Judas Priest släpper nytt live-album

Metal gudarna framför alla kommer inom kort att släppa ett nytt live-album. Det stod klart i måndags då bandet publicerade detaljer om det kommande albumet på deras hemsida, http://www.judaspriest.com/. Albumet, som kommer att släppas någon gång under juli, har fått namnet A Touch of Evil: Live. Plattan är inspelad under bandets turnéer åren 2005 och 2008 och innehåller alltså, förutom bandets klassiker, även låtar från de två senaste plattorna Angel Of Retribution och Nostradamus.

Detta är den kompletta låtlistan:
1. Judas Rising
2. Hellrider
3. Between the Hammer & the Anvil
4. Riding on the Wind
5. Death
6. Beyond the Realms of Death
7. Dissident Aggressor
8. A Touch of Evil
9. Eat me Alive
10. Prophecy
11. Painkiller

Det är alltså en platta med ganska obskyra låtar, i alla fall några av dom. De gräver fram ganska ovanliga Priest låtar, men det är på bekostnad av klassiker som Living after Midnight och Breaking the Law. Jag säger inte att detta är dåligt dock, jag tycker att de två låtarna börjar bli liiiiiiiiiiiiiiiite uttjatade. Ganska kul låtval alltså. Det som jag kanske kan störa mig på, när det gäller låtlistan, är att den är så kort. Ett live album brukar väll innehålla fler än 11 låtar? Eller? Och just att det är så få låtar gör att jag tycker att det känns lite hoppkrystat. Liksom att de slänger ihop några låtar för att tjäna pengar. Det är säkert inte alls så (eller?), men det är i alla fall känslan som jag får.

Omslaget är dock jävligt snyggt. Kolla:
A Touch of Evil: Live

På tal om live och sånt. Imorgon är det HAMMERFALL på Gröna Lund!!!! Ska bli skoj! Jag hoppas att de har gjort om sin setlist lite sedan Hovet, så det inte blir samma konsert. Men eftersom det är HammerFall så skulle ju det också vara bra, hehe :-)

Ha en trevlig helg alla metal maniacs där ute!!!!


Status Quo på Borgholm i sommar!

I sommar kommer rocklegenderna i Status Quo till Sverige. Dock så kommer de inte till Stockholm, utan till Borgholm på Öland. Så vad gör man då? Jo, man organiserar en semestertripp till Öland i några dagar med familjen! Eller, jag har inte organiserat ett skit egentligen, men jag har stöttat :-P.

Så hur som helst. Den 17e juli kommer jag med all säkerhet (allt kan ju hända) befinna på Borgholms slottsruin för att kolla in de gamla legenderna tillsammans med min familj. Det kan bli roligt! Det ska erkännas att Status Quo inte tillhör mina favoritband. Jag tycker dock att de är ganska bra och låtar som Rockin all over the world och Whatever you want är ju riktiga klassiker. Min absoluta favoritlåt med bandet är dock In The Army Now, som väll i och för sig också kan kallas för en klassiker.

Men Borgholm ligger som sagt ganska långt bort. Kolla:
Stockholm - Borgholm

Bara tanken på den långa bilresan får mig att bli trött och öm i stjärten.

Tillsist så ska jag självklart även visa ett liveklipp med bandet i fråga (trots att jag sagt att det skulle bli mycket mindre av den varan här på bloggen, men vad ska man göra). Här framför de min favoritlåt (ni vet vilken det är om ni följt med i texten, eller bara läser på klippet) med Status live på "Live Aid" 1985!That's all for today folks!!!!


Vad gör man...

