Ny GammaRay DVD ute snart!

Idag kollade jag av en slump om GammaRays hemsida (som varit nere i några månader) var uppe igen. Och vad fick jag då se? Sidan var inte bara uppe igen, det stod även om en ny DVD!

Den nya DVDn är en mastodontgrej på inte mindre än 3 (!) DVD skivor! Den heter Hell Yeah - The Awesome Foursome (om namnen kan man tycka vad man vill, hehe) och innehåller lite allt möjligt.

DVD nr 1 innehåller en konsert med GammaRay som spelades in i Montreal, Kanada, under den förra turnén (då dem precis hade släppt Majestic). Den innehåller klassiska GammaRay låtar som Somewhere out in Space, Land of the Free och Send Me a Sign. Den innehåller även en cover av Helloweens klassiker I Want Out (som ju faktiskt GammaRays ledare Kai Hansen skrev en gång i tiden).

DVD nr 2 innehåller precis det som man kan vänta sig. Lite "on the road", en akustisk spelning och lite videoklipp. Men även faktiskt ännu fler live låtar som filmats på Wacken Oper Air (för er som inte vet vad Wacken är för något så kan jag säga att det är en av världens absolut största hårdrocksfestivaler som hålls varje år i Tyskland) åren 03 och 06.

DVD nr 3 är intressant. Den innehåller i och för sig minst, men är trots det den jag ser mest fram emot. Den innehåller en "Road Movie" från Hellish Rock turnén tillsammans med Helloween (den första och hittils enda gången jag sett de båda banden). Även denna innehåller några livelåtar, inspelade under just den turnén.

Visst låter det spännande!!!!!! Jag måste redan ikväll gå in och boka mitt exemplar på Ginza. Om du vill se en trailer till DVDn så finns den att beskådas här; http://www.spv.de/gammaray/gammaray_trailer.html
Nedan så publicerar jag också ett liveklipp med GammaRay från den senaste turnén. Låten heter Intro the Storm och kommer från deras senaste album Land of the Free II.


Just det. Jag kanske skulle nämna att den släpps den 24de oktober här i Sverige!

More Edguy News

Precis när ni trodde att jag kanske skulle sluta att berätta nyheter om Edguys nya platta, så kommer det mer. Bandet släppte nämligen idag låtlistan till det nya albumet. Visst, det säger inte så mycket eftersom jag inte har hört låtarna än. Men det kan vara skoj ändå. Så varsågoda, dessa låtar blir det;
Ministry Of Saints,
Sex Fire Religion,
The Pride Of Creation,
Nine Lives,
Wake Up Dreaming Black,
Dragonfly,
Thorn Without A Rose,
929,
Speedhoven,
Dead Or Rock
Aren't You A Little Pervert Too

Öppningslåten, Ministry Of Saints, har bandet spelat in en video till. Så det blir väll den låten som jag får höra först.

Det var allt för idag. Hare


Svenska H.E.A.T förband till Edguy

Igår blev ett av förbanden till Edguys europaturné klara, och det kommer att bli det Svenska bandet H.E.A.T.

H.E.A.T är ett ganska nytt band. Deras första, skälvbetitlade skiva kom tidigare i år och bandmedlemmarna är bara runt 20-25 år (vilket iof kan passa ganska bra i Edguy sammanhang då dom spelade in deras första demo när de bara var runt 15-16 år). Bandet spelar något som många kallar för AOR. Själv vet jag inte riktigt vad det är för något, bara att vissa kallar Whitsnake för ett AOR - band. Vidare kan jag nämna att H.E.A.T tidigare även har spelat förband åt bland andra TOTO och Sabaton.

På Tobias Sammets (Edguys sångare) hemsida (http://www.tobiassammet.com/) så finns sen igår en intervju där han bland annat svarar så här på frågan om några förband är klara inför turnén;
Support acts are not confirmed as of yet. Only our opening act for the European leg of the tour, it's a Swedish Hard Rock act called "Heat". They are quite unknown, but that will change as they are the best AOR-band I've heard in the last 15 years. Every song is a hit and these guys are still damn young. If you wanna support the scene, you have to make sure great bands like that get their chance.

