Gott nytt metal år önskar Mr.Masa!!

Gott nytt år alla metallskallar där ute! Ja! Jag vet att jag redan sagt det. Men nu gör jag det igen. Varför? Jo för att jag ville prova att blogga från min mobil! Och det verkar ju gå utmärkt! Hur som helst... Gott nytt år! See you on the other side! TAKE A ROCKET RIDE!!!!!! /Mr.Masa!

Mr.MASA spår 2011!

Mitt förra inlägg blev ju något av en klassiker i Mr.MASA sammanhang! I alla fall om man ska gå på de fantastiskt trevliga kommentarerna jag fick! Tack så mycket! Därför tänkte jag att jag skulle göra om samma sak nästa år (om jag fortfarande håller på då). Men för att göra det behövs det ju att jag spår även 2011, så jag har något att jämföra med sen. So here we go! Vissa saker är redan klara, vissa är delvis klara och vissa är bara rena spekulationer eller önskedrömmar.

 • Statovarius släpper sitt 13e studioalbum Elysium. På grund av sin turné med Helloween säljer denna bättre än föregångaren Polaris och blir en mindre succé. Detta leder till att bandet på den kommande turnén får spela på något större stället. I Stockholm uppgraderas de från Klubben till Tyrol. Jörg Michael blir frisk och följer med på turnén.
 • HammerFall släpper sitt 8e studioalbum. Det är något mer komplext än de tidigare plattorna, men fortfarande så lyser HFs tralliga och anthem aktiga sound igenom mycket tydligt. Plattan säljer lika bra som vanligt och HammerFall ger sig ut på en lika stor turné som vanligt. En DVD spelas under europaturnén, som släpps under slutet av året.
 • Edguy släpper en ny platta. Det är hårdare än på länge och på grund av bättre promotion blir den en större succé än föregångaren Tinnitus Sanctus. Detta leder till att bandet på den kommande turnén återigen får spela på lite större ställen.
 • The Scorpions fortsätter sin avskedsturné, som bland annat tar dem till Sverige och Globen. De fortsätter under hela året innan de sätter punkt för karriären under 2012.
 • Judas Priest tar förnuftet tillfånga och bestämmer sig för att man inte kan avsluta en karriär av deras kaliber med en festivalturné. En stor arenaturné bokas, med flera Sverigedatum.
 • Allt fler storband, där ibland Metallica och Iron Maiden, bestämmer sig för att lägga ner och annonserar avskedsturnéer under 2012 och 2013. Och KISS ger sig ut på sin 2220011e avskedsturné.
 • Slayer, vars frontman Tom Araya är övertygad om att jorden kommer att gå under 2012, gör något speciellt för att fira jordens sista år.
 • Den 16e maj utnämns officiellt till Ronnie James Dio day.
 • Guns 'n' Roses offentliggör att den klassiska sättningen av bandet kommer att återförenas för en kväll. Biljetterna säljer slut innan någon ens hinner blinka. På grund av bråk ställer dock Axl Rose in en halvtimme innan bandet ska gå på scen. De övriga medlemmarna spelar konserten ändå med en av sångarna i ett av förbanden på gång. De bildar sedan bandet The Guns och ger sig ut på turné. Axl Rose påbörjar inspelningen av hans "första" soloalbum.
 • Rhapsody of Fire ger ut sitt sista fantasyalbum.


Sådärja! Det var det! Nu får vi se hur många rätt jag får. Om jag inte har helt fel så blir det i alla fall några fullträffar :-D

Då ska vi avsluta med en låt från 2011 och från Stratovarius kommande album! Denna låt är faktiskt riktigt bra! Så har du tid så lyssna gärna på den! Darkest Hours!Och vad kan ni då vänta er av Mr.MASAs blogg under 2011? Jag vette fan! Men någon ny lista blir det väll bland annat. Och säkert en hel del till.

Gott Nytt År!!!!!!!!!!!

The truth is out there!

Då var julen avklarad! Det var riktigt trevligt faktiskt :-) Halva släckten firade och bland mina mer hårdrocksbetonade julklappar kan nämnas en gitarr/bas kabel (min gamla var tejpad och höll på att falla sönder), ett nytt axelband till min gitarr, både Ozzys och Keith Richards självbiografier, ett presentkort på Bengans samt säsong 13 av Simpsons på DVD :-D

Men nu ska jag inte skryta om det. Istället ska jag skryta om hur otroligt smart och förutséende jag är! De av er som följer min blogg lite kanske kommer ihåg att jag i början av året gjorde ett inlägg där jag spådde vad jag trodde skulle hända i hårdrocksvärlden under året. Nu har året gått och det är dags att se hur rätt jag hade...

