Joacim Cans

Halloj alla! Nej. Jag är inte död! Jag har bara inte haft något vettigt att skriva om. Eller jo... men jag har inte haft inspiration/lust till det :-D

Men nu fick jag av en slump se en låt som någon hade lagt upp på Facebook och kom på att jag bara måste skriva detta. För det är nämligen så att vi i Sverige har en av världens mest underskattade sångare!! Jag talar om Joacim Cans!! Fy satan så bra karln sjunger!!

Trotts det har han enda sedan HammerFalls första album, Glory to the Brave (1997), fått en massa skit för sin röst. Varför? Visst... Glory to the Brave bjöd kanske inte på världshistoriens bästa vokala kraft... långt ifrån faktiskt... Men med tiden utvecklades hans röst till världsklass!!

Jaja... jag får väll glädja mig åt att i alla fall vi HammerFall fans (som ju uppenbarligen KAN det här med vad som är bra!!) gillar honom! Och faktiskt några till också...

Till sist tänkte jag bjuda på något så ovanligt som två låtar med herr Cans på sång som INTE är från HammerFall!!

Vi börjar med låten Winds of Thor från det amerikanska och smått legendariska undergroundbandet Warlord (som upptäckte Cans via HammerFalls cover av deras låt Child of the Damned på debutplattan) och deras senaste platta Rising out of the ashes från 2002. En platta som Cans sjöng på!


Tillsist videon från Cans första, och hittils enda, soloalbum Beyond the Gates (2004). Här är Red Light!!


Och nästa gång vi får höra mannen med rösten är på HammerFalls kommande platta Infected!!! Det ska bli skoj som apa!! :-D

Cheers!!

Twitter omröstning

Ni är dåliga på att rösta kära lästare ;-) Jaja... Nu presenterar jag resultatet i min lilla omröstning angående Mr.MASA på Twitter i alla fall!

Twitter
Grymt cool idé (Gci) 3
Jag har ingen åsikt för jag är en bäver (Jhi) 1
Fantastiskt fånig idé (Ffi) 0

4 röster alltså ;-) hehe... om det inte vore för att jag kunde se besöksstatistik för bloggen skulle det va ganska depprimerande... HAHA.

Anyway! 3 av 4 röstade i alla fall på att det var en grymt cool idé! Vilket betyder att jag kommer fortsätta med det ännu ett tag! Hur länge får vi se... men ett tag till blir det i alla fall! Det är också roligt att se att jag har en bäver som läser min blogg!! Nice!!

På tal om min blogg är jag medveten om att det inte händer så mycket här just nu... jaja... bättring kommer!! Kanske...

Jag har i alla fall gått igenom hela min beställning från Sweden Rock Magazine nu!! Grymma grejor!!

Thnx for today folks!!

Bye!

Leverans!

Jepp! Igår anlände paketet från Sweden Rock Shop!! Och jag håller som bäst på att lyssna igenom mina inköp! Avantasia DVDn har jag inte kommit fram till ännu. För den krävs det nääästan att jag får loss storbildsTVn och surroundsystemet i vardagsrummet :-P Alltså typ i helgen :-D

Men Freedom Call plattan var grym! Och så var också Helloween plattan!

På tal om Helloween så är jag i och med denna leverans endast 3 plattor från en komplett samling av bandets studioalbum! Nu saknas endast Chameleon, Master of the Rings och Better than Raw!! Nice!!

När jag ändå är inne på meningslöst babbel kan jag passa på att promota lite för Firefox också! Igår, tror jag, släpptes den senaste versionen av webbläsaren, Firefox 4! Och idag har jag laddat ner det både på jobbet och hemma och måste säga att jag nu ALDRIG kan gå tillbaka till Internet Explorer. Så kändes det i och för sig redan med gamla versionen av Firefox, men nu är det på riktigt! Så snabbt, så vackert... Jaja... Här kan du i alla fall ladda ner den!!

