Nytt YouTube klipp (igen)!

Jepp, nu har det hänt igen. Jag har satt mig ner och lagt alldeles för mycket tid och energi åt att klippa ihop en musikvideo för min YouTube kanal! Låten jag har valt denna gång är HammerFalls 10 minuters epos Knights of the 21st Century från plattan Chapter V; Unbent, Unbowed, Unbroken från 2005. Men hur har jag då valt att illustrera denna låt? Jo, jag har klippt ihop ett liveklipp med bandet i fråga, där de spelar Knights... (taget från Rebels with a Cause DVDn), med ett antal klipp från filmen Guld Kompassen. Nu är jag inget större fan av filmen, men jag tyckte att den passade in.

Så, trots att mitt förra inlägg var baserat på två musikvideor, kommer jag nu att visa resultatet av mina mödor här nedan. Mycket nöje!


Till sist kan jag också berätta att jag återigen spenderat lite pengar på skivor. Denna gång har jag beställt Dream Evils debutplatta Dragonslayer (eftersom låten In flames you burn naglat sig fast extremt hårt i min hjärna), Nocturnal Rites Shadowland (jag har nämligen börjat tycka att, efter att jag de senaste dagarna lyssnat mer på bandets tidigare verk, det var nog fel att döma ut dom som "ett något hårdade The Poodles" efter att jag hört plattan The 8th Sin) och Magnums samlingsalbum The Classic Collection (eftersom jag har börjat gilla dettta brittiska band skarpt och tror att jag ska gå och se dom när de kommer till Stockholm i september).

That var allt för idag folks! Ha det så trevligt i (det där satans :-P) solskenet!


2 nya musikvideos från 2 giganter

I dagarna har 2 giganter inom metalvärlden haft premiär på varsin ny video. Det är ett svenskt och ett engelskt band. Det svenska bandet, från Upplands Väsby, slog igenom med dunder och brak i stora delar av världen på 80-talet, återförenades i början av 2000-talet och släpper snart sin tredje platta sedan återföreningen. Det engelska bandet har varit aktivt sedan 70-talet och anses vara stilbildande inom metal, de har endast kvar 2 originalmedlemmar och bandet har precis släppt sitt 19e (tror jag) studioalbum. Jag pratar såklart om Europe och Saxon.

För att då börja med Europes nya video. Videon är till låten Last Look at Eden från den kommande plattan med samma namn. Jag tycker att videon är helt okej, om än lite väl standardmässig. Men låten... ska Europe verkligen låta så här bra? När jag tänker på Europe så tänker jag på pop metal dänger som The Final Countdown och Rock the Night, inget fel på detta men det är i alla fall det jag tänker på. Last Look at Eden är mycket hårdare och mörkare än något jag tidigare hört från bandet. Jag har i och för sig inte någon större koll på Europe, dom kanske har låtit så här på de två senaste plattorna också, men för mig är det något nytt. Om de andra låtarna på plattan är lika bra måste man nog köpa den!


Då går vi raskt vidare till Saxons video. Videon är till låten Live to Rock från nya plattan Into the Labyrint. Den är totalt utflippad. Kolla på den!! Gör det!!! Jag måste säga att jag aldrig sett en sådan här video med ett band som hållit på så länge som Saxon. Det är grymt att dom vågar! En annan rolig sak är att den är inspelat i Stockholm! Kolla!! (ett tips, kolla på gubbens t-shirt i början. Den säger allt!)


Det var allt för idag pudlar! Goodbajs (som Trazan och Barnarne brukar säga)!

Dagens TV tips: Metal - A Headbangers Journey

NEJ, jag har inte startat ännu en kategori här på bloggen! "Dagens TV tips" kommer inte att återkomma! Men jag kände att jag behövde promota lite för ett visst TV program idag.

Klockan 21,45 visar SVT 2 filmen Metal - A Headbangers Journey (dom har dock bytt namn på det hela till Metal - En Hårdrocksresa och kallar det för "K-Special", så bli inte förvirrade när ni kollar i tv tidningen). Jag har aldrig sätt filmen, trots att den funnits på DVD ett ganska bra tag nu, så jag ska helt klart se den. På Wikipedia står det att den är gjord av kanadensaren Sam Dunn och att den tar upp en massa åsikter och sådant som folk har om metal. Den innehåller också intervjuer med bland andra Ronnie James Dio, Alice Cooper, Bruce Dickinson, Lemmy och Dee Snider och har ett soundtrack som består av klassiker som Accepts Balls to the Wall, Iron Maidens Run to the Hills och Twisted Sisters We're not gonna take it. Om jag minns rätt så har jag även läst någonstans att den innehåller bilder från när Dee Snider, i amerikas parlament, försvarade yttrandefriheten och kritiserade förslaget (som bland annat framfördes av ett antal fruar till parlamentarikerna, där ibland Al Gores fru) om att censurera vissa låttexter (ett förhör som även Frank Zappa var en del av).

