De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 6

Okej. Först och främst kan jag glädja alla läsare att NetOnNet faktiskt tagit sig i kragen idag och löst det som de ställt till för mig! En applåd till dem! Men jag kommer nog inte att handla där igen i alla fall.

Nu över till något roligare! plats nummer 6 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna någonsin! Plats nummer 6 betyder ju faktiskt den högsta placeringen under top 5 och den markerar också att vi kommit halvvägs genom min lista nu! Spännande!

Idag för denna lista oss återigen till det förenade metal landet Tyskland! Dagens band är ett av de största (om man räknar bort Scorpions och Rammstein) band som någonsin kommit från landet och de anses ofta ha grundat subgenren Power Metal med sina legendariska Keeper of the Seven Keys plattor. Bandet har dock bytt uppställning många gånger och om jag inte har helt fel så är dagens låt inspelad av version 4 (räknat från debuten Walls of Jericho) av bandet. Låten är inte deras mest kända ballad, även fast den är hyfsat känd i alla fall, men jag tycker att det är den bästa de någonsin gjort.

Jag tror nu att de flesta har gissat sig till att det är Helloween som är bandet jag pratar om. Låten tror jag dock knappt någon vet vilken jag syftar på. Men den är, från plattan The Time of the Oath (1996), på plats 6: Helloween med Forever and One (Neverland)Andi Deris gör det han är bäst på, uttrycker känslor och anpassar rösten så att den passar precis in i låten med texten. Deris är en underskattad sångare, mest på grund av att han ersatte Michael Kiske tror jag, men om alla Deris hatare skulle ta sig tid att faktiskt lyssna på var karl’n gör så skulle det nog bli en annan tongång. Musiken är såklart också välspelad i den här låten, jag tänker bland annat på Michael Weikaths fantastiska solo, men min åsikt är att det är Deris som gör det avgörande (kan kanske ha att göra med att han också skrivit låten). Texten är fin och känslosam också. En väldigt fin och mycket väl utförd låt alltså. Men det som drar ner den är att den inte känns JÄTTE originell.

Låt oss då kolla på den undre halvan av min lista:

6: Helloween - Forever and One (Neverland)
7: Scorpions - Wind of Change
8: Edguy - Save Me
9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

Av 5 låtar är 4 tyskar. Kommer denna tyska dominans att fortsätta? Utan att avslöja för mycket om de kommande låtarna på listan kan jag säga; nej. De tyska låtarna är slut för den här gången.

Cheers!


Textrader... The Asshole Song

Idag var det tänkt att jag skulle publicera nummer 6 på min lista över de bästa hårdrocksballaderna någonsin. Så blir det inte. Istället blir det en text tillägnad till de underbara människorna på NetOnNet!! I LOVE YOU!!!
Texten är skriven av Markus Grosskopf (mest känd som bassist i Helloween) och finns med på plattan Hellbassbeaters med Markus Grosskopf's Bassinvaders. Varsågoda!

Taking without giving is what you call a living
Don't try and fool your fellow man
You laugh when I'm crying will you laugh when you're dying
Miserable you're wailing when you go down to hell

You think you're something better but your head is full of it
Shut your mouth and turn the other way
Just a great pretender living in your world of lies
Everybody knows it anyway, that you're an

Asshole asshole asshole
Asshole asshole asshole

I smell when you are lying but you keep on trying
Don't try and fool your fellow man
Your nightmare I will be. My anger you will see
You never gonna mess around with me

You're just a great pretender living in your world of lies
Everybody knows it anyway, that you're an

Asshole asshole asshole, It doesn't take one to know one
Asshole asshole asshole, well everybody's got one
Asshole asshole asshole, It doesn't take one to know one
Asshole asshole asshole

Amongst the deaf and blind your victims you will find
Among the losers you're a king
But when you ride with me I show you how to be
come on loser get in the ring with me
You're such an asshooooooooole YA Ya Ya Ya Ya Ya Yaaah

Asshole asshole asshole, yeah everybody's got one
Asshole asshole asshole, It doesn't take one to know one
Asshole asshole asshole, sure everybody's got one
Asshole asshole asshole, It doesn't take one to no one nooooo yau

Japp. Nu vet ni nog alla vad jag tycker om NetOnNet. Planerar du att köpa någonting av dem? GLÖM DET!! SPRING!!! GÖM DIG!!!