 • Helloween släpper sin nysinpelade "best of" UNARMED – Best-Of 25th Anniversary den 29e februari. Detta följs inte av någon turné (förutom en stor jubileums spelning på gigantiska Wacken Open Air. Dagens sättning gästas då av de två tidigare medlemmarna Kai Hansen och Roland Grapow. Michael Kiske avböjer att medverka. Spelningen filmas och släpps senare på DVD) utan börjar istället skriva nytt material till en kommande platta som bandet beräknar att ge ut under 2011.

  Helloween släppte "Unarmed" och den följdes inte av någon turné (förutom några akustiska spelningar i tyska skivbutiker). Det blev dock ingen Wackenspelning och ingen DVD. Det nya materialet skevs dock snabbare än väntat och "7 Sinners" kom ut lagon till Halloween.

 • GammaRay släpper To The Metal. Skivan blir en succé och följs av bandets största turné någonsin, som bland annat gästar Stockholm (där de spelar på Arenan).

  "To the Metal" släpptes men blev väll egentligen ingen större succé än något annat GammaRay album. Turnén, som inte blev den största någonsin, nådde Stockholm. Men tyskarna fick nöja sig med Klubben denna gång.

 • Accept återförenas tillfälligt men bryter sedan återigen upp på grund av det massiva motstånd den nya sångaren möter. De återförenas dock igen mot slutet av året, denna gång dock under namnet Metal Heart.

  Accept återförenades. Detta tyckte jag dock skedde lite i skymundan och den väntade folkstormen mot den nya sångaren uteblev. Accept har nu släppt en ny platta och turnérar flitigt.

 • HammerFall åker på turné i Storbritannien, Nord och Syd Amerika och Japan. De släpper därefter en ny live-DVD inspelad under Europa turnén. Efter detta tar bandet en paus över sommaren och hösten (då Joacim Cans släpper sin efterlängtade andra soloplatta, denna säljer mycket bättre än debuten och innehåller en top 10 singel). De återkommer dock mot slutet av året då de bekräftar att de i början av 2011 ska påbörja inspelningen av en ny platta. För första gången finns både Fredrik Larsson och Anders Johansson bland låtskrivarna.

  HammerFall har under året turnérat i bland annat Storbritannien och Nord Amerika. Det blev dock ingen DVD och sommaren ägnades inte åt någon paus, utan en festivalturné. De har även påbörjat inspelningen av en ny platta. Om Larsson och Johansson har varit med och skrivit något återstår att se.

 • Sabaton släpper den nya plattan Coat of Arms och ger sig därefter ut på sin största turné någonsin. De spelar bland annat för första gången på Arenan i Stockholm (där de även spelar in sin första live-DVD).

  Förutom det där med en DVD hade jag 100% rätt här!

 • Ronnie James Dio blir frisk och gör en bejublad comeback med Heaven & Hell på Sonisphere.

  R.I.P...

 • Iron Maiden släpper ett nytt studioalbum som hyllas av kritikerna medan fansen tycker att den är på tok för lik A Matter of Life and Death. De spelar flera nya låtar på Sonisphere.

  Ganska sant detta också. Men de spelade bara "El Dorado" på Sonisphere (har jag hört...)

 • Avantasia släpper två nya album och en DVD. Alla hyllas av fansen som musikaliska mästerverk, men kritiska röster menar att flera av låtarna är långt ifrån metal.

  Detta väntade kritiska röster tyckte jag uteblev ganska mycket. Och DVDn kommer istället att släppas i början av nästa år. Annars hade jag rätt. Nämnas bör också att Avantasia i slutet av året gav sig ut på tunré med bland andra Michael Kiske och Kai Hansen på scen.

 • Jens Ludwig (gitarrist i Edguy) släpper sin första soloplatta.

  Eh... Det hade väll varit ganska oväntat om det hade blivit sanning. Men frågan kvarstår; "Vad gör alla Edguy medlemmar när Tobias Sammet gör annat?"

 • Stratovarius avslutar turnén för Polaris och börjar på en gång skriva nytt material. En ny skiva ser dagens ljus i slutet av året och turnerandet återupptas.