... när man inte har någonting att skriva om? Det finns några olika sätt att tackla den situationen. Jag skulle kunna skriva ett inlägg om att allas våra schlagerstjärnor The Poodles släppt en ny platta. Jag skulle kunna skriva att den verkar lovande men att jag ändå inte ska köpa den för att den inte intresserar mig det minsta. Jag skulle kunna ta upp andra bra skivor som verkar bra men som jag av olika anledningar inte har något intresse av att införskaffa. Jag skulle också kunna skriva om att Nucturnal Rites verkar vara på gång snart igen. Jag skulle kunna skriva att Masterplan snart också verkar vara på fötter med en ny sångare. Men eftersom inget av dessa band har publicerat någonting annat än inlägg om att de snart ska offentliggöra dessa saker så skulle dessa inlägg bli tråkigt. Jag skulle kunna skriva något om Sonata Arcticas nya platta som det snart börjar närma sig slutmixning för. Men eftersom det inte finns så mycket att skriva om det så skulle även detta bli ett tråkigt inlägg. Jag skulle kunna skriva om att HammerFall kommer till Grönanan på fredag, men eftersom jag redan gjort det så känns det onödigt. Sist men inte minst så skulle jag kunna skriva om att jag fyller 18 på onsdag. Men eftersom det här inte är någon "personlig" blogg så är det helt uteslutet.

Jag väljer istället att visa ett liveklipp med ett band som jag har börjat uppskatta mer och mer. Svenska Sabaton. Här med låten The Price of a Mile (som för övrigt tagit platsen som min favorit låt med bandet). Mycket nöje!Edguy - Fucking With F*** Live (DVD)

Fucking With F*** - Live
Edguy har funnits länge nu. De släppte sin första, självfinansierade, platta 1995 och deras första officiella album 1997. I år kan man alltså säga att de varit aktiva (om man räknar från den första själfinansierade plattan Savage Poetry) i 14 år. Under den tiden skulle de flesta band redan hunnit släppa minst 2 DVDer. Men inte Edguy inte.

För några veckor sen släpptes Edguys första officiella live-DVD någonsin! DVDn, som har fått namnet Fucking With F*** - Live, innehåller en konsert inspelad i San Paulo, Brasilien, under "Rocket Ride World Tour - 2006-2008" den 3 November 2006 (samma konsert har även givits ut på CD under samma namn). Den innehåller även en 1 timmes dokumentär och alla musikvideos som bandet spelat in under sina år på skivbolaget Nuclear Blast.

Men för att komma till själva recensionen.
Den filmade konserten från San Paulo är faktiskt riktigt bra. Den är inspelad i en stor lokal (Credicard Hall, för övrigt samma lokal som Helloween spelade in sin senaste DVD) med en stor scen vilket gör att bandet verkligen kommer till sin rätt. Medlemmarna i bandet rör sig över scenen i stort sätt hela tiden, framför allt Tobias Sammet som aldrig verkar stå still i mer än 2 sekunder. Det blir alltså en riktigt bra show med mycket att titta på hela tiden. Musiken spelas också nästan helt felfritt och låtlistan innehåller alla låtar som man kan önska sig på en live-DVD med Edguy. Här finns klassiker som Babylon, Out of Control och Vain Glory Opera. Men även senare låtar som Catch of the Century, Save me och, såklart, Fucking With Fire. Låten Avantasia från herr Sammets hobbyprojekt med samma namn spelas också.

Om man nu ska försöka hitta någonting dåligt med konsertinspelningen så skulle man kanske kunna tycka att kameraarbetet och klippningen känns lite oinspirerat. Men det är i stort sätt allt.

Dokumentären då? Jo, jag tyckte faktiskt att den var ganska intressant. Dokumentären, som är ungefär en timme lång, är uppbyggt runt intervjuer med alla medlemmarna i bandet. De berättar, hyfsat öppenhjärtat, om livet på turné, Rocket Ride World Tour och sådant. De går också igenom alla låtarna på DVDn och alla medlemmar får säga vad låtarna betyder för dom. Efter det så får de även berätta vad de tycker om sig själva och de andra i bandet. Jag tycker att det är intressant, eftersom jag är ett stort fan av bandet. Dock tror jag inte att det skulle tilltala någon som inte redan sedan tidigare känner till Edguy. De pratar öppenhjärtat och det är intressant att få höra deras åsikter. Framför allt är det kul att inte bara få höra Tobias Sammets åsikter, utan även de andra i bandets.