Och en grej till!

NEJ. Det blir inget längre inlägg om att min blogg fyller 2 år! Så enkelt är det! Varför? Jo, dels för att jag inte orkar, dels för att det skulle vara aningen självcentrerat och dels för att det är en annan grej jag vill skriva om idag!

I år är det nämligen 31 år sedan en av världens bästa böcker genom tiderna släpptes. En bok som var den första delen av en trilogi i fem delar! En bok som skulle revolutionera sättet vi såg på Science Fiction och världen i allmänhet. En bok som gav oss svaret på den stora frågan om "livet, universum och allting". En bok som skapade världsfred. En bok som fick oss att börja tänka på andra. En bok som gjorde att handdukarna fick sin välförtjänta upprättelse. En bok som beskrev EXAKT hur det egentligen gick till när jorden skapades, och rivdes. Kort sagt en fantastisk bok alltså! LIFTARENS GUIDE TILL GALAXEN!!

Boken var skriven av Douglas Adams, som även skrev de följande 4 delarna i trilogin; Restaurangen vid slutet av Universum (1980), Livet, Universum och Allting (1982), Ajöss och tack för fisken (1984) och I stort sett Menlös (1992)!

Adams skrev också andra böcker innan han dog 49 år gammal 2001.

Varför tar jag upp detta då? Jo. För nu kommer del 6 på Svenska!! Den är dock inte skriven av Douglas Adams själv utan av författaren Eoin Colfer, på uppdrag av Douglas Adams änka för att fira att Guiden fyllde 30 förra året. Boken heter Och En Grej Till och är alltså del 6 av 3! Bokens handling tar vid där I stort sett Menlös slutade och tydligen så är också alla kända karaktärer från den boken med. Som till exempel Arthur Dent och Ford Perfect. Om Zaphod Beeblebrox är med vet jag dock inte. Han är ju inte med i I stort sett Menlös så chanserna är väll små. Men det skulle vara skoj!

Hur som helst! Spännande läsning tror jag! Denna bok MÅSTE inhandlas (eller närmare exakt; Denna bok MÅSTE inhandlas av fader! :-P)!


Tillsist. En unofficial ihopklippt B-trailer för den underbara Tv-Serien (som ÄR bättre än filmen):Cheers!

Two Years of MASA Madness!

"WOW!! Helskottavete!! Har jag hållit på med den här skiten i 2 år?!"
Så tänkte jag när jag för några minuter sedan såg att jag faktiskt hållit på med det här i två år nu. MER än två år! Två år och tre dagar! Bloggen startades den 20e April 2008, och nu är det den 23e April 2010!

Kan inte riktigt smälta det här... ett längre inlägg om ämnet kanske kommer men just nu kan jag inte skriva så mycket med om det... MEN... jag har gjort nått fult på Headern, så det kan ni titta på!
Eftersom jag nu fyller 2 blir det nog någon ny header också tids nog. Jag får se.

Men hur som helst. Tack alla ni som läst det jag knåpat ihop! Låt oss se om det blir ett till år att metal...


CHEERS!

De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 7

Here we go again! Det är dags att presentera nummer 7 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna någonsin!

Och idag tar listan en drastisk vändning! De låtar som jag presenterat hittills har varit relativt obskyra låtar från respektive bands katalog. Idag är det någonting helt annat. Idag har vi en av dagens bands mest kända och älskade, eller hatade, låtar! Dagens band har funnits länge. De är det första stora hårdrocksbandet som kom från Tyskland. Detta band är också, till skillnad mot övriga band hittills på listan, kända för sina ballader. Förutom en låt är nämligen deras mest kända låtar ballader! Dagens låt kommer från plattan Crazy World (1990) och handlar om Berlinmurens fall och friheten som följde med den.

