senaste plattan In The Night. Konstig video. Men den skriker helt klart Dream Evil med en HÖG röst!


På tal om videon så är det heller inte långt till Sabatons nya video Uprising har premiär. Den första augusti smäller det. Men bandet har redan nu spelat in en kommande video. Enligt bilderna på bandets hemsida verkar det dock röra sig om en betydligt mindre produktion med bandet framför en vit bakgrund. Vilken låt det är har dock ännu inte tillkännagivits. Sabaton har också nyligen varit i studion och spelat in något. Vad det är har de heller inte sagt. Jädra band som säger A och inte B!!

Och nu. Min sista nyhet! HELLOWEEN åker på turné med STRATOVARIUS i vinter!!! Helloween ska nämligen ut på tunré för deras kommande platta 7 Sinners (hehe... that band like's the numer 7!) och som förband tar de med sig just Stratovarius, som just nu även de är mitt uppe i arbetet med en ny platta. Helloweens nya album ska komma ut vid slutet av oktober och den håller just nu på att mixas.

Så. Helloween och Stratovarius kommer till Sverige följande datum:
08. Dec 2010 - SWE - Lund, Mejeriet
10. Dec 2010 - SWE - Gothenburg, Lisebergshallen
11. Dec 2010 - SWE - Stockholm, Arenan

Biljetter finns ute nu!

SOM JAG SA! Ett alldeles för långt inlägg. But what the hell!
Cheers!

De sista banden till Sonisphere bekräftade!!

Jepp, jepp, jepp!
De sista banden till årets upplaga av Sonisphere Festival, som i år tar plats på Stora Skuggan (vid Universitetet) i Stockholm, har nu blivit bekräftade på festivalens hemsida. Och vad hittar vi om inte två veteraner!

Det första bandet kommer från Sverige och heter Imperial State Electric. Ringer det en klocka? Förhoppningsvis gör det det för några av er. För er andra kan jag berätta att detta är Nicke Anderssons (mer känd som gitarrist och sångare i det nu nedlaggda The Hellecopters) nystartade band. De spelar klassisk tunggung och har släppt en platta hittils. Alltså lär det bli många låtar från den, samt troligtvis/förhoppningsvis lite Hellecopters klassiker också!
Här med låten Deja Vu.


Det andra bandet har jag aldrig hört talas om, någonsin! Men tydligen så har de funnits sedan 80-talet och är alltså, typ, veteraner! Bandet heter Warrior Soul och kommer från USA. Tydligen har de totalt släppt 8 plattor. Om jag har förstått det hela rätt så är de just nu ute på någon längre återföreningsturné, efterom de splittrades 1995 och började igen 2007. Spännande. Jag har nu lyssnat på några låtar och det är inte dåligt.
Här är låten Hero.


De band som nu slutgiltigen kommer att spela på Sonisphere är alltså:


INTE helt fel om någon frågar mig!!

Nu tar Mr.MASA en ganska lång bloggpaus! Han planerar att vara så långt ifrån datorer och internet som möjligt under X antal dagar. Så. Vi får se när han återvänder!
Bye!

Metal Heads in Time; Blind Guardian

Nej. Du läste inte fel. Denna lilla (avslutade?) felstavade serie gör en kort come-back!
Anledningen är att jag vill berätta var jag kommit fram till angående Blind Guardian, som jag "upptäckte" för bara lite mer än en vecka sedan.

Lucifer's Heritage bildades någon gång under den första halvan av 80-talet. Ingen verkar riktigt veta när eller utav vilka. De tidigaste spelningarna ska i alla fall ha ägt rum runt 1984. Lucifer's Heritage gav 1985 ut sin första demo, vid namn Symphonies Of Doom. Denna följdes upp året därpå med demon Battalions Of Fear, men nu under det nya namnet Blind Guardian.

År 1988 hade bandet fått skivkontrakt och gav ut sin debutplatta, Battalions Of Fear. Medlemmarna var då: Hansi Kürsch - sång & bas, André Olbrich - gitarr, Marcus Siepen - gitarr och Thomen Stauch - trummor. Många av låtarna på debutplattan finns även med på demon med samma namn. På debutalbumet blev det också tydligt hur influerade bandet var av böcker och sagor av olika slag. Tre av låtarna, Majesty, By the Gates of Moria och Gandalf's Rebirth, var baserade på Sagan om Ringen. Låten Guardian of the Blind var inspirerad av Stephen Kings bok Det och låten Run for the Night var inspirerad av den tjeckiske tonsättaren Antonin Dvorak.

Debuten följdes upp året därpå med Follow the Blind. Vid denna tid blev även Kai Hansen (som precis hoppat av Helloween) involverad i bandet och han gästade med både sång och gitarr. Ett exempel är skivans mest kända låt, Valhalla, där han sjunger bryggan.

Sedan följde Tales from the Twilight World (1990), även den gästad av Kai Hansen. Här återkommer även Sagan om Ringen influenserna, framför allt med låten Lord of the Rings. Influenser som sedan fortsatte med låtarna The Bard's Song: In the Forest och The Bard's Song: The Hobbit på den efterföljande Somewhere Far Beyond (1992, även den gästad av Kai Hansen).

1993 släppte bandet sin första liveplatta, Tokyo Tales, inspelad i (tro det eller ej) Tokyo!

1995 kom bandets 5e album, Imaginations From the Other Side. Den följdes upp 1996 med The Forgotten Tales. The Forgotten Tales var mer ett experiment album än ett "riktigt" album, som innehöll covers samt akustiska och orkestrerade versioner av bandets tidigare låtar.