Det var allt för idag! Om ni vill höra mer om H.E.A.T och deras musik föreslår jag deras MySpace sida; http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=278758219


Textrader... Stone Cold

Nu är det dag för ännu en text som jag vill lyfta fram lite extra här. Den här gången kommer texten från Sveriges stoltheter HammerFall. Låter heter Stone Cold och den finns med på deras debut från 1997, Glory to the Brave.

Outcast a time of war, when mankind lost control
Of life and death, under surveillance


I watch the children pray, while God just turns away
Out in the ruins they seek shelter
These streets were once my home, but those
Golgen days are gone, now I'm fighting to survive
Stone cold, man or machine
Stone cold, the end of our dream

The word is on the street, it's kill or to be killed
With no exception you are on your own

We should have seen it all along, the writings
On the wall, tell me what have we become

Stone cold ...

Who do you believe in now, when the prophecy
Came true, the final deja vu

These streets were once my home ...

Stone cold

Och så till den eviga frågan; vad handlar den här texten om då? Enligt mig så handlar den om krig. Men inte på ett sånt sätt som säger "vi ska döda alla dom andra och vinna" som många andra krigslåtar handlar om. Den här texten handlar om människorna som ofrivilligt hamnat i kriget och vilka konsekvenser det får för dom. Dom måste slåss för att överleva. Jag tror att den bilden som texten ger stämmer ganska bra in i dagens verklighet, och hur det faktiskt har sett ut genom tiderna.

Det var allt för idag.

Rock 'N Roll Train

Den 20de oktober släpps AC/DC;s nya album, det första på en väldigt massa år. Den kommer att heta Black Ice och du som läser detta kan troligtvis hitta den i nästan alla affärer som finns. För det är ett ganska välkänt faktum att AC/DC tillhör eliten inom rocken, genom tiderna. Dom har gjort oförglömliga låtar som Highway to Hell och Back in Black och deras musik kommer troligtvis att leva kvar när andra nyare bands låtar glöms bort.

Till deras nya platta så har de släppt en video (vilket verkar vara populärt nu istället för singlar) till låten Rock 'N Roll Train. Det är en bra låt och man hör väldigt tydligt vilka det är som spelar på den, från början till slut. Det enda som jag kan tycka är lite irriterande med den är att den påminner väldigt mycket om deras låt Hard as a rock. Döm och avgör själva då jag även postar den nya videon längst ner i det här inlägget.

Avslutningsvis så kan jag även berätta att namnet på HammerFalls nya platta kommer att bli No Sacrifice, No Victory. På den efterföljande turnén så kommer dom till Hovet i Stockholm. Vilket är en större lokal än den dom spelat sina tidigare turnéer på, Arenan Fryshuset (med undantag från HammerFall/Stratovarius turnén 2005 då de båda banden tillsammans spelade på Anexet).

Men här kommer som utlovat AC/DC;s helt nya video Rock 'N Roll Train. Mycket Nöje!


I'm back, the man behind the mask!

Hej hopp! Nu är jag tillbaka från staden där folk kör omkring i små bilar och på moppar 24 - 7. Jad har sett en massa grejor. Colusseum, Forum Romanum och Pompeji (som i och för sig inte ligger i Rom, det tog ett antal timmar med turistbuss dit) bara för att nämna några. Det är saker som måste upplevas på riktigt för att förstå hur häftigt det egentligen är, det blir inte alls samma grej på TVn.

En annan kul sak är att Edguy nu har publicerat omslagsbilden till deras nya album Tinnitus Sanctus på sin hemsida. Självklart så publicerar jag den här också, titta bara lite längre ner på sidan. Och vad märker man då? Omslaget bär element från staden som jag jusst lämnat! Ibland är liven väldigt konstigt!

Hur som helst. Nu är jag tillbaka och kommer att fortsätta i samma takt som förut. Dock kanske något mindre nu i början då jag troligtvis får en hel del skolarbete att hinna ikapp med!
Hare tills nästa gång!

Edguy - Tinnitus Sanctus

Nu drar jag till Rom

Jahaja. Nu måste jag tyvärr meddela att jag, eran allsmäktiga ledare och insperationskälla i livet, kommer att lämna er i en vecka, hehe. Jag ska nämligen åka til den stora staden Rom. Tidigt i morgon bitti så åker jag till Arlanda för att sedan flyga i tre timmar innan jag, förhoppningsvis (hehe), kommer fram till Rom. Där jag ska insupa kultur i massor.