För att då sammanfatta det hela. Det är en riktigt bra DVD! Gå och köp!! Den har just kommit in på 4e plats på den finska listan, se nu till att vi slår finnarna! (hehe).

Edguy - Fucking With F*** (DVD) - Betyg: 10/10 (på riktigt!)
Bästa på DVDn - San Paulo konserten


Flight 666 - The Game

Ingen kan väll ha undgått att Iron Maiden i dagarna har släppt en film. Den heter som bekant "Flight 666" och handlar om deras senaste världsturné "Somewhere back in time". Och som alla storfilmer så har det såklart kommit ett spel som är baserad på filmen! "Iron Maiden Flight 666 Game" finns nu att spela på bandets hemsida för alla som vill. Kort sammanfattat går det ut på att omvända vanliga människor i olika länder till hårdrockande Iron Maiden fans genom att släppa ner högtalare från "Flight 666". Vill du spela så behöver du bara följa DEN HÄR länken!

Med det sagt så känns det som om jag ändå måste skriva några få rader om den stora musikhändelsen (om man du kan kalla det för musik) som ägde rum igår. Vilka jädra skitlåtar!!!!!! Annat var det på Lordis tid, då var det i alla fall en gnutta kvallitet! Och han som van?! Harry Potter med fiol säger jag bara! :-P

Det finns bara en låt med namnet Fairytale för mig! Den här:


Well, I guess that's it for today! Ha det gött tills nästa gång!


ESC

Så står det på tangenten längst upp och längst till vänster på tangentbordet. Vad trodde ni jag menade med titeln egentligen?

På tal om musik på TV (eller, var det verkligen på tal??) så kom äntligen Edguy DVDn igår :-D :-D. Jag har hittills bara hunnit kolla på konserten, och alltså inte entimmes dokumentären, och jag måste säga att det är riktigt jädra bra! Nu har jag ju sätt Edguy live på riktigt, och det är såklart en helt annan känsla. Men man känner av känslan i DVDn. Det är också coolt att se dom på en större scen än Klubbens lilla. En längre recension kommer inom kort, när jag även sätt dokumentären!

Det var väll egentligen allt som jag hade att säga för idag (kalla det ett alldeles för kort inlägg om ni vill, I dont care that much really).

Men innan jag går har jag en person som vill hälsa! Martin Buss hälsar er alla en trevlig helg! So long!

Martin Buss Himself!

NEW AVANTASIA ALBUM IN THE MAKING!

Nu är det officiellt! Tobias Sammet ska göra en fjärde platta med soloprojektet Avantasia! Faktum är att han redan håller på med att skriva låtar och den slutgiltiga produkten kommer tydligen bli någonting alldeles extra. Det här meddelandet publicerades igår på Sammets hemsida:

After the tremendous success of his latest Avantasia-album "The Scarecrow", which rocketed into the charts all over Europe (e.g. #8 in Germany), received an award for "Best Rock Production 2008" by the German association of sound engineers (VDT) and featured Top10 hit single "Lost In Space", Tobias has announced that he is currently working on new material for a new "Avantasia"-album. When asked for a release date he said: "This is not a Rock-&-Roll-homestudio-project, we'll work with a choir, with a symphony orchestra and - no matter if the music-industry goes down the toilet- I'll spend a fortune on creating the whole thing. So I'll take all the time I need, and it won't see the light of day until I am completely satisfied. Some who know my plans said, that it's unreasonable to spend one's savings on creating a piece of music these days, as the music industry is going through hard times. Absolutely right! But do you consider it extremely reasonable to shoot a man into space? It's unreasonable to spend money for whatever, life itself is unreasonable, because - believe it or not - in the end it's quite often pretty lethal. I am rather unreasonable and therefor unsad."