  Nästan sant. Vi fick en singel i alla fall, i form av "Darkest Hours", och skivan kommer ut någon gång i början av nästa år. Lite glada nyheter också! Stratovarius trummis, Jörg Michael, håller på att återhämta sig från sin canser och beräknas vara ute och turnéra med Stratovarius igen nästa år!

 • Revolution Renaissance släpper ett nytt album. Albumet floppar och Timo Tolkki ställer in den redan planerade europaturnén. Kort därefter splittras bandet och Tolkki börjar arbeta med del 2 av sin rock opera.

  Vad ska man säga? Han är lite väl förutsägbar den där Tolkki... Det blev dock ingen rock opera när RR upplöstes, utan ett nytt "superband" med bland andra André Matos på sång.

 • Sonata Arctica avslutar sin The Days of Grays turné och tar därefter en paus. Tony Kakko släpper då sin första soloplatta bestående uteslutande av symfoniska låtar med många mäktiga vokala arrangemang.

  Helt osant. "The Days of Grays" turnén pågår fortfarande och bandet kommer spela in en ny DVD i början av nästa år.

 • Hells Jingel Bells kommer inte tillbaka och den bandade föreställningen göms djupt ner i SVTs arkiv.

  Helt sant! Tack gode metall gud!

 • Året avslutas med en direktsänd hårdrockskonsert med namnet The Final Countdown. Där spelar flera av Sveriges största hårdrocksstjärnor tillsammans.

  Ännu en sak som hade varit för bra för att vara sann! Men, men... jag har i alla fall lärt mig att spela "The Final Countdown" på keyboard!! :-D
Hur ser då 2011 ut? Jag vet inte riktigt. Men jag har några aningar. Mer om det senare...

Cheers!!


De 10 bästa metaljulframträdandena - Plats 5 – 1

Det var dagen före jul, och i hela vårt hus, hördes inte ett ljud, förutom Mr.MASAs jullista!

Det har blivit dags att presentera plats 5 till 1 på min lilla jullista! Och det finns väll egentligen inget mer att säga om det. Än; nu kör vi!

Plats 5
Oh Come all ye faithful - Twisted Sister
Nu är ju faktiskt Twisted Sister ganska ensamma inom metal världen om att ha gjort en hel julskiva. Därför föräras dem ännu en placering på listan med denna version av Were not gonna take it! Från A Twisted Christmas, 2006.


Plats 4
Me käymme joulun viettohon - Tony Kakko
Sonata Arcticas sångare kan även sjunga julsånger på finska! Visst. Man har ingen aning om vad han säger, men ni känner igen låten i alla fall. Eller hur? ;-) Från plattan Raskaampaa Joulua. Vilket år den kom jag jag dock ingen aning om :-)


Plats 3
Helga natt - Joacim Cans
En av Sveriges bästa röster visar att han även han sjunga jullåtar på klassiskt vis! Från den annars ganska värdelösa julshowen Hells Jingle Bells från förra året!


Plats 2
Silent Night - Rob Halford
Bandet Halford släppte ju som bekant en julskiva förra året. Denna inspelning är dock från innan bandet Halford ens var påtänkt. Detta spelades in av Rob Halford 1992 och den visar på ett väldigt finstämt sätt att han faktiskt är/var en av världens bästa sångare. Alla kategorier!


Plats 1
God rest ye merry gentlemen - Ronnie James Dio & Tony Iommi
Ingen kan väll ha missat att en av rockens största röster gick bort i år. Detta är väll kanske inte det bästa han har gjort. Likväl är det den bästa och tyngsta metalversionen av en jullåt som spelats in! Ronnie James Dio på sång, här tillsammans med Tony Iommi från Black Sabbath på gitarr. Från skivan Metal Xmas som kom 2008.


Sådärja! Det var hela listan det!
Nu önskar Mr.MASA eder alla en God Jul! Inte gott nytt år riktigt än dock ;-) för jag lär väll skriva i alla fall någonting mer här innan 2011.

Cheers!!
(och glöm för all del inte Kalle Anka imorgon klockan 15!)

Bloggshoppen borta!

BRAVO Blogg.se!
Ni har tagit bort Bloggshoppreklamskiten! :-D

Tackar!

(alltså var det säkert fler än jag som blev sur?)

Bloggshoppen???!!

På riktigt blogg.se!! Jag HOPPAS att detta bara är tillfälligt!