Jag tror nog att de flesta har räknat ut det nu. Att på plats nummer 7 hittar vi: Scorpions med Wind of Change
Denna låt är så full av framtidstro att man nästan ryser. Det känns verkligen som att herr Klaus Meine menar varje ord han sjunger. Musiken är också välspelad, där inkluderat ett fantastiskt solo, och draget att köra med en vissling som huvud "riff" är smått genialiskt! Kritiker menar dock att denna låt är för släpig och sliskig. Och det kan jag till viss del hålla med om. Men bara till viss del och det gör att denna låt hamnar på plats 7!
GOOD WORK GUYS! IT'S SAD THAT YOU'LL LEAVE!!

Då ska vi sammanfatta listan igen. Numer der den ut såhär:

7: Scorpions - Wind of Change
8: Edguy - Save Me
9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

Hm... tre tyska band av fyra hittills? Ska denna tyskdominans fortsätta?! DET ÄR KLART ATT DEN SKA!! Men jag säger inte när :-P

Cheers!

Storfilms-Sabaton

Nu är det klart! Sabaton kommer att genomföra sin stora videoinspelning i Polen i alla fall. De ställde ju in inspelningen förut när den Polska presidenten omkom i en flygolycka och började fundera på alternativa sätt att spela in videon. Men nu värkar alltså allt vara tillbaka till orginalplanen. Sabaton kommer nämligen att spela in sin video för den nya låten Uprising (som förresten finns att lyssna på i sin helhet på bandets Myspace! Mycket bra! 40:1 vibbar helt klart) i Warszawa och kommer att baseras på upproret där 1944.

På Sabatons hemsida står det:
We are happy to announce that the recording of our music video for the song "Uprising" has been rescheduled successfully, and that it will take place in Warsaw during this and next week.
Out of respect for the Polish mourning period we decided to postpone the video shoot last week, and now we will try again.

The song "Uprising" is a powerful and emotional tribute to those who lost their lives in the Warsaw uprising in 1944, and so shall the video be!
This will by far be the biggest Sabaton video production ever, and dare we say: One of the biggest in heavy metal?

The video will feature Peter Stormare as SS-Obergruppenführer von dem Bach and will be directed by Jacek Raginis (related to decorated ww2 hero Wladyslav Raginis).

Ahaja. Peter Stormare. Spännande. En annan sak som är spännande är att den tydligen kommer att vara lite storfilmsaktig!! Det här kan nästan bara bli helt fantastiskt!

That's it for idag! Fantastisk nyhet! Cheers!


AVANTASIA IN THE CHARTS ALL OVER EUROPE

Tänkte bara titta in för ett väldigt snabbt och kort inlägg. Nu har det nämligen börjat rammla in fler listplaceringar för de nya Avantasia plattorna. Och eftersom jag fortfarande är helt hänförd av dessa så tänkte jag att det var ett måste att publicera dem här med.

Tyskland - Plats 2
Tjeckien - Plats 6
Schweiz - Plats 7 
Slovenien - Plats 7 
Österrike - Plats 9 
Sverige Plats 14
Norge Plats 22

Det kanske bör nämnas följande också att i Sverige har ALLA TRE versioner tagit sig högt på listan. Det är Deluxboxen som har hamnat på plats 14. The Wicked Symphony hamnade på plats 38 och Angel of Babylon på plats 37. Alltså tycker jag att man totalt sett kan säga att de nya plattorna är populära i Sverige!! Välförtjänt, välförtjänt!

De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 8

Vi går raskt vidare med denna lista över tidernas bästa (NEJ, jag är inte sponsrad av Rockklassiker... men jag borde vara...) hårdrocksballader!