Vad mer kan jag babbla om denna dag? Jo! SL! SPÅRFEL?? PÅ RIKTIGT!! Idag tog det 30 (!) minuter att åka tunnelbana 4 stationer! Alla som bor i Stockholm vet att det är MYCKET!! Inkompetenta jävla idioter! Och så skyller de på spårfel vid Fridhemsplan! Vilka är det som ska se till att det fungerar då? Kan man fråga sig...

Jaja... Jag är inte bitter :-P Men ibland känns det som ett mindre krig bara för att ta sig hem!

Men det var allt för idag!!

Cheers!!


The Flying Opera ute nu!!

Jepp! Avantasias efterlänktade live/dokumentär-DVD The Flying Opera är ute nu!! Så spring och köp!

Själv har jag redan köpt den! Dock utan att ha den i min hand ännu :-( Jag beställde den ju, som någon kanske minns, från Sweden Rock Magazine och de skickade den på releasedagen, alltså i fredags. Så med lite tur dyker den upp imorgon eller på tisdag :-D

Under tiden så får jag nöja mig med de klipp som redan har hunnit läcka på YouTube!! Konstigt nog finns där bara 2 låtar idag. Men det ska väll ordna upp sig snart, hehe :-P

Anyway. Som den förespråkare av att köpa musik som jag är så tänkte jag att jag skulle lägga upp dessa båda låtar här på bloggen också! Makes sense, doesn't it? Mest för att jag inte har någon inspiration för att skriva något mer just nu, hehe :-P (men plats 5 på min lista är på gång! Var så säker!!)

Vi börjar med lite fart och låten Another Angel Down, där Jorn Lande sjunger duett mer herr Sammet!


Och nu drar vi ner på tempot lite med den fina balladen Farewell, gästad av Amanda Somerville!


Efter att ha sätt dessa vill jag i alla fall se resten också! De låtar som är med på DVDn är ju:

1. Twisted mind
2. The scarecrow
3. Another angel down
4. Prelude / Reach out for the light
5. Inside
6. No return
7. The story ain't over
8. Shelter from the rain
9. Lost in space
10. I don't believe in your love
11. Avantasia
12. Serpents in paradise
13. Promised land
14. The toy master
15. Farewell
16. Sign of the cross / The seven angels (Medley)

But that's it for today folks!

Bye!!

ONE MORE TIME!!

Idag vid ca 20 över 11 hade HammerFalls nya låt One More Time premiär på P3!

Självklart är den uppe på YouTube nu oxå. Här är den!!!


Lite tjatig kanske... Men Å SÅ JÄVLA BRA i alla fall :-D

Detta är en låt man vill lyssna på ONE MORE TIME!!

Nu måste de fan skynda sig att släppa ifrån sig resten!

TREVLIG HELG!!

Infected

Jag talade om det lite igår, men idag har det släppts ny information som jag bara MÅSTE dela med mig av!

HammerFall har nu släppt mer information om deras kommande album Infected, som kommer släppas den 20 maj. Albumet har producerats av James Michael (sångare i Sixx:AM och även producent för bland andra Mötley Crüe och Meat Loaf) och Oscar Dronjak säger följande om det:

"James helped us create something that was new and exciting while still in the line of our heritage."

"You will experience us like you've never done before! We've got a lot of fresh influences shining through in the music, but everything you love about HammerFall will still be there. This is HammerFall in 2011, the legend has been reborn!"

Den nya plattan kommer att ha 11 låtar. Och dessa är:

Patient Zero
B.Y.H.
One More Time
The Outlaw
Send Me A Sign
Dia De Los Muertos
I Refuse
666 - The Enemy Within
Immortalized
Let's Get It On
Redemption


Den första singeln kommer att bli One More Time och denna låt kommer även att bli video!
På tal om video kommer plattan även att släppas som en limited edition med videomaterial från fem av låtarna på nya plattan!!

De har också släppt omslaget till plattan! Den kommer att se ut såhär:


För första gången sedan Always Will Be singeln (2000) är det alltså INTE riddaren Hector som figurerar på omslaget! Det kan man tycka vad man vill om... personligen tycker jag att det är lite tråkigt... :-P Trotts det tror jag att detta kommer att bli grymt bra!! Första smakprovet kommer den 6 April då singeln One More Time släpps digitalt! Min gissning är at det också är denna låt som kommer vara albumspåret på den kommande Sweden Rock Magazine CDn också :-D

Nu känns det helt naturligt att avsluta med en av mina absoluta favoritlåtar!! BLOOD BOUND!!!!!

