Two great but very different vocalists...

...har nu släppt lite nyheter om sig själva. Dessa båda herrar har varit med från början av respektive genre. Ena herren var något av en grundare, eller i alla fall STOR förgrundsfigur, för teater skräck rocken och har inspirerat band som KISS och Rob Zombie. Den andre är en stor vokalist känd för sitt höga register och var med från början när Power Metal kom. Båda kan kopplas ihop med Tobias Sammet och hans Avantasia projekt (snaaaaaaaaaaaaart så är de ny plattorna här! JIPPIIIIIIIIIII!!!)! Jag pratar såklart om Alice Cooper och Michael Kiske.

För att då börja med herr Coopers nyheter. Det är nämligen så att han, i sin radioshow Night's With Alice Cooper (som också sändes på svenska Rockklassiker ett tag förut, varför slutade de med det?), har avslöjat namnet, eller åtminstone arbetsnamnet, på han kommande platta! Såhär ska han, enligt Blabbermouth, ha sagt:

"Our new album hasn't been recorded yet but we've got ten demos done already on it. I think it's gonna be called 'The Night Shift'."

The Night Shift alltså! Spännande! Jag gillade förra plattan, Along Came A Spider, ganska mycket (och även föregångaren till den, Dirty Diamonds) så jag hoppas att det blir något liknande :-) Jag tycker att det är skojigt att gubben fortfarande skriver och spelar in ny musik! Hoppas att det blir en eller två nya låtar på Sonisphere i sommar!

Kiske nyheter då! Michael Kiske och Amanda Sommerville har nu spelat in två videor för deras kommande duett Metal projekt "Kiske/Sommerville"! De låtar som har blivit video heter Silence (som också kommer att släppas som singel) och If I Had A Wish. I videon framträder (förutom då självklart Michael Kiske och Amanda Sommerville) Mat Sinner (bas och låtskrivare, även känd från Primal Fear), Sander Gommans (gitarr, även känd från After Forever), Ramy Ali (trummor) och Jimmy Kresic (keyboard, även känd från nått band som heter VOODOO CIRCLE).
Matt Sinner säger följande om videoklippen:

"The first video clip is for ther song & first single of the album "SILENCE" and was shot at the Opera House, the second video clip was shot for the song "If I Had A Wish" in an old & closed public bath. Hard job for all of us, but we had a fantastic time!"

Spännande, spännande! Och för att göra det ännu mer spännande så har de även publicerat den här bilden från inspelningen:Det var allt för idag. Men innan jag lämnar er kan jag avslöja att jag lite smått har börjat fila på en ny top 10 lista! Vad jag kommer att lista vill jag inte avslöja riktigt än. Jag vill gärna få ihop listan först. Inom det temat jag valt finns det nämligen ett STORT urval!

Bye!

PS. Om ni ser en dålig video med Mange... nånting... här under så är det INTE jag som laggt den där. Det är reklamskit!! Kolla INTE på den!! Jag gjorde det och det ångrar jag bittert!

HELL YEAH!! THE AWESOME FOURSOME STRIKES AGAIN!!

Rubriken säger väll allt ;-)
Det var RIKTIGT bra! Faktiskt lika bra (om inte bättre?) som Stratovarius för lite mer än en månad sedan (i samma lokal)! En bra mix av låtar, både från den nya plattan och de äldre, framförda på ett grymt sätt! Kai Hansen sa att han var lite förkyld, men det märktes fan inte alls! KAI, HENJO, DIRK and DANIEL, you ARE GODS! Låtar som bjöds var bland andra; Rebellion in Dreamland, Armageddon, To The Metal, Send Me A Sign, Garden of the Sinner, Man on a Mission, No Need to Cry, Empaty och... ja... en massa fler! Vi bjöds också på de gamla Helloween klassikerna Ride The Sky och I Want Out!!! Fantastico! Men om jag ska välja en favoritlåt som de framförde bäst och allra mest storslaget så är det nog No Need To Cry! Låten kommer från den nya plattan, är skriven av Dirk och handlar om hans fars död. Riktigt bra var det, trotts att det var en ballad! Välspelat och känslosamt, om jag inte minns fel så såg jag till och med Dirk torka bort en tår i början av låten... Dirk spelade och sjöng också den korta akustiska biten av låten ensam på scen. Ganska fint om man vet storyn bakom låten...
Och visst ja. Jag höll nästan på att glömma. Kai spelade gitarr solo på en Svamp Bob gitarr!!! METAL!!!