Nu har vi kommit fram till plats 8 och efter en smärre utflykt till Finland på plats 9 så är vi nu tillbaka i Tyskland igen, precis som på plats 10! Bandet som har gjort denna låt är, i likhet med Stratovarius på plats 9, erkända för att kunna göra bra ballader. Trotts detta har ingen av deras ballader blivit till någon av bandets "stora" låtar. Bandet har funnits länge, mycket längre än 1997 då de gav ut sin första platta med samma namn som Magnums debut Kingdom of Madness, och hittills har de givit ut 8 studioplattor (alternativt 9 om man räknar Savage Poetry två gånger). Låten jag har valt att ta med på min lista är inte deras mest kända ballad. Det är alltså inte Scarlet Rose eller Land of the Miracle utan en betydligt nyare låt från ett album som man antingen älskar eller hatar. De av er som vet lite om Power Metal har troligtvis redan listat ut vad det är för låt nu.

Jag talar alltså om, från plattan Rocket Ride (år 2006), på plats 8: Edguy med Save MeEn fantastisk låt med en fantastisk text som faktiskt, i mina öron, överglänser alla Edguys tidigare, och senare, ballader (nu har ju i och för sig allas våras Sammet kommit ut med låten Blowing Out The Flame på en av de nya Avantasia släppen och den är bättre tycker jag, men eftersom denna lista sammanställdes innan denna kom ut så är den inte med)! Herr Sammet sjunger fantastiskt, instrumenten är välspelade och hela atmosfären i låten passar så bra ihop med texten. Om man nu ska försöka hitta något fel, och det ska man ju, så tycker jag att körsången är lite för lite. Den är inte alls lika storslagen som det brukar vara med Edguy och jag tycker att den känns lite klen tillsammans med resten av låten. Sen tycker jag att låten slutar lite plötsligt också. Detta är anledningarna till att den inte klättrar högre på listan.

När vi nu sammanfattar listan hittills så ser den ut såhär:

8: Edguy - Save Me
9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

Alltså två tyska band och ett finskt. Om ni tror att det nu är slut med tyska och finska band så misstar ni er... GROVT, i alla fall när det gäller tyska band.

Cheers!


Sonata Arctica spelar in DVD!

Det är sant! Finlands stoltheter och bästa band (vette fan om inte Stratovarius har börjat nosa dem i ryggen på min finlands-favorit-lista, men Sonata är fortfarande nummer 1) är på planeringsstadiet av inspelningen av deras andra DVD. Detta blir "uppföljaren" till For The Sake Of Revenge som släpptes 2006, inspelad i Japan på Reconing Right Turnén. På bandets hemsida står det:

"SONATA ARCTICA are extremely excited to announce their upcoming recording of their second DVD which will take place at the ALCATRAZ in Milan, Italy on September 30th, 2010.
SONATA ARCTICA will perform a pretty unique show of at least 120 minutes. Next to songs of their latest albums “The Days Of Grays” and “Unia” they also will perform some of the older songs from previous albums plus some very rare songs they didn’t play live during the last years. For sure this will be an unforgettable event and a journey from the beginning of their career as one of the most popular Finish metal bands until now - you definitely shouldn’t miss it.

The DVD will be released in spring 2011 (tba) thru Nuclear Blast records and Marquee Inc. in Japan and will, next to the show in Milan, contain another show, recorded 2009 during the SONATA ARCTICA Open Air Festival in their hometown Kemi, Finland. And of course there will be massive bonus material such as “The Making Of”, interviews, and plenty of video footage the band recorded the last few years during their career on tour.
"

Låter inte detta jävligt genomtänkt och på alla sätt grejt!? Jag är fortfarande sur för att jag missade detta fantastiska band senaste gången de var i Stockholm på grund av sjukdom! Men nu verkar det ju alltså som att jag kommer att få se The Days of Grays Tour i alla fall :-) Spännande! Det dröjer ju dock ungefär ett år innan den ser dagens ljus, men ändå! Något att se fram emot!

När vi ändå är inne på ämnet Power Metal så kan jag berätta en annan rolig sak. Delux versionen av de två nya Avantasia plattorna har nu debuterat på den tyska albumlistan på plats 2!! Det är den högsta placeringen för herr Tobias Sammet någonsin! JÄVLIGT VÄLFÖRTJÄNT tycker jag! Om nu bara det kunde gå lika bra i Sverige... Lost In Space EParna hamna ju faktiskt på plats 2 och 3 på singellistan när de släpptes här om jag inte minns fel...