Så, för att göra en lång historia kort, jag kommer alltså inte att blogga någonting. Nej, gråt inte! Jag kommer ju tillbaka om en vecka. Hehe. Jag ska avsluta detta inlägg nu innan jag börjar skriva alltför konstiga saker. Men tills nästa gång så ska jag bjuda på lite musik. Låten heter, passande nog, The Glory of Rome och kommer från Avantasias Metal Opera pt 1 (som faktiskt delvis utspelar sig i Rom), och klippen kommer från filmen Gladiator (ps, det är inte jag som har satt ihop det).

Hare bra tills nästa gång!


Ny Star Trek film på gång!

Jag hade inte tänkt blogga idag egentligen. Men sen så fick jag se något som jag bara måste visa er som följer den här bloggen. Jag tycker nämligen om serien Star Trek. Framför allt "The Next Generation" men även det andra. Jag trodde att Star Trek numer var död och begraven efter fiaskot med serien "Enterprise" som lades ner relativt fort. Men när jag alldeles nyss kollade på YouTube så hittade jag helt plötsligt en trailer till något som idag bara kallas för "Star Trek 11". Jag lägger upp trailern här nu för allmän beskådan. Varsågoda!


Textrader... Born Upon the Cross

Just nu händer det tyvärr inget som riktigt har fångat mitt intresse inom hårdrocksvärlden. Så här kommer istället en ny tänkvärd låttext. Eller tänkvärd och tänkvärd förresten. Den text som jag har valt ut idag behöver man inte tänka så mycket på för att förstå budskapet, vilket kan vara skönt ibland. Jag har valt en låt av Revolution Renaissance. Eller det beror förståss också på hur man ser det. RR är ju nämligen Timo Tolkkis nya "band" och låten var egentligen tänkt för Stratovarius. Läs mina tidigare inlägg om Stratovarius såpan för att få veta mer. Man kan säga vad man vill om Timo Tolkki, men skriva låtar och texter kan han. Denna text kommer från Revolution Renaissance;s album New Era från i år och heter Born Upon the Cross.

I am reaching out from nowhere
Telling truth about myself
Many Mountains I did climb
Many roads did I travel
I was teaching words of wisdom
I was speaking words of love
But those words got very twisted
By the powers that be
I was married to Mary
We had Children we had home
I was never crucified, I was just a human being
Was a healer and a teacher, not Son of God
But they used me for their purposes and that's why

You are born upon the Cross
Gold help you all
Born upon the Cross
Darkness has won


Kort text förvisso. Men den säger ändå så mycket. Helt tydligt är att den handlar om Jesus. Den beskriver Jesus som en helt vanlig man som lärde folk om livet. Men hans ord blev förvridna av kyrkan för att passa deras syften. Jag tycker att det är lite kul att man vågar skriva en sån här text. Visst, det är inte världens största band som gör låten så kyrkan kommer troligtvis inte bry sig det minsta. Men ändå.

Det var allt för denna dag. See you in hell, muhahaha


Musikvideor

Nu är helgen snart slut och imorron börjar vardagen igen. Och vad passar då bättre än att skriva ett litet inlägg om musikvideor? Det låter väll logiskt? Eller hur?

Musikvideos som fenomen har funnits ganska länge nu. Men det är inte deras historia som jag nu ska ta upp, utan det faktum att dom så ofta är så löjliga. Visst finns det vissa som är ok. Men många är ganska löjliga, medvetet eller omedvetet. Jag tänker främst på Judas Priest gamla video till klassikern Breaking the law. När man tittar på den så far en tanke igenom ens huvud. Är detta tänkt att se coolt eller humoristiskt ut? Jag vet inte. Allting med det känns ganska fånigt. Från själva idén till genomförandet. Det känns som en B-film helt enkelt. Nu vill jag bara poängtera att det inte är själva låten jag kommenterar, för den ät ett mästerverk, utan videon.

Ett till exempel är Helloweens video till I Want Out. Också den en måttstock i löjlighet. Allt känns så väldigt 80-tals pop över den. Dock ska sägas att videon innan den, för låten Halloween, är mycket bättre och känns mer humoristisk än löjlig.