Ni kanske har märkt det. Men blogg.se har satt en reklamruta längst ner på alla bloggar de har, för Bloggshoppen! Och det är inte en sån där reklamgrej som man slipper om man scrollar (sånna kan jag acceptera). NEJ. Det är en sån där irriterande skitgrej som följer med när man scrollar!

Jag är lite sur faktiskt! Den är ful som satan och visar saker som inte alls är kopplat till min blogg! Jag hoppas att detta är tillfälligt över julen! Hör ni det Blogg.se folk! TILLFÄLLIGT!! Annars KOMMER jag att flytta min blogg till WordPress eller liknande!!

Aldrig har väll texten på denna låt känts mer träffande?


De 10 bästa metaljulframträdandena - Plats 10 – 6

Hallå alla metalheads där ute! Julen står för dörren! Och vad passar då inte bättre än att göra en specialversion av min toppliste serie "De 10"? Nä just det! Ingenting! Denna gång har jag valt låtar helt på måfå och placerat dem lite hur som helst, så se det inte som någon jätteseriös lista. Se det mer som en trevlig samling med bra jullåtar i metal (och rock) versioner! Visserligen finns det såklart någon form av ranking också. Det jag gillar bäst hamnar alltså överst på listan :-)

Idag presenterar jag platserna 10 till 6 på listan och om några dagar blir det plats 5 till 1. Allt för att veckan innan jul ska bli så metallig som möjligt! Hehe... Vi kör igång!

Plats 10
White Christmas & I'll be Santa Claus - Helloween
En tysk rolig version av två kända jullåtar! Tagen från den utökade versionen av tyskarnas debutalbum Walls of Jericho, 1985.


Plats 9
Heavy Metal Christmas - Twisted Sister
Twisted Sisters något tjatiga version av denna klassiska jullåt är ändå väldigt trevlig! Från bandets julplatta A Twisted Christmas, 2006.


Plats 8
Santa Claws is coming to town - Alice Cooper
Charmig skräck-version av den klassiska jullåten. Skrämmande br... helt okej! Från samlingsplattan Metal Xmas från 2008 (tror jag)


Plats 7
Another Rock 'n' Roll Christmas - Paul DiAnno
En riktigt svängig låt sjungen av Iron Maidens gamle sångare Paul DiAnno! Jag tror det är en Gary Glitter låt från början... men, men... detta är i alla fall bra! Vilket år den är inspelad har jag dock ingen aning om.


Plats 6
Get into the spirit - Halford
Ingen kan väll ha ungått att Halford (bandet) släppte en julskiva förra året? Dagens högsta placering kommer där ifrån! Jag är dock osäker på om detta är en klassisk jullåt eller en nyskriven jullåt för den plattan. Men det spelar väll egentligen ingen roll! Get into the Spirit från Winter Songs!


Det var allt för idag! I'll be back with plats 5-1 om några dagar!

Goooooood juuul!

TERROR!!!

Jag såg på TV4 Nyheterna nyss och jag såg något så löjligt att jag var tvungen att skriva om det här, trotts att jag sagt att jag inte ska göra det.

Som någon kanske vet så har det ju varit ett "terror"atentat här i Stockholm. Det är hemskt och så. FINE! Så det är klart att det kommer skrivas spaltmeter och malas på på TV... men nu börjar det bli smått löjligt. Varför? Jo, för att ALLA som ens var i närheten av platserna i fråga får komma till tals på TV och berätta hur hemskt det var. Jag köade till Helloween när detta hände i en annan del av stan. Får jag också kommentera? Snäääälla?

Nu till det jag såg nu. Det var någon tant som bor en bit från någon av platserna som intervjuades. Anledningen? Jo! Hon hade hört NÅGOT i hennes trapphus NÅGON GÅNG under kvällen och det var KANSKE någon som pratade i walkie-talkie! WOW!!

Snälla mediesällskap! Rapportera gärna om terrordåden (som misslyckades ganska fatalt, det ska man komma ihåg!). Men skräm inte upp folk med en massa onödigt skit!

Nej. Nu slutar vi men något glatt! FREEDOM med Stratovarius!Cheers!!

DVD-nytt!

Riding on the wings of light, dreaming dreams and holding tight; leaving all my sorrow far behind...

De av er som vet var den textraden kommer ifrån borde få något form av pris inom bra musiksmak! Hur som helst. Mr.MASA har de senaste dagarna varit snorig och sjuk, men han är nu på väg tillbaka! Vilket känns fantastiskt trevligt!