1998 släpptes bandets mest ambitiösa projekt dittills, albumet Nightfall in Middle-Earth. Detta var ett konceptalbum uteslutande baserat på JRR Tolkiens bok Silmarillion, som berättar bakgrunden till Sagan om Ringen. Albumet blev bandets dittills största succé och enligt en obekräftad källa så ledde det till och med till att bandet blev tillfrågade att göra musik till Sagan om Ringen filmerna, något de ska ha avböjt på grund av tidsbrist.

Efter detta mastodontprojekt drog bandet ner på tempot ganska rejält. Det skulle dröja ända till 2002 innan uppföljaren, A Night At The Opera, såg dagens ljus och sedan ända till 2006 innan albumet A Twist In The Myth släpptes (dock med både en liveplatta och en live DVD emellan).

Blind Guardian hade sedan dess inte släppt någonting alls förrän i år. I år har de nämligen släppt singeln A Voice In The Dark och senare i år släpper de albumet At The Edge Of Time samt startar en världsturné.

För att avsluta detta (lite för långa?) inlägg ska jag spela min favoritlåt med bandet. Från Nightfall in Middle-Earth plattan; Mirror Mirror.


12 miljarder mer!!

Tänkte bara titta in med ett väldigt kort inlägg!

För det första tänkte jag tacka för de fina kommentarer jag fick för mitt förra inlägg!! Det är skojigt att höra att man inte slänger bort sin tid alldeles för mycket på den här sidan :-P THANX!!

För det andra måste jag bara nämna det IDIOTISKA utspel som de RödGröna kommit med. Vad än Alliansen lägger på välfärden så kommer de RödGröna att lägga 12 miljarder mer! Oavsett vad Alliansen lägger!?
Jag tror/hoppas att detta var sista spiken i kistan. Det känns så oansvarigt så det är inte sant! Visserligen är det ju bra att lägga pengar på välfärd. Jag säger inte emot det. Men att säga "vad än de lägger så ska vi lägga 12 miljarder mer" känns som sandlådenivå. Min pappa är starkare än din pappa!

De RödGröna lovar också 7 miljarder nästa år och 5 miljarder 2012 på kommuner och landsting. Om jag har räknat rätt är allt detta totalt 24 miljarder kronor mer än Alliansen som de RödGröna utlovar till välfärd, kommuner och landsting. Och det är väll bra. Men det jag skulle vilja veta är var de kommer att få dessa pengar ifrån? De måste ju dra in på ganska mycket annat, samt höja skatterna...

Jaja... Detta är inte någon politisk blogg! Så nu slutar jag med detta gnäll. Men jag kände i alla fall att jag behövde skriva om detta idiotiska (någon av er har säkert en annan åsikt, dela gärna med dig! :-) ).

Cheers!


Fantasy Power Metal!

Vad är det med Power Metal musiker och deras ständiga dragning till svärd, drakar, riddare och torn? Jag menar. En majoritet av dagens "stora" Power Metal band har någon gång gjort en låt om dessa ämnen. Antingen har låten varit baserad på någon bok (var av Sagan om Ringen verkar vara väldigt populär) eller så har banden i fråga hittat på egna små fantasyhistorier.

Så vad är det då som gör att detta är ett vanligt förekommande fenomen inom just Power Metal? Min teori är att fantasytemat stämmer så pass bra ihop med musiken. Power Metal är ju väldigt pampigt. Det är mycket körer, orkesterarrangemang och bra storslagen sång. Fantasyböcker delar allt detta, fast i skriven form. Fantasy handlar ju oftast om ett magiskt land av något slag och dess invånare. Oftast är det en kamp mellan gott och ont och allting beskrivs på ett väldigt storslaget och pampigt sätt. Sedan det att de flesta fantasyfilmer också använder detta element tror jag gör att Power Metal band tycker att det känns naturligt att skriva om drakar, elvor och troll.

Vissa "hard core METAL" typer tycker att detta är löjligt. Varför ska man sjunga om troll och mörka torn när man kan skrika om ångest och död? Men det tycker inte jag. Jag (som faktiskt gillar Fantasy, även i bokformat) tycker faktiskt att det är ganska coolt. Jag älskar Power Metal och dess storslagna körer och refränger och tycker att det helt klart låter pampigt om någon sjunger;
They are the last hope / For Men, Dragons and Dwarves / Spirits of the forest / Shy elves and trolls / Five go from Elgard / Into the darkness leaving the light / To find the black order's / Immortal dark rhymes
(Rhapsody of Fire - The Mystic Prophecy Of The Demonknight)

Självklart är kan man göra bra Power Metal utan fantasytemat också! Det finns flertalet band som gör det fantastiskt! Jag menar bara att man inte ska döma ut de som faktiskt skriver om drakar och demoner, för det finns ett högt värde i det också.

Några av de band/projekt som gör denna Fantasy Power Metal bäst, enligt mig, är:

Rhapsody of Fire (allt de gjort)
Avantasia (Metal Opera 1 & 2)
Helloween (Keeper of the Seven Keys plattorna)
Noctrurnal Rites (de första albumen)
HammerFall (några låtar i början av karriären)
Magnum (INTE Power Metal, jag vet, men bör ändå nämnas i Fantasy/sago svängen)

Och sedan har jag som sagt även börjat få upp ögonen för Blind Gurardian! Men mer om de senare.

Jag tänkte att jag skulle avsluta detta lilla inlägg med en låt från Fantasy Power Metal mästarna i Rhapsody of Fire! Från tiden då de bara hette Rhapsody och från deras klassiska album Symphony of Enchanted Lands (1998).
Emerald Sword


Visst är refrängen underbar?
For the king for the land for the mountains
for the green valleys where dragons fly
for the glory the power to win the black lord
I will search for the emerald sword


RSS 2.0