Jag ska väll säga något om förbandet Freedom Call oxå. De var faktiskt över förväntan! Det var riktigt roligt att se och höra låtar som We are One och Freedom Call live! Mycket nöjd var jag alltså med även deras spelning. Det enda som är lite smått tråkigt med dom är att det, numer, endast är gitarristen/sångaren som är kvar från originalsättningen av bandet. Jaja... de var bra i alla fall! Måste dock nämna att deras nya trummis ser ut som en roddare :-P

Vi avslutar med respektive bands bästa låtar från igår!! (Live klippen är från i år, men inte från Stockholm)

Freedom Call - We Are One


Gamma Ray - No Need To Cry


Gamma Ray imorgon!

Imorrn gäller det! Kai Hansen och company kommer till Stockholm och Klubben!
Det ska bli roligt! Tidigare under turnén har de lirat mycket från den senaste plattan, To The Metal!, och jag hoppas att de kommer att göra det även imorgon! Den 23 mars spelade de Empathy, Deadlands, Mother Angel, No Need To Cry och titellåten från den nya plattan uppbandat med klassiker som Gardens Of The Sinner, Rebellion In Dreamland och Send Me A Sign och jag hoppas på dessa låtar även imorgon!

Freedom Call ska också bli ganska intressanta att se! Inte för att jag har lyssnat särskilt mycket på dem. Men de låtar jag har hört, framför allt den självbetitlade Freedom Call, har varit bra! Sen så har ju Gamma Rays trummis haft en stor roll i även detta band, fram till alldeles nyligen, och Helloweens nuvarande gitarrist Sascha Gerstner har också varit med i detta band. Så det ska bli intressant helt enkelt.

Sen är det konstigt nog inga fler band! Det känns lite märkligt eftersom man ju är van vid att det brukar vara två förband. En "special guest" och en "support" :-P Men jag ska inte säga att jag är jätteledsen över detta egentligen. Förbanden är ju ändå bara (om de inte är otroligt bra, Sabaton, Dream Evil och faktiskt även Gamma Ray kan nämnas som bra förband jag sett) en transportsträcka till huvudbandet, som man ju faktiskt är där för. Så ja... jag är inte jätteledsen.

Freedom Call - The Quest (Live på Wacken)Gamma Ray - Send Me A Sign (Live på Wacken)

Ny Sabaton låt online!

JEY!
Nu har Sabaton lagt ut en hel och helt ny låt från deras kommande platta på deras MySpace! Låten är titellåten för den nya plattan; Coat of Arms. Och jag tror nästan att vi har en kommande Sabaton klassiker! Det är en mäktig och bombastisk låt starkt präglad av Joakim Brodéns fantastiska röst, det klassiska Sabaton stuket på gitarrerna och ja... allt annat som är Sabaton! Det är alltså inga större nyheter utan det är Sabaton PRECIS så som Sabaton SKA låta! Om resten av låtarna är lika bra så kan plattan mycket väl vara i klass med föregångaren Art of War, som jag håller som deras hittills främsta verk! Så kolla upp den!

De låtar som kommer att vara med på den kommande plattan är:
01. Coat Of Arms
02. Midway
03. Uprising
04. Screaming Eagles
05. The Final Solution
06. Aces In Exile
07. Saboteurs
08. Wehrmacht
09. White Death
10. Metal Ripper

Det ska bli MYCKET spännande!