Så, se filmen! Jag kommer att göra det.
Det var allt för idag. Bye, bye!

Ozzy film på gång

Ozzy Osbourne är en man som väll egentligen inte behöver någon presentation. Kan då någonting om rock, överhuvudtaget, så vet du vem Ozzy är. Därför tänker jag inte ödsla tid på att berätta om att han är orginalsångaren i Black Sabbath och att han efter det har haft en ganska framgångsrik solokarriär. Det tänker jag bara inte berätta, för det borde du känna till.

Nu är en film om denne man på gång. En dokumentärfilm med namnet Wreckage Of My Past. Följande står på Ozzys hemsida om filmen:

WRECKAGE OF MY PAST is an intimate documentary that delves deep into the life of music icon Ozzy Osbourne. A sober Ozzy has reached a point of clarity as he looks back on a lifetime of unparalleled success, misdiagnosed disease, unrelenting fear and a recurring dependency on drugs and alcohol. This is a film about reconciling the past and looking toward the future.

In Theatres 2010

Visst låter det ganska intressant? Och om man kollar på trailern, som finns här nedan, så värkar det bli en ganska sorglig historia också. Vilket kanske inte är så konstigt för dom som är lite insatta i herr Osbournes historia.


That's all for today folks! See you on another platet were there is a lot of pink rabbits!!!


Legendary Albums: Tobias Sammet's Avantasia - The Metal Opera

Okej, nu har det blivit dags att starta en ny liten kategori här på bloggen, Legendary Albums. Man kan beskriva hela spektaklet som en sorts förenklad fortsättning på min lilla felstavade kategori Metal Heads In Time. Jag kommer att berätta om några album från rockhistorien som jag tycker sticker ut, och som borde kommas ihåg för all framtid. Det kommer att bli lite bakgrund till albumet, lite om musikerna, lite om själva albumet och sedan lite om vad som hände sen.

Dagens legendariska album (som ju också markerar starten för den här lilla serien) är ett relativt nytt album. Det gavs nämligen ut år 2001 och är alltså bara 8 år. Trots det så har det haft en ganska stor inverkan på både upphovsmannens karriär och power metal scenen i övrigt. Dagens album är The Metal Opera (del 1) av Tobias Sammet's Avantasia.

Idén till projektet Avantasia sägs ha formats i Tobias Sammets huvud under turnén för Edguy (herr Sammets huvudband, för dom som inte visste det)s album Theatre Of Salvation. Tobias Sammet berättar i en inledningstext i bookletten för albumet att han under denna turné började fundera och skriva ner sina tankar, som sedan blev något av en fantasy saga. Han berättar också att han länge velat spela in en skiva med flera sångare än enbart honom själv. När turnén var avslutat och Edguy precis hade spelat in en ny version av deras självfinansierade debutplatta Savage Poetry så bestämde han sig för att göra det.

Albumet gavs ut år 2001 under namnet "Tobias Sammet's Avantasia" (Avantasia är en sammanslagning av orden Avalon och Fantasia) och fick namnet The Metal Opera. Albumet har formen av en fantasy saga där flera kända metalsångare spelar olika karaktärer i sagan. Sammet själv spelar huvudrollen men bland andra sångare kan nämnas Michael Kiske som Lugaid Vandroiy, Kai Hansen som Regrin the Dwarf, André Matos som Elderane the elf och Rob Rock som Bailiff Falk von Kronberg. Förutom sångarna så medverkar även ett antal kända musiken på albumet. Som Henjo Richer (GammaRay) på gitarr, Markus Grosskopf (Helloween) på bas och Alex Holzwarth (Rhapsody) på trummor. Själva fantasy sagan finns att läsa i bookletten, med pauser för låtarna som antingen beskriver en viss händelse.

The Metal Opera blev en succé, i alla fall i Power Metal världen, och den efterföljdes av flertalet andra metal operor. Albumet blev alltså något av ett startskott för just detta. Tobias Sammet följde upp succén med The Metal Opera Pt. II, som beskrev fortsättningen och slutet på hans fantasy saga. Sammets succé med de båda metaloperorna smittade även av sig på Edguy. Allt fler hittade till bandet och på deras turné för albumet Mandrake (det första efter metal operorna) så spelade de även låtar från Avantasia. Sammet släppte 2008 ett nytt album under namnet Avantasia, The Scarecrow, men det är en helt annan historia.