Nu till dagens egentliga ärende. Det har nämligen tillkänna gjorts två nyheter från två kommande DVDer från två av mina favoritband! Eller ja... ena är väll rent tekniskt sätt inget band, men ändå! Avantasia och Sonata Arctica!

För att då börja med Avantasia! Detta är en DVD som varit på tal läääääänge. Redan under Avantasias första turné 2008 så var det snack om att flera av spelningarna filmades och att bandet följdes av ett professionellt kamerateam inför en DVD. Efter det blev det tyst ett tag. Men allt eftersom tiden har gått har herr Tobias Sammet nämnt denna DVD i diverse intervjuer, så att man trott att den snart är på väg. Men ingen har officiellt släppts. Förrän nu! I februari släpps äntligen DVD paketet som handlar om Avantasias historiska turné 2008. Den kommer att släppas i tre olika versioner. En dubbeldvd, där ena skivan är en livedvd inspelad på Wacken Open Air och Masters of Rock och den andra skivan innehåller dokumentären Around the world in 20 days. Den andra versionen är som dubbel CD och den tredje är ett paket med både CD och DVD. Gissa vilken jag kommer köpa? ;-) hehe

Den andra nyheten är kanske inte fullt lika rolig. Det är Sonata Arctica som nu definitivt har ställt in sin DVD inspelning i Milano i början av nästa år. Detta på grund av att kostnaderna tydligen hade blivit för stora. DVDn kommer nu istället att spelas in hemma i Finland. Milano spelningen kommer dock fortfarande att genomföras, men då utan kameror. Lite tråkigt, för det såg ut som en trevlig plats att spela in en DVD på. Och nu kommer de ju prata finska på DVDn :-O Hur ska det gå?

Det var allt för idag! Sköt om er!
Bye!


Helloween + Stratovarius & Avatar - Arenan

Det hände två ganska stora grejer i Stockholm igår kväll. Den ena tänker jag inte prata om, eftersom X antal hundra Sverigedemokrater kommer att tjata sönder det de kommande dagarna. Den andra kommer jag dock prata desto mer om! Helloween och Stratovarius (och Avatar... men de vill jag helst glömma) spelade på Arenan igår!

Mr.MASA & co var där ganska tidigt och lyckades komma först i kön. Eller ja... kö och kö... vi var några tappra som stod där och frös, men de flesta kom ca 45 - 30 minuter innan insläpp... Hur som helst så gjorde detta att vi kom längst fram i mitten!

Ungefär 20 minuter efter utsatt tid gick Avatar upp på scen. Och ja... Det var ju inte särskilt bra. Nu var ljudet emot dem ska erkännas (gitarrerna hördes knappt) och sångaren hördes också dåligt i början. Men det försvarar inte de dåliga låtarna och den, när den väl hördes, kassa sånginsatsen. Nu var det ju "dunk, dunk" och metal, så jag hade ganska skoj i alla fall! Men med lite tur så hoppas jag att jag slipper se detta band igen. :-)

Sedan intog Stratovarius scenen! Och jädrar vad bra de var! Det var en klassikerkavalkad där det enda nyare var den nya singeln Darkest Hours, som jag då hörde för första gången. Det var grymt helt enkelt! Och länge spelade dem. Jag tror nästan att det var upp emot en timme, helt fantastiskt!

Efter en ovanligt snabb omriggning (som väll egentligen bara bestod i att ta ut Stratos grejor) så föll Stratovarius backdrop ner och Helloweens scenbygge uppenbarade sig till tonerna av Are You Metal?. Helloween bjöd sedan på många klassiker och några nya låtar. Det var grymt bra såklart, men jag hade gärna sätt att de hade strukit i alla fall någon Keeper låt till förmån för något nyare. Men, men. Man kan ju aldrig bli helt nöjd med en setlist av ett band som gjort så mycket bra som Helloween ;-) En grymt fin akustisk version av Forever and One framfördes också!

Helloween spelade också länge, så de var inte klara förren vid cirka halv 12. Och när vi väl hade tagit oss ut och hämtat jackorna var klockan redan runt 12. Mr.MASA var hemma vid 1, trött men mycket nöjd. Detta var en värdig avslutning på hans mastodont konsertbesökarprojekt 3 Weekends of Metal. Nästa konsert får vi se vad det blir. Jag har faktiskt för första gången på mycket länge inget inplanerat. Men både Stratovarius och HammerFall släpper ju nytt i början av nästa år, så det är väll inte omöjligt att det blir något sådant :-)

Här kommer lite bilder från gårdagen!