Textrader... Eagleheart

Då var det dags för denna lilla grej att göra come-back! Det var ett tag sen sist, närmare bestämt Oktober, så det är hög tid!

Dagens text är till en låt som jag har pratat om lite grann tidigare. Det är Eagleheart av Stratovarius från plattan Elements Pt 1. Texten är jag dock lite osäker på vem som skrivit numer. På ett ställe står det att Timo Tolkki har skrivit den ensam medan det på ett annat ställe står att han har skrivit den tillsammans med Timo Kotipelto. Någon som vet?

Hur som helst. Här är den:

All through the night he is lying awake
Wond'ring how much more can he take
Watching the walls where the shadows dance
Drifting away into a trance
And his eyes are blazing with fire

Dreams burnt to ashes so many times
Highest of mountains, still he climbs
Ready to fly, cause he just can't stay
Flame burning brighter with every day
And his eyes are blazing with fire
Longing for the deepest desire

Heart of an eagle
He flies through the rainbow
Into a new world and finds the sun
Spreading his wings
Above all the sorrows
The glory of Eagleheart

Fever is burning in his veins
Determined with courage, breaking the chains
Back against the wall under blood red skies
Prepared to fight until he dies
And his eyes are blazing with fire
Longing for the deepest desire

Heart of an eagle
He flies through the rainbow
Into a new world and finds the sun
Spreading his wings
Above all the sorrows
The glory of Eagleheart

Detta är the magic of metal lyrics! Vid första anblicken kan den tyckas som en vanlig gammal hederlig Power Metal text om en örn. Men om man tittar lite närmare så märker man att den egentligen handlar om frihet! Att bryta sig fri och göra någonting annat! Någonting nytt! Jag tycker att det är en väldigt optimistisk text. Men den har ändå ett skönt djup i sig, som jag kan tycka att jag saknar i Stratovarius andra optimistiska texter. En fantastisk text är vad det är!

En annan sak som är fantastisk och som jag bara ska nämna innan jag lämnar er är att jag nu har beställt de kommande Avantasia plattorna, i sin delux box, på Ginza! Samt ett exemplar av Kotipeltos första soloplatta (som endast kostade runt 20 spänn om jag inte minns fel!)! Spännande och skoj!


VIDEO PREMIÄR!! Avantasia - Dying For An Angel

Ni som har följt min blogg, eller vet någonting om the world of Power Metal, känner igen låten Dying For An Angel. Den har snurrat runt på nätet i några veckor nu i en "radio edit" och kommer från Tobias Sammets kommande Avantasia platta The Wicked Sym­pho­ny (del två av The Wicked Trilogy. Del tre, Angel Of Babylon, släpps samma dag). Nu har det spelats in en video till låten! En video som faktiskt släpptes igår! Men videon är inte till "radio edit"en utan till fullängdsversionen! Som är cirka en minut längre!

Hur som helst. Jag ska inte snacka för mycket utan presentera videon. I videon deltar, förutom Tobias Sammet själv på sång och bas, Felix Bohnke (Edguy) på trummor, Sascha Peath (ex-Heaven's Gate samt producent) på gitarr OCH Klaus Meine (The Scorpions) på sång! Kolla in!Det var allt för idag. Men innan jag lämnar er så ska jag tipsa om att min blogg-kollega (grymt fånigt ord som jag bara var tvungen att använda :-P) Baron Lacroix har startat ett lovvärt initiativ. Han har börjat intervjua små underground band! Det är faktiskt ganska intressant även fast jag aldrig hört talas om Arcosolium och Särimner, vilka är de två han hittills intervjuat. Kolla upp det om ni har tid!

Bye!

Examensarbete!