Hur ser då framtiden ut för Tobias Sammet och hans solo projekt? Jo, han håller faktiskt på med att skapa ett fjärde album. När det blir klart har han inte sagt, men han har sagt att det kommer att bli det största han någonsin gjort.

Om ni har orkat läsa texten och inte har albumet än... spring och köp! Det är helt klart värt det :-D!
The Metal OperaTobias Sammet & Avantasia musikerna


Sabaton...

...ger sig i augusti ut på den absolut sista delen av "The Art of War Tour". Det blir en miniturné i Polen på 6 ställen, och det hela har döpts till "Always Remember Tour" (efter en textrad i låten 40:1, från Art of War plattan, som blivit något av en succé i Polen).

Varför berättar jag det här då? Jo, för att det betyder att bandets turnerande för senaste plattan snart är slut. Och det i sin tur borde betyda att bandet snart tar sig tid att spela in lite nytt material! Och det vore ju helt underbart roligt :-D Frågan är bara hur albumet kommer att bli. Kommer dom att fortsätta följa i samma spår som de tidigare plattorna, med krigstema, eller kommer de att gå utanför den ramen och göra en platta om någonting helt annat? Det blir spännande att se, även fast jag tror att det kommer att bli bra hur de än väljer att göra.

Med det sagt så ska jag gå över till någonting helt annat. ÄNTLIGEN har MegaStore gjort precis som dom ska göra och levererat min beställning i tid!!! GOOD JOB!! Min skivsamling är nu alltså kompletterad med AC/DCs klassiska debut (eller nja, det är ju deras internationella debut som är något av en "best off" av deras två första plattor som släpptes i Australien) platta High Voltage och Stratovarius två senaste släpp, Stratovarius och Polaris. Jag har hunnit lyssna igenom alla plattorna en gång (jag lyssnat faktiskt på AC/DC plattan just nu) och jag är mer än nöjd! Jag förstår inte varför recensenterna kritiserar Polaris och varför fansen (och Timo Tolkki själv) tycker att Stratovarius är så dålig. Det är två kvalitetsplattor med kvallitetsmusik (för det mesta), punkt slut.

Det var allt för idag! See you in some kind of hall with pink flowers on the walls!!! (ps, sommarjobbar nu. Kvällstid 17-23, så bloggen kommer nog med all säkerhet bli lidande :-P bara satt ni know)


Sabaton

Textrader (very special election edition)... Elected

Idag så står politiker, landet runt, och skrålar med i Alice Coopers gamla klassiker Elected. Och vad passar då bättre än att göra en liten specialgrej med den gamla 70-tals låten? Just det, ingenting! Så här har ni damer och herrar, pojkar och flickor, killar och tjejer, men och kvinnor... and so on, texten till Alice Coopers Elected. Specialanpassad, av mig, för att passa dagens val:

I'm your top prime cut of meat, I'm your choice,
I wanna be elected,
I'm your swede doodle dandy in a gold Saab Combice,
I wanna be elected,
Kids want a saviour, don't need a fake,
I wanna be elected,
We're all gonna rock to the rules that I make,
I wanna be elected, elected, elected.

I never lied to you, I've always been cool,
I wanna be elected,
I gotta get the vote, and I told you 'bout Europol,
I wanna be elected, elected, elected,
Hallelujah, I wanna be selected,
Everyone in Sweden!

We're gonna win this one, take the union by storm,
We're gonna be elected,
You and me together, young and strong,
We're gonna be elected, elected, elected,
Respected, selected, call collected,
I wanna be elected, elected.

"And if I am elected
I promise the formation of a new party
A great party, the Wild Party!
I know we have problems,
We got problems right here in Sweden,
We have problems on the North, South, East and West,
Denmark, UK, Germany, France,
Finland, Spain,
Everybody has problems,
And personally, I don't care."

Det är sången som alla svenska politiker borde sjunga idag!
Vi får se hur det går. Valdeltagandet spås bli lika lågt som vanligt, men jag har faktiskt röstat (på vad tänker jag inte avslöja, men jag har inte röstat på Monademokraterna :-P)! Gör det samma (om du inte har röstat och klockan är innan 21, förutsatt att det är den 7 juni. Om du läser det här den 8 juni är det för sent) och se till att partiet som "inte har några åsikter, förutom att allt ska vara gratis" inte kommer in!