Stratovarius scenbygge innan allt drog igång. Avatars trummor Arenan direkt efter insläpp HELLOWEEN! I WANT OUT! RIDE THE SKY! THANK YOU STOCKHOLM!!


Visst ja. En sak till! Jag lyckades fånga ett plektrum!! Eller ja... Jag hittade det i luvan efter konserten... med det måste väll ändå räknas! Eller?! True story!!

Cheers!

2 days to Helloween!

Om två dagar intar Helloween och Stratovarius Arenan i Stockholm och avslutar därmed 3 Weekends of Metal. Och det ska bli fantastiskt skoj! Det är andra gånger jag ser båda banden och jag ser precis lika mycket fram emot att se dem båda. Helloween såg jag senast 2007 på deras Hellish Rock turné och Stratovarius såg jag senast i år.

Denna turné är ganska speciell eftersom det är två av Power Metals mest inflytelserika band någonsin som delar scen. Helloween har sedan starten, och framför allt med Keeper of the Seven Keys, plattorna inspirerat många liknande band. De är alla Power Metal bands urfäder och skapare av det tyska power metal soundet. Nästan samma sak kan sägas om Stratovarius. De har också funnits sedan urminnes tider och har också influerat en mängd av dagens Power Metal band. De är också Power Metal urfäder och skapare av det finska keyboard power metal soundet. Så för att sammanfatta; detta kommer att bli stort!

Vilka låtar kommer då bandet att bjuda på? Jo. Stratovarius bjuder på klassiker som Black Diamond, Hunting High and Low, The Kiss of Judas och Phoenix uppblandat med Deep Unknown och Winter Skies samt den helt nya låten Darkest Hours (som jag ännu inte har hört). Helloween bjuder i sin tur på klassiker som Eagle Fly Free, March of Time, I Want Out och Dr.Stein uppblandat med Are You Metal?, Where the Sinners go och World of Fantasy från senaste släppet 7 Sinners. Plus några fler låtar också såklart :-D

Till sist en god nyhet för alla ny som sörjer Judas Priests kommande slut! Enligt sidan Rockaaa.com så kommer bandet INTE att lägga ner. Allt de kommer att göra är att sluta spela live... vilket i praktiken betyder att det är fullt möjligt med fler Judas Priest album i framtiden, men utan turné. Rob Halford kommer dock inte sluta turnera utan kommer dra igång sitt soloband Halford på en högre växel igen. HÄR hittar du artikeln om att Priest inte slutar och HÄR den om att Halford kommer fortsätta spela live. Sen hur det verkligen är i verkligheten kan jag inte säga...

Vi avslutar med en intervju med Rob Halford själv där även bandet Halford spelar en akustisk låt i slutet med namnet Fire and Ice.
Cheers!!

Judas Priest lägger ner.

Så har det hänt. De brittiska Metal gudarna Judas Priest lägger nästa år ner sin verksamhet efter över 40 års konstant rockande. Det offentliggjordes idag på bandets hemsida. Det offentliggjordes även de första datumen på den stora avskedsturnén, kallad EPITAPH World Tour. De datum som hittils är släppta är:

9th June Sweden Rock Festival, Sweden
11th June Sauna Festival, Finland
17th June Copenhell Festival, Copenhagen, Denmark
19th June Hellfest, Nantes, France
22nd June Gods of Metal Festival, Milan, Italy
25th June Graspop Festival, Belgium
23rd July HIgh Voltage Festival, London, UK
5th August Wacken Festival, Germany

Enligt Sweden Rock Festival så kommer spelningen där bli bandets ända i Sverige. Det kan mycket väl vara så, och i så fall säger jag "kul för er" till alla som ska på SRF nästa år! Men jag tycker att ver verkar lite skummt. Men KAN inte avsluta en 40 årig karriär med en festival turné! På Priest hemsida står det också att fler datum kommer att släppas. Så man kan väll fortfarande hoppas på ett Stockholmsdatum?Kan man gissa att Epitaph är namnet på bandets förhoppningsvis kommande sista platta också?

Hur som helst. HELL PATROL!!!Det är i alla fall tur att man inte är något hard core Priest fan!

AVANTASIA!!!