Satan vad roligt!! The Scarecrow är en av mina absoluta favoritplattor, ever, och om herr Sammet fortsätter i samma stil även på det kommande albumet så luktar det storverk. En intressant sak som han nämner i texten är att han tänker ha med en symfoniorkester och en kör. Det kan betyda att han tänker göra något som är mer storslaget än han någonsin gjort förut. Det ska bli riktigt spännande att se hur allting bli i slutändan. Can't wait! En annan spännande sak är vilka musiker och sångare han kommer att välja den här gången. Tidigare så har det ju varit storheter som Kai Hansen, Michael Kiske, Rudolf Schenker, Alice Cooper och Eric Singer, bland många andra. Jag hoppas att Sammet denna gång kommer att välja människor som Joacim Cans, Tony Kakko, Andi Deris och herr Udo himself!

På tal om Avantasia. Vad hände egentligen med den där utlovade DVDn?

Och på tal om DVD. VAR FAN ÄR MIN EDGUY DVD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SKÄMS SWEDEN ROCK SHOP!!!!

Det var allt för idag gott folk! Gå inte och bli Lost in Space till nästa gång ;-P


Nytt namn, ny header!

Nu har det som jag länge gått och funderat på hänt! Jag har bytt namn och header på min blogg till något lite mer passande för mitt tema. "Masa91s Blogg" heter numera "MrMASA's Metal Blogg".

Varför då detta namnbyte? Jo, helt enkelt för att jag inte var helt nöjd med namnet "Masa91s Blogg". Det namnet kom till i all hast, och utan någon större fantasi, startade bloggen. Eftersom domänen är "masa91.blogg.se" så tyckte jag då att det var bra. Men jag har sen dess helt ändrat inriktning på bloggen. Då var det bara en blogg där jag skrev om saker i största allmänhet, men det senaste året så har det blivit en alltmer renodlad blogg om Metal och Hårdrock. Därför har jag nu bytt namn.

Den nya headern då? Det är väll en väldigt dum fråga? Jag kan väll inte ha en header som det står "Masa91s Blogg" på om namnet numera är "MrMASA's Metal Blogg"?! Hur skulle det se ut?
Men skämt å sido. Jag har länge tyckt att min förra header var lite "plottrig". Den nya är mer stilren. Förutom typsnittet och färgerna finns inget kvar från den gamla headern. Jag har också begränsat mig till EN bild (pluspoäng till den som vet varifrån den kommer).

Sådär. Det var väll allt jag hade att säga om mitt nya namn och header (kalla det ett "official statement" om ni vill). Nu tänkte jag runda av med någonting som jag planerar att det ska bli betydligt mindre av i framtiden. Ett videoklipp (det är väll ändå för texten ni är här ;-)). Det är allas våra favorit schlagerstjärnor Lordi som framför deras, enligt min mening, bästa låt, Bringing back the balls to rock, live."Less isn't more, less is less. The more the better, the most the best"

Var fan är min DVD?

Jag hatar när saker inte kommer när de ska!

I lördags släppte Edguy sin första live-dvd någonsin. Självklart hade jag förbokat den (på Sweden Rock Shop, eftersom min vanliga hovleverantör Ginza var så sega på att sätta ut den på deras hemsida) så att den skulle komma hem i brevlådan. Men fungerar det så lätt? Gissa tre gånger.

Igår, efter ett väldigt snällt mejl, skickades tillslut ändå min efterlängtade deluxutgåva (som består utav både DVDn och konserten på en dubbel-cd) av Fucking With F*** - Live. Så med en hel del tur är den här imorgon! Hoppas det! Har nämligen nationellt prov i engelska imorgon, så det kunde va skönt att få dvdn då så att jag kan koppla av med lite förstaklassig metal med en stor del humor efter provet.