Men priset för löjliga videor tar ändå Edguy. Fast dom gör det med stil. Jag tänker nu främst på deras videor till låtarna Lavaroty love machine och Superheroes. Dom är så roliga att man skrattar nästan varje gång man ser dom. Fast det som skiljer dessa från de 2 andra som jag tagit upp i min text är att man ser till 100% att dom är menade att vara humoristiska.

Och nu för att avsluta mitt oerhört meningslösa inlägg, hehe, så ska jag visa Edguys Lavatory love machine. Varsågoda!ps. Snart släpper både Edguy och Helloween nya musikvideor. Edguy från deras nya album som släpps i november och Helloween från deras senaste album som släpptes förra året.

HammerFall studio report

Som ni kanske har märkt så har jag numera under fliken "LÄNKAR" en länk till HammerFalls officiella blogg (på engelska) om arbetet med den nya plattan som just nu pågår, kolla in den om ni inte redan gjort det (den är dock ibland lite dåligt uppdaterad). Förutom den så bloggar dom även på Expressen.se (på Svenska) och så videobloggar dom på deras MySpace sida. Som det stora HF fan jag är så har jag självklart följt dom alla. Men för dig som läser det här och inte är ett lika stort fan (eller av nån annan anledning missat bloggarna) så kommer här en liten sammanfattning om vad som hänt så här långt.

Inspelningen genomförs den här gången i Sverige (första gången sedan 1998 års Legacy of Kings) och i Torsås. Även denna gång produceras den av tysken Charlie Bauerfeind som producerat alla deras skivor sen 2002 års Crimson Thunder (och faktiskt även flertalet Helloweens senaste plattor). Arbetet inleddes med att Oscar Dronjak (gitarr & låtskrivare), Fredrik Larsson (bas) och Anders Johansson (trummor) tog plats i studion och spelade in trummorna. Sedan spelade dom in basen. Efter det så lämnade Fredrik och Anders studion för ett tag och i tisdags så anlände Joacim Cans (sång & låtskrivare) och Pontus Norgren (gitarr & har även skirivit en instrumental låt för skivan, spännande). Och det är där vi är nu.

Några intressanta grejor om nya plattan då? Jo. Tydligen så ska dom spela in en cover av en låt som i orginal inte är en Heavy Metal låt. Vilken låt det är har dom ännu inte avslöjat, och jag har tyvärr inga gissningar. En annan sak är att en ballad kommer att finnas med, något som jag saknade på senaste plattan Threshold. Sisst så kan jag avlsöja att för fösta gången sedan 2000 års Renegade så har Jesper Strömblad (numera In Flames) varit med och skrivit en låt.
Fortsättning följer....

För att nu avsluta detta inlägg, som blev lite längre än jag hade tänkt mig, så ska jag visa videon till en av mina favorit HF låtar. Blood Bound från 2005 års Chapter V; Unbent, Unbowed, Unbroken. Mycket Nöje!

Beroendeframkallande j**la spel

Idag så ska jag gå utanför temat för bloggen. Varför? För att det är min blogg och jag gör som jag vill med den, hehe.

I min skola så har vi datorer som vi arbetar på. Dessa datorer får BARA användas till skolarbete. INGENTING annat. Självklart så följer inte alla, läs ingen, den regeln till punkt och pricka. När jag har tråkigt (och inte måste lyssna på nåt föredrag) så brukar jag gå in och spela lite minispel på Internet. Det är kul och avkopplande och man blir snabbt på gott humör igen. Det vill säga om man inte hittar ett irriterande och beroendeframkallande spel, för då blir man på dåligt humör istället. De beroendeframkallande spelen är oftast de som är som mest simpla. Förra året var jag helt insnöad på ett spel som hette "Leo Steel" där man egentligen bara behövde trycka på en knapp! Trots det tog det mig en lång tid att klara det.

I år heter plågoanden "Shrunken Heads" och är minst lika irriterande. Vad det går ut på får du upptäcka själv för nu tänker jag nämligen dra ner DIG i desperationen som detta spel skapar. Tryck bara på ikonene här under. Jag kom till nivå 8. Hur långt kommer du? HAHA
Games at Miniclip.com - Shrunken Heads Shrunken Heads

Get three or more matching heads to clear them from the board!

Play this free game now!!

Mycket nöje och desperation, muhahaha

RSS 2.0