Jag har knappt några ord. Det var grymt jävla apa bra!!! Det var totalt värt att köa flera timmar i kylan! Vi kom längst fram! De spelade länge, alla var superbra (till och med Sammet själv sjöng fantastiskt) och setlisten var fantastisk! OCH. JAG HAR SETT KISKE LIVE!!! TILLSAMMANS MED KAI HANSEN!!! Jag finner inga ord.

Jag var så blown away att jag glömde att ta kort! Jag tog ETT kort, en timme innan de körde igång dock! Där tror jag det framgår ganska tydligt hur nära vi var!Vill du se fler bilder rekomenderar jag Grimgoth!!

Jag hittade också ett klipp på YouTube från spelningen igår! Det är ganska dåligt filmat. MEN, för att vara en YouTube video är ljuden GRYMT!! Kolla in! Det är andra låten som de spelade, The Scarecrow, med Tobias Sammet och Jorn Lande på sång! AWESOME!!Nu laddar vi om inför avslutningen på 3 Weekends of Metal nästa vecka med Helloween och Stratovarius!

CHEERS!!!

(och JA!! Om du missade Avantasia igår så SKA du vara ledsen ;-) )

Avantasia tomorrow!

Imorrn är det AVANTASIA time!
Jag har egentligen inte så mycker mer att säga om det. Det kommer bli AWESOME!!

Vi kommer att vara där ganska tidigt och köa, hur tidigt återstår att se. Kolla efter en snubbe i polarkläder och HammerFall mössa. THAT CAN BE ME!!

CHEERS!!!

Spoiler alert!! Avantasia setlist med mer!!

Okej. Om du ska på Avantasias konsert på Arenan på Söndag och inte vill veta hur det kommer att låta, vilka låtar som kommer spelas samt veta hur det går till behind the scenes ska du sluta läsa NU!!! Jag menar allvar!! Men om du är som jag och gärna vill veta så mycket som möjligt om allt (förutom Matte och Naturkunskap!! Those things sucks! Tur att jag slipper det nu mer :-D )

You have been warned!! Här kommer setlisten, och vilka som var med och sjöng, från Avantasias andra spelning på den pågående turnén. Och troligtvis så kommer den inte att förändras särskilt mycket tills på Söndag!!

01. Twisted Mind (Tobias Sammet)
02. The Scarecrow (Tobias Sammet/Jorn Lande)
03. Promised Land (Tobias Sammet/Jorn Lande)
04. Serpents in Paradise (Tobias Sammet/Jorn Lande)
05. The Story Ain't Over (Tobias Sammet/Bob Catley)
06. Reach Out For the Light (Tobias Sammet/Michael Kiske)
07. The Tower (Tobias Sammet/Michael Kiske)
08. Death is Just a Feeling (Tobias Sammet/Kai Hansen)
09. Lost in Space (Tobias Sammet/Amanda Somerville)
10. The Quest For (Tobias Sammet/Bob Catley)
11. Runaway Train (Tobias Sammet/Bob Catley/Jorn Lande)
12. Dying For an Angel (Tobias Sammet/Michael Kiske)
13. Stargazers (Michael Kiske/Jorn Lande/Oliver Hartmann)
14. Farewell (Tobias Sammet/Amanda Somerville)
15. The Wicked Symphony (Tobias Sammet/Jorn Lande/Oliver Hartmann)
16. The Toy Master (Tobias Sammet/Kai Hansen)
17. Shelter From the Rain (Tobias Sammet/Michael Kiske, Kai Hansen på gitarr)
18. Avantasia (Tobias Sammet/Michael Kiske, Kai Hansen på guitar)
19. Sign of the Cross/The Seven Angels medley (alla)

Visst låter det helt överjävla AWESOME!!!! Jag finner inte ord. Detta kommer att bli out of this world!! Kan dock, kanske..., bli lite rörigt på scen med alla som springer runt?

Nu till hur det kommer att låta och bakom kulisserna! För de av er som minns 2008 och Avantasias turné då (som jag missade...) så gjorde ju Amande Somerville små videobloggar från vägarna. Nu är den första videon från denna turné uppe! Här får vi följa med på repetitionerna samt vägen till första giget:
Well that's about that! Bara några få dagar kvar nu till andra konserten på 3 Weekends of Metal!! Kan de slå Sabaton? Det blir grymt svårt! Men jag tror att de kan göra ett värdigt försökt!

Cheers!

RSS 2.0