See you later alligator!


Soon...

Snart är det sommar igen :-D. Mitt sommarlov börjar på tisdag (orättvist tycker jag, eftersom de flesta redan verkar ha slutat :-P) och då väntar två månader av att göra så lite som möjligt. Detta kommer dock inte vara möjligt de första veckorna, eftersom jag i ett svagt ögonblick bestämde mig för att sommarjobba på Posten mellan 17 och 23. Men, men. Det ger lite pengar, och så är det ju snabbt över.

Ville bara skriva det, för snart jävlar är det sommar time :-D

Stratovarius till Sverige!

I februari nästa år kommer dom till Sverige. De finska Power Metal legenderna i Stratovarius! Den 6, 7 och 9 februari äntrar dom Mejeriet i Lund, Trädgårn i Göteborg och Tyrol i Stockholm under deras redan pågående turné för senaste släppet Polaris.

Senaste gången de var här var 2005 tillsammans med HammerFall, något som jag tyvärr inte såg. Jag har faktiskt aldrig sett detta band live. Men nu ska det bli ändring på det! Jag ska självklart se Stratovarius på Tyrol! Biljetterna har ännu inte börjat säljas dock, men det kommer väll igång snart.

På tal om Stratovarius så har jag faktiskt gjort en ny beställning på MegaStore (trots att jag vid ett flertal tillfällen sagt att jag aldrig med ska göra det). Jag har beställt 3 plattor. Två från Stratovarius (Stratovarius och Polaris) och en från de australienska (fast bröderna egentligen kommer från Skottland) legenderna AC/DC (High Voltage). Så räkna med en hel del gnäll på MegaStore här på bloggen fram över, haha.

Tillsist. Kolla in det här otroligt bra liveklippet med Stratovarius! Jag vet att jag visat det förut, men det är så bra att jag visar det igen!
Det var allt för today folks!

Jørn Lande tillbaka i Masterplan

Norrmannen Jørn Lande kommer att återvända till sitt gamla band Masterplan i och med inspelningen av bandets nya platta, som beräknas vara ute någon gång under augusti eller september. Det rapporterar i alla fall Sweden Rock Magazine i det nya numret. Det har ännu inte riktigt blivit officiellt på varken bandets eller Jørns hemsida, men med tanke på att artikeln i SRM innehåller en intervju med norrmannen (vars röst får de flesta andras att blekna i jämförelse) så kan man nog lita på att det är sant.

Jørn var med redan när Masterplan startades 2001 av de gamla Helloween medlemmarna Roland Grapow (gitarr) och Uli Kusch (trummor) och sjöng på plattorna Masterplan och Aeronautics men lämnade bandet under låtskrivandet för bandets tredje platta. Masterplan tog då istället in Mike DiMeo, som blev ny sångare i bandet och sjöng på albumet MKII. Även Mike DiMeo lämnade bandet nyligen.

Under tiden som Jørn Lande varit ifrån Masterplan så har han i huvudsak koncentrerat sig på sin solokarriär, under namnet JORN (som han faktiskt redan hade startat innan Masterplan och som han även fortsatte med under sin tid i bandet). Men han har även haft tid med en rad gästinhopp i olika projekt (band annat på senaste plattan med Avantasia). JORN släpper också nu i dagarna en ny studioplatta. Enligt artikeln i SRM har Jørn inga planer på att sluta med JORN bara för att han nu kommer tillbaka till Masterplan. Han planerar att fortsätta lika mycket som förut.

Det var en rolig nyhet till alla Masterplan älskare där ute!
Tillsist så ska jag även sammanfatta konserten som jag var på i fredags (HammerFall på Gröna Lunds stora scen) med att säga att det för jädra bra!!! Det var i och för sig lite synd att de hade strukit Legion och Punish & Enslave (som de spelade på Hovet) från senaste plattan. Men istället fick vi höra Life is Now (från nya plattan), Threshold och At the End of the Rainbow (låtar som de inte spelade på Hovet), och det är ju inte fy skam. Jag hade gärna publicerat bilder, om jag hade tagit några :-P. Den enda bilden jag tog var när Oscar (grundaren, gitarristen, mannen, legenden) en halvtimme innan konserten kom upp på scen och brände sig på en lampa. Däremot hittade jag en video som någon filmat från konserten. Den är inspelat precis i början och den som filmar står nästan exakt där jag står.

Det var allt för idag. Hej hopp i lingonskogen!


RSS 2.0