Och så tillsist en mindre skojig sak. Ingen kan väll ha missat att Polens president och andra viktiga Polska personer dog i en flygkrasch för några dagar sedan. På grund av detta, alltså av respekt för polackerna, har Sabaton ställt in sin stora och dyra videoproduktion för en ny låt som skulle spelas in i Polen inom kort. De funderar nu på andra sätt att spela in en video. Tråkigt och sorgligt tycker jag... JA, jag menar flygkraschen! Sabatons video är bara en tråkig konsekvens.

Men för att vi inte ska sluta med sura miner tänker jag bjuda på lite Sonata Arctica! Från deras förra DVD: VICTORIA'S SECRET!


De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 9

Påsklovet är slut! :-( WHY OH WHY!!!! Nu måste jag gå tillbaka till skolan och göra SKOLARBETE, BU HU!!
Men det tänker jag förtränga enda till imorgon bitti när klockan ringer. Istället tänker jag presentera nummer 9 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna, EVER!

Som ni kanske minns var hamnade ju Accept på 10e plats med deras Winter Dreams från Balls to the Wall plattan. Idag är det ett mindre klassiskt band från ett annat land som står för musiken. Ett band som de senaste åren har genomgått några stora kriser men som på ett eller annat sätt har överlevt. Detta band är, till skillnad mot Accept, kända som bra balladmakare, en av deras största låtar är till exempel balladen Forever. Dock är denna låt inte en av deras mest erkända ballader. Faktum är att bandet själva inte heller verkar fästa särskilt mycket intresse vid den eftersom den endast är med på Hunting High And Low singeln. Men jag tycker att det är den bästa balladen bandet någonsin gjort! Detta var också den första låt jag någonsin hörde med bandet.

Det band jag pratar om är de finska power metal pionjärerna Stratovarius och låten heter Neon Light Child.
Alltså: På plats 9: Stratovarius med Neon Light ChildEn väldigt sorglig sång som får en att (nästan i alla fall) helt sluta tycka synd om sig själv för att påsklovet är slut. Timo Kotipelto (vars första soloplatta faktiskt var riktigt bra) gör här ett fantastiskt fint och känslosamt jobb med sången. Vilken känsla karln har! Även instrumenten spelas med känsla. Om jag nu ska försöka hitta något negativt med låten, som gör att den inte kommer högre upp på listan, så skulle det vara att slutet känns lite tafatt. Men det är i stort sätt allt!

Listan ser nu ut som följer:

9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

Det var allt för idag! Bye!


AAAAAAAVANTAAAAASIIIIIIAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

Kan det vara så att 10-talets bästa plattor redan utsetts? JAG TROR DET!
The Wicked Symphony och Angel of Babylon ÄR FANTASTISKA! KÖP SKITEN! LYSSNA PÅ DET! FÖRUNDRAS!

Hittills har jag följande favoritlåtar:
The Wicked Symphony (som gästas av Jorn Lande och Russell Allen på sång), Scales of Justice (gästad av Ripper Owens på sång), Runaway Train (gästas av Bob Catley, Jorn Lande och Michael Kiske på sång samt Bruce Kulick på gitarr), Forever is a Long Time (gästad av Jorn Lande på sång samt Olli Hartmann på gitarr), States OF Matter (gästas av Russel Allen på sång), Death is just a Feeling (som gästas av Jon Oliva på sång), Rat Race (gästad av Jorn Lade på sång och Bruce Kulick på gitarr), Promised Land (som gästas av Jorn Lande på sång och Henjo Richter på gitarr) samt avslutande Journey to Arcadia (som gästas av Bob Catley och Russell Allen på sång samt Bruce Kulick på gitarr)!!

Dessa är mina favoritlåtar just nu. Men det kommer nog helt klart att ändras med tiden. ALLA låtar är nämligen bra och jag kan inte hitta någon som bara stoppats in för att fylla ut utrymmet!!