Det har nog inte undgått någon. Det är något som berör hela väst världen. Det är någonting stort. Det är någonting fantastiskt. Det är... eller nja... Men jag tycker att det är grymt skoj i alla fall. Den 7e juni (tror jag det är...) slutar Mr.MASA gymnasiet!! Mr.MASA känner en stor lycka över detta eftersom han har börjat ruttna på skolan nu.

Men det är inte det jag ska prata om idag. Eller jo... jag ska prata om något som är kopplat till det i alla fall. Som någon kanske vet så går Mr.MASA (som nu mer talar om sig själv i tredjeperson för att värka cool) media programmet med inriktning på Grafisk Kommunikation. Vårat sista uppdrag i Grafisk Kommunikation C är att vi ska göra ett examensarbete. Detta examensarbete får vara VAD SOM HELST bara det är åt det grafiska hållet! Ibland hatar jag såna restriktioner eftersom jag aldrig tycks komma på något bra. Men nu har jag kommit på något fantastiskt bra! Något som faktiskt har med temat på denna blogg att göra, vilket är enda anledningen till att jag tar upp det här.

Det jag ska göra är att jag ska illustrera 4 citat på 4 arbeten. Jag kommer att använda mig av både fotografi och illustrationer och jag tror att det kan bli riktigt bra. Och vad är det för citat då? Kanske ni undrar. Jo! Då ska jag berätta det go vänner!

Citat 1:
We are never gonna be like you,
We don't follow - King of Fools,
You're the blind who lead the blind.
And I walk the wicked way!
- King Of Fools, Edguy (T.Sammet)

Citat 2:
As Long As I Fall
I don´t hit the ground
As Long As I Fall
I´m safe and sound
As long as I fly
I sure cannot die
I don´t need to hear the call
As Long As I Fall
- As Long As I Fall, Helloween (A.Deris)

Citat 3:
Days passed by and weeks turned into years
Every drip of hope became a sea of fears
Somewhere in the dark, a light or just a spark

- One Of A Kind, HammerFall (J.Cans)

Citat 4:
Heart of an eagle
He flies through the rainbow
Into a new world and finds the sun
Spreading his wings above all the sorrows
The glory of Eagleheart
- Eagleheart, Stratovarius (T.Tolkki)

Som ni ser är det alltså citat från Hårdrockstexter! Något som länge fascinerat mig (kolla bara på min serie "Textrader", som btw snart borde göra come back!). Jag tror faktiskt att det kan bli riktigt bra och jag har redan klart för mig hur de ska se ut. Med all säkerhet hamnar de nog här på bloggen också i sinom tid (när jag fått betyg, så att min lärare inte tror att jag kopierat från denna blogg, hehe)!

Ni märkte kanske att citat nummer 4 var hämtat från Stratovarius låten Eagleheart (plattan Elements Pt 1). Detta är en låt som jag totalt kärat ner mig i för tillfället! Jag vet inte riktigt varför men jag kan inte få nog av den. Kanske är det på grund av att texten handlar om att lämna det gamla bakom sig och göra något nytt (något som jag har ett starkt behov av just nu... jag pratar om skolan) eller så är det för att låten i sig är så grym! Den har faktiskt tagit sig förbi Hunting High And Low som min favorit Strato låt! Den kanske till och med tagit sig upp som nummer 1 bland mina favoritlåtar från Finland! Därför tänkte jag plåga er med den låten oxå! Varsågoda!Oj. Ännu ett långt inlägg! Jaja. Jag är väll inne i någon sådan fas just nu. DEAL WITH IT!
Good bye!

A Date With Disaster

Nej... jag tänker inte skriva ETT ORD om Melodifestivalen. Inte ETT ORD! This is a Metal blog dam'it!

Istället tänker jag berätta lite om en skojig sak som hände Mr.MASA för några veckor sedan! Jag fick nämligen en kommentar från en snubbe som kallade sig Gura. Gura lirar tydligen i ett band som kallar sig för A Date With Disaster. Gura skrev följande:

"Tjaa fan!
 
gillar din blog du verkar veta va du skriver om de uppskattas!!
 