Alice Cooper till Gröna Lund!!

Just när jag trodde att jag skulle få vänta till tidigast i höst för att se en bra konsert så dyker detta meddelande upp som ett brev på posten;Grymt trevligt!! Det blir alltså Alice Cooper på Grönans scen den 4 juli i år! Jag regnade ju bort på förra årets Sonisphere och missade skräckgubben. Men nu ska det bli av!! :-D

På något sätt känns det också som att Gröna Lund som koncept passar herr Cooper, som ju gör nån form av mörk tivoli/cirkus grej! Så jag tror det kan bli riktigt bra!

Läs mer om grejen här!


Alice Cooper är nu tydligen också färdig med sin kommande platta. Den kommer heta Welcome 2 My Nightmare och är en uppföljare till... ja det ska jag väll egentligen inte behöva tala om ;-)

På tal om skivor är det nu också klart att HammerFalls kommande album kommer att heta Infected och släppas 18 maj! Och alla som har en prenumeration på Sweden Rock Magazine, eller blir prenumerant senast den 12 april, kommer med nästa nummer få en exklusiv CD med ett albumspår från det kommande albumet samt några exklusiva spår endast för denna utgåva!! :-D Behöver jag nämna att jag ser fram emot detta ganska mycket?!Cheers!!

Hårdrock i skitmusikfestivalen genom tiderna!

Okej. Ikväll går finalen i skitmusikfestivalen av stapeln. Vi metalskallar får i år sätta vårt hopp till Nicke Borg (jag håller också på The Moniker, vars låt i alla fall i mina öron påminner om Beatles), för någon hårdrock finns här inte. Dock har det ju faktiskt varit lite hårdrock med i festivalen genom åren. Så varför inte ta en tur genom memory lane och minnas dessa band som i alla fall försökt ta in hårdrocken i schlagertöntarnas land!

Black Ingvars - Cherie (1998)
Den kanske inte är så hård. Men visst fan är det rock 'n' roll! Vad jag vet är detta första gången i festivalen ett hårdare band fick vara med. Men jag kan ha fel...


The Poodles - Night of Passion (2006)
Efter Black Ingvars tog det åtta år till nästa gång, denna gång med The Poodles!


E-Type & The Poodles - Line of Fire (2008)
2 år senare var pudlarna tillbaka. Denna gång tillsammans med E-Type. Nämnas bör också att detta var en av de sista prylarna Pontus Norgren gjorde med bandet, innan han några månader senare blev ny gitarrist i HammerFall.


H.E.A.T - 1000 Miles (2009)
Varje gång jag hör denna låt förundras jag över hur mycket jag saknar bandet H.E.A.T med Kenny på sång! Han ÄR grym, H.E.A.T VAR grymma men denna låt är bara okej...


Crucified Barbara - Heaven or Hell (2010)
Kanske var det denna skitlåt som fick hårdrockarna att omgruppera och inte komma tillbaka i år? Vem vet... Crucified Barbara är bra, men låten är kass... Dock mycket bättre än mycket annat!


Där har vi våra svenska hårdschlagers! Ingen av dem har vunnit, men, men...

That's it for today! Se skiten ikväll eller låt bli ;-)

Shoppat!

Nu har Masa shoppat!

Och vad har har då shoppat? Jo;Wiiiiiiii!!!

Det blev Sweden Rock Shop denna gång! Mest egentligen för att förhandsboka Avantasia DVDn. Men de övriga grejorna, som mest fick följa med, är också grymma grejor!!

Vi avslutar med en GRYM låt om att köra bil jättesnabbt från den beställda Helloween plattan!!
Cheers!!

Live-album


Ni är dåliga på att rösta era amöbor ;-) hehe.
Just nu leder alternativet "Grymt cool idé" med 2 röster mot de båda övrigas 0! Och jag veeet att det är fler som läser denna blogg ;-) så kom igen nu!