Tillsist kanske en komplett lista över de medverkande är på sin plats:
Tobias Sammet (Edguy, projektledare, låtskrivare) - Sång och Bas
Jorn Lande (JORN, Masterplan) - Sång
Klaus Meine (Scorpions) - Sång
Jon Oliva (Jon Oliva's Pain, Savatage) - Sång
Michael Kiske (ex-Helloween, Unisonic, Place Vendome) - Sång
Russell Allen (Symphony X) - Sång
Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest, ex-Iced Earth, Yngwie Malmsteen) - Sång
Cloudy Yang (var bland annat med och sjöng körsång på Avantasia turnén 2008) - Sång
Ralf Zdiarstek (mest känd för hans roll på Avantasias två första plattorn) - Sång
Bob Catley (Magnum) - Sång
Andre Matos (ex-Angra, ex-Shaman) - Sång

Sascha Paeth (producent, ex-Heavens Gate) - Gitarr
Bruce Kulick (ex-KISS) - Gitarr
Oliver Hartmann (Hartmann, ex-At Vance) - Gitarr
Henjo Richter (Gamma Ray) - Gitarr
Jens Johansson (Stratovarius, ex-DIO) - Keyboard
Miro Rodenberg (allmänt känd keyboardspelare som jobbat med de flesta) - Keyboard
Simon Oberender (producent som även han jobbat med de flesta) - Orgel

Felix Bohnke (Edguy) - Trummor
Alex Holzwarth (Rhapsody of Fire) - Trummor
Eric Singer (KISS, Alice Cooper) - Trummor

Sådär! Jag tror det var alla! THANKS TO ALL OF YOU!!


De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 10

And here I go again!! Ännu en hårdrockslista ska nu avklaras på 10 inlägg! Man kanske skulle kunnat tro att jag blev avskräckt av den förra listans pretentioner. Men NEJ DÅ! Nu ska här göras en till lista! En lista som avhandlar något som jag tycker är fantastiskt!

Hårdrock ska vara agresivt och skränigt! Eller hur? NEJ!! FEL, FEL, FEL!! Eller nja... nästan fel. För det är ju nämligen så att jag tycker att just hårdrocksband gör de allra finaste, känslosammaste och bästa balladerna i världen! Vissa band gör fantastiska låtar! Och det är dessa band och låtar som jag nu listar. Det har varit svårt. Det har varit VÄLDIGT svårt! Dels för att det finns så otroligt många bra hårdrocksballader (BETYDLIGT fler än 10) och dels för att jag har försökt att inte fastna i det uppenbara; alltså att endast välja typ Mama I'm coming Home eller Nothing Else Matters. Så letar ni efter de låtarna får ni leta någon annan stans. Här finns faktiskt inte en enda låt av Ozzy eller Metallica!

Men nu tycker jag att det är dags att presentera nummer 10 på listan! Låten är inte en klassiker, även fast den har funnits ganska länge. Den kommer från en platta som kanske mest förknippas med titellåten och Head over Heals. Bandet som har gjort låten är heller inga erkända balladsnickare och sångaren är väll egentligen ingen balladsångare över huvud taget. Men denna låt är fantastisk!

Vissa kanske redan har räknat ut det. Från plattan Balls to the Wall av Accept. På plats 10: Winter DreamsEn fantastisk låt i min mening! Så bra att jag tycker att det är den 10e bästa hårdrocksballaden någonsin! Om jag ska säga något negativt om den så är det just herr Udos sång. Udo är enligt mig en fantastisk sångare, men här låter han ganska mycket samma i hela låten. Det händer inte så mycket. Bra, men inte fantastiskt.

Listan är kanske inte så svår att sammanfatta i nuläget. Men den ser i alla fall ut som följer:

10: Accept - Winter Dreams

En sista sak innan jag lämnar er för idag också. Nu har de nya Avantasia plattorna släppt world wide!! Men jag har inte fått dem. Jag har beställt dem på Ginza och där släpper de den inte förrän på onsdag, så förhoppningsvis har jag dem då! MEN JAG VILL HA DEM NU!! Och hur har de tänkt att jag ska kunna undvika att lyssna på dem på YouTube där de redan ligger uppe?!

Well. Bye!


RSS 2.0