Ja lirar i ett band "A Date With Disaster" och vi börjar få riktigt mycket uppmärksamhet runt om! vi blev precis klara med vår debut platta och nu väntar vi bara på att de ska mixas å mastras och efter de ska en singel släppas på radio osv!...
"

"...och vi tänkte att de vore grymt kul om du ville recensera oss på din blogg för att se va du å dina läsare tycker innan själva plattan släpps!"

Jag måste säga att jag blev smickrad! Visserligen kan man se det som ett billigt trick att utnyttja en stakars fattig metal bloggare att göra reklam för deras band. Men jag väljer att INTE se det så, hehe! Jag måste säga att det är lite av en ego-boost att något verkar se mig som någon sorts vetande person som kan saker och ting och vet hur det ska låta! Det visar ju på något sätt att min tid på den här bloggen inte har varit TOTALT bortkastad, hehe.
Så självklart svarade jag att "visst! Skicka lite låtar så ska jag se när jag hinner recensera dem". Sen kom sportlovet och sen kom en MASSA Metal nyheter så jag har ännu inte hunnit göra just detta. Men NU så!

Låtarna jag fick kommer just från denna kommande platta. De är visserligen inte färdigmixade ännu, så det lämnar jag utanför det här och kollar endast på låtarna. Hur som helst. Låtarna jag fick på min mejl var två låtar vid namn Masquerade och The Serenity. Och såhär lyder min dom:

Masquerade
Varje gång jag lyssnar på denna låt sitter jag faktiskt och småskattar lite. Det gör jag inte för att den är dålig, utan för att den faktiskt är riktigt rolig. Det är mörk och sjuk humor och det bara skriker Tim Burton om låten! Framför allt går tankarna till Nightmare Before Christmas! Jag tycker också att jag hör tydliga influenser av Alice Coopers mer lekfulla låtar och KANSKE även lite Gwar. Det är mörkt och roligt helt enkelt. Sångaren tycker jag även gör ett fantastiskt jobb på denna! Det känns nämligen som att han är totalt inne i låten och han förstärker hela atmosfären på ett väldigt grymt sätt!

The Serenity
är en lite mer seriös (även fast jag inte gillar det uttrycket, för självklart är ju första låten också seriös menad... tror jag väll i alla fall). Jag tycker fortfarande att man hör spår av Alice Cooper men framför allt tycker jag att detta mer påminner om klassisk hårdrock a'la Led Zeppelin och Deep Purple. Detta är ju självklart skojigt eftersom bandet visar upp en ganska stor mångsidighet. Men jag tycker samtidigt att låten blir lite smått tråkig efter ett tag. Refrängen känns framför allt ganska enahanda. Sångaren gör dock ett bra jobb i alla fall vilket väger upp en del. En annan sak som väger upp är ett grymt gitarrsolo i mitten av låten! Helhetsbetyget är sämre än Masquerade men jag tycker fortfarande att låten är helt okej!

Om jag nu ska försöka så framtiden för A Date With Disaster så tror jag att den kan se ganska ljus ut! Jag tror att dock att de vinner på att satsa på Masquerade stuket istället för The Serenity stilen. Själva Masquerade tror jag, med lite tur, kan bli en framtida klassiker! Jag gillar den skarpt nämligen och jag hoppas att det är denna som bandet har tänkt sig som singel! Detas MySpace kan hittas HÄR! Där kan ni även höra tre låtar (dock inte dessa)!

Och nu avslutar jag ännu ett för långt inlägg! Det börjar bli en dålig vana det här :-P Jag ska försöka skärpa mig till nästa inlägg! BYE!


Fler Avantasia samples!