Hur som helst. Jag tänkte prata lite om live-album idag! Vad är meningen med det? Är det inte bara bleka kopior som är ljudmässigt sämre än studioalbumen? Är det inte irriterande med mellansnacket och allsången?

JO! Det är det! Så varför köper man och lyssnar på ett livealbum? Jo, för känslan! Låtar får oftast en helt annan känsla när de framförs live, och ett bra livealbum fångar det. Och om man, som jag, gillar konsertkänslan så är ett livealbum helt fantastiskt!

Visst... det finns dåliga exempel på livealbum också. Där banden bara spelar låtarna rakt upp och ner utan känsla. Sånt är inte så skoj att lyssna på. Såna live-album får man ofta från band som kanske hållit på lite för länge. Och då kan man lika gärna skita i det, tycker jag...

I alla fall. Anledningen till att jag kom att tänka på detta var att jag satte igång plattan Burning Down The Opera - Live med Edguy! Plattan är inspelad under bandets första headline-turné och den dryper av känsla och den hunger som ett band på väg upp ofta har. Bandets andra live-platta (som ju också är en DVD), Fucking with F***, är också bra. Men den saknar den där speciella känslan (framför allt på de äldre låtarna, som Babylon och Tears of a Mandrake) som föregångaren hade.

Jaja... nu tackar jag för mig idag! Det blev visst ett lite ostrukturerat inlägg, men va fan! I think you get my main idea!

Cheers!
(och på tal om live... jag läste någonstans att någon kallade Melodifestivalen för livemusik... eh... det är som att kalla en playback artist som Britney Spears för en liveartist...)

De 10 mest betydelsefulla albumen för Mr.MASA - Plats 6

Det var ett tag sen sist. Men nu är det återigen dags för den lista som också skulle kunna kallas Air Bud 34 - The Mystic prophesy of the journey of Mr.MASA in the land of metal.

Hittills på min lista har jag enbart haft med album från 2000-talet. Så även denna gång! Idag är det dock inte ett best of album som gäller, utan det åttonde albumet från ett band som har gjort fler bra grejor än Mozart himself (kanske en överdrift... eller inte...?)! Dagens album är också det första (men inte enda) från Tyskland på min lista. Dagens album är:

GAMMA RAY - Majestic


2005 hade bandet GammaRay, grundat av den forne Helloween gitarristen/sångaren/grundaren Kai Hansen, hållit på i 15 år. Bandet hade under denna period befäst sin ställning som ett av de ledande europeiska power metalbanden, dock fortfarande till viss del i skuggan av Helloween. Detta trotts att power metal, som all annan melodiös hårdrock, under 90-talet upplevde en hyffsat stor popularitetssvacka. Men bandet fortsatte att ge ut ett album cirka vartannat år, fram till 2001. Mellan 2001 och 2005 släppte bandet dock inget nytt material. Å andra sidan gav de 2003 ut ett livealbum där de huvudsakligen spelade låtar som de nästan aldrig spelade live i vanliga fall. 2005 var det tillslut dock äntligen dags för ett nytt album. Ett album som, tillskillnad mot de mer rakt på låtarna på de senaste skivorna, återgick det mer bombastiska och mörka som bandet slog igenom med, mitt i 90-talets Nu-Metal scen.

2005 visste jag knappt vilka GammaRay var. Jag visste att de hade spelat in en cover av låten I Want Out tillsammans med HammerFall, men längre än så sträckte sig inte mina kunskaper. Det var egentligen först 2007 som jag fick upp ögonen för detta band.

2007 hade jag utvecklat mitt hårdrocksintresse ganska mycket och jag hade börjat gilla ett flertal band. Ett av banden jag börjat gilla var Helloween. Helloween släppte 2007 albumet Gambling with the Devil och självklart köpte jag biljett när det visade sig att bandet skulle komma till Stockholm på den kommande turnén. Som förband till denna turné presenterades GammaRay och det hela skulle gå under namnet Hellish Rock 07/08. Jag kände såklart igen namnet GammaRay och jag visste mycket väl vem Kai Hansen var. Jag förstod också att det var ganska stort att han turnerade tillsammans med Helloween (om än i ett annat band) igen. Dock visste jag inte riktigt (med undantag för I Want Out covern) hur de lät. Därför gick jag till den numer nedlagda skivbutiken i Solna Centrum och letade efter något med detta band. Den skivbutiken hade i alla fall ett hyffsat sortiment och där hittade jag Majestic plattan. Jag köpte den såklart!