Men som tur är för mig, och för alla andra som ännu inte skaffat sig denna dvd, så har någon vänlig skäl lagt upp två klipp på Youtube! Så medan jag nu sitter och väntar och hoppas kan jag kolla på dessa två! Ett av dessa klipp är klassikern Vain Glory Opera, från plattan med samma namn. Den finns att beskådas här nedan, varsågoda!That's all for today folks!

En nyhet till alla er Iron Maiden älskare där ute!

Iron Maiden har offentliggjort att de ämnar släppa en ny platta under nästa år. Det avslöjar de i en intervju i senaste numret av Sweden Rock Magazine. De berättar att de, efter att uppståndelsen om deras nya film "Flight 666", tänker ta några månaders paus från bandet. Men sedan så ska de sätta igång att skriva låtar till deras 15e (!) studioalbum som de sedan planerar att ge ut under nästa år.

Detta är självklart en glad nyhet för alla som gillar Iron Maiden! Men samtidigt är det mycket möjligt att det kommer att bli deras sista studioalbum. Steve Harris, basisten i bandet (nehe... det hade jag ingen aaning om!), har nämligen sagt i ett antal intervjuer genom bandets karriär att Iron Maiden bara ska göra 15 album. Detta är dock någonting som de övriga medlemmarna är ganska tveksamma om i nya Sweden Rock Magazine, men de dementerar inte heller. Så vem vet. 2010 års Maiden platta kanske blir den sista. (Hur som helst. Om du är ett fan av bandet så kan jag varmt rekommendera nya numret av Sweden Rock Magazine, eftersom det där finns hela 11 sidor om Iron Maiden)

Med det sagt så vill jag bli lite smått personlig... Hehe, skoja bara! Men faktum är följande. Min praktik (eller APU som det så fint heter på gymnasiet) på Postens Produktionsbyrå (som sysslar med att ta fram grafiska grejor inom Postens värld) har nu börjat. Eftersom min skola är så modern av sig (:-P) så har de beslutat att alla elever ska blogga om sin praktik. Troligtvis är det inte så intressant för någon av er. Men om ni mot all förmodan skulle vilja läsa denna blogg så är adressen; masasapu.blogspot.com. Denna adress finns från och med nu även under "LÄNKAR".

För att nu avsluta mitt lilla inlägg på ett naturligt sätt så tänkte jag visa en VÄLDIGT annorlunda version av Iron Maidens klassiker Fear of the Dark. Hur annorlunda får ni upptänka själva. Men jag kan säga att det rör sig om Blaze Bayley (en enligt mig EXTREMT UNDERSKATTAD sångare), Doro (fy på dig om du inte vet vem det är!) och en symfoniorkester på Wacken. Mycket nöje!


Textrader... Judas

Här kommer ännu en samhällskritisk text från Kai Hansen. I Judas får sig politkerna en käftsmäll. Det talas bland annat om vallöften och liknande.

Låten är alltså Judas och är skriven av Kai Hansen och finns med på Helloween EPn med samma namn från 1986.

You promise us all a bright golden future
You say you will save the world
That there will be no more hunger and pain
But we only see your golden hands
You say you take care of our survival
Sending us missiles instead
But you just betray us, deny us and lie
And you always say you would

Chorus 1:
Fight for freedom, fight for rights
I see treason, in your eyes

Chorus 2:
Judas---rulin' with an iron hand
Judas---sittin' in the goverment
Judas---I am not a Jesus Christ
Judas---you will be the one who's crucified

You worship money and economy
There's nothin' that you wouldn't do
If the payment is right, you don't care about life
'cause the economy is your truth
You are the one selling terror and pain
In all parts of the world
You are preparing the final grand slam
But you keep on telling, you'll

Chorus 1
Chorus 2

Judas, Judas---are you still human?
Judas, Judas---I can't believe it
Judas, Judas---dealing with evil
Judas, Judas
You keep on telling, you'll

Chorus 1
Chorus 2
Chorus 2


RSS 2.0