Mitt första riktiga intryck av GammaRay blev alltså manglet i låten My Temple, som öppnas skivan. Det jag märkte var att här var ett band som var hårdare än det jag annars brukade lyssna på. Nästan för hårt, tänkte jag efter första lyssningen. Men efter ett tag så lärde jag mig att uppskatta det hela och när väl plattan Land of the Free II kom samma år köpte jag även den och det hela slutade med att jag tyckte att GammaRay var minst lika sevärda som Helloween på Hellish Rock turnén. Just den turnén gjorde också att jag på riktigt fick upp ögonen för tysk power metal, något som jag idag tycker är bland det bästa som finns!

Vi avslutar med en video till låten Blood Religion som någon gjort med lite japanskt tecknat och lagt på YouTube :-)


Då ser listan numer ut såhär:

6: Gamma Ray - Majestic
7: DIO - The Collection
8: Sabaton - Primo Victoria
9: Sonata Arctica - Unia
10: Iron Maiden - Edward the Great

Innan jag avslutar dagens inlägg ska jag också nämna att jag nu har lagt upp en röstningsgrej till vänster angående mina förehavanden på Twitter! Och jag hoppas på högre röstningsdeltagande denna gång än vid min förra omröstning ;-) hehe

Bye!

DragonForce Reveal New Singer

Då var man tillbaka i stockarnas stad! Innan jag börjar orera över dagens ämne tänkte jag klaga lite på denna stad. Varför hänger den kvar i 90-talet?! Eller rättare sagt; varför hänger stadens konsertbokare kvar i 90-talet? Visst, det var en bra årtionde (inte minst för att Mr.MASA föddes då), men det är över nu. Så släpp det! Och sluta boka fåniga 90-tals band som Slipknot, Linkin Park och Foo Fighters!!! Ta efter Göteborg i detta! I sommar, och vinter, får de Iron Maiden, Big 4 och Manowar!!

Okej... Foo Fighters är bra! Jag ber om ursäkt för påhoppet, men jag tror nog ni fattar poängen i alla fall...

Nu till dagens ämne. I mars förra året lämnade sångaren ZP Theart det brittiska power metal bandet Dragonforce. Bandet har sedan dess varit lite på is och medlemmarna har sysslat med diverse annat. Men nu är de alltså igång igen! Med en ny sångare som presenterades i veckan; den hittills okände Marc Hudson. Marc Hudson säger själv:

"I’m really excited about being a part of the DragonForce family. It’s always been my dream to dedicate my life to making music. I’m going to bring all the power and emotion I can to the songs, and help make the killer new record the fans have been waiting for!"

Och om det nya materialet säger bandets ena gitarrist, Herman Li, förjande:

"Everyone in the band is extremely excited about how the new material is shaping up. We haven’t felt this kind of energy in the band for a long time. We can’t wait to unleash the next DragonForce album later this year.”

Och hur låter då den nya sångaren? Jo, såhär:Jag tror att detta kan bli ett lyft för Dragonforce! Visserligen så satte jag dem på plats 10 över min lista över de 10 mest överskattade banden av idag, men jag tycker ändå att de är sköna att lyssna på ibland. Visst, de är ett standard power metal band! Men ett bra sådant! Och jag tror att denna nya sångare kan få de ännu bättre! ZP var visserligen en bra sångare. Och självklart kommer han att bli saknad! Men jag tror att Marc Hudson kan fylla hans skor mer än väl! Och visst var väll ZP lite gnällig i sin sång? ;-)

Vi avslutar med en Dragonforce klassiker!


Well. That's it for today!!

Bye!!

I'M BACK!!!


RSS 2.0