Tänkte bara tipsa alla lite snabbt att herr Tobias Sammet nu har lagt ut smakprov från inte mindre än fem nya låter på sin hemsida, www.tobiassammet.com! Man måste i och för sig ha registrerat sig för Backstage sektionen (vilket är helt gratis, allt som behövs är en mejladress! Super enkelt om du skulle vara intresserad) för att kunna lyssna på dem, men det är som sagt enkelt att fixa ;-) Sen är det nog ingen vild gissning att någon trevlig själ kommer att lägga upp dem på YouTube oxå inom kort.

De låtar som vi får höra smakprov från är:

Scales of Justice
En låt som låter riktigt bra! Jag tror det är Tim Ripper Owens som sjunger, men är inte helt säker. Hårt är det i alla fall. Lite Iced Earh/Judas Priest vibbar faktiskt (vilket kanske inte är så konstigt om det nu är Ripper som sjunger :-P). En låt som lika gärna hade kunnat platsa på Metal Opera plattorna i enligt mig!

Wastelands
Ännu en fantastisk låt sjungen av Michael Kiske. Det är en upptempolåt i stil med Shelter From The Rain (från The Scarecrow) och Eagle Fly Free (Helloween)! Kanske inte så nyskapande (eller ja... i alla fall vad jag kunde höra på det korta smakprovet) men likväl en fantastisk Power Metal låt!

Death Is Just A Feeling
Jag vet inte vem som sjunger men han gör det bra! Detta är en skum och mystiskt Tim Burton aktig låt i stil med The Toy Master (från förra plattan). Jag gillar det! GRYM refräng!

Stargazers
Kiske is back once more! Låten är bra men den påminner för mycket om Wastelands tycker jag. Detta kan ju vara för att Kiske sjunger på samma sätt (som han iof nästan alltid gör i upptempolåtar) men jag tycker att uppbyggnaden av låten också är ganska lik Wastelands. Men det är ju som sagt svår att höra något särskilt utom det allra mest utmärkande på ett 30 sekunder kort klipp. En bra Power Metal låt är det i alla fall!

States of Matter
Det enda klipp som är uppladdat där Tobias Sammet själv har den framträdande rollen. Och visst gör han det bra! Låten är också grym! Om de andra låtarna flörtar något med Metal Opera och Edguys "gamla" sound så är det här mer åt The Scarecrow och Edguy från och med Rocket Ride. Alltså lite mer år klassisk hårdrock än Power Metal men lite Bon Jovi vibbar (detta med Bon Jovi och så har det snackats om en det när det kommer till herr Sammets "nya" sound. Varför? Det kan jag aldrig förstå. Och i så fall; varför är det dåligt? Jag gillar Bon Jovi!). Men riktigt bra ändå! Grymt!

Sen finns där också den Klaus Meine (Scorpions) gästade Dying For An Angel. Den har jag redan sagt är fantastisk och det står jag fast vid! Och tro det eller ej, men låten har växt för mig och jag tycker att den är ännu mer fantastisk nu! Om vi ska kolla på soundet så har den samma sound som States of Matter. Så läs där om vad det är ;-)

Sådär! Nu ser jag bara ännu mer fram emot de nya plattorna!! MR SUPER GENIUS SAMMET! IF YOU REED THIS! PEASE SEND ME THE DELUX BOX RIGHT AWAY! PLEEEEEEEESE!

De här inlägget vart lite längre än tänkt. Fan, jag skriver långa inlägg numer. Jag måste sluta med det :-P Tyvärr kanske nästa ilägg oxå kan ta sin lilla plats. Men varför får ni se då! Bye!


Det var en finsk, några italienare och några svenskar...

Nej. Det är inte början på en dum såkallad "rolig historia" utan en uppräkning av de personer som inte låter mig gå vidare med min blogg utan envisas med att komma med nya intressanta nyheter som jag måste ta upp... irriterande! Eller hur? Det är nämligen så att det har hänt ytterligare tre viktiga saker sedan förra inlägget (eller nja... de kanske inte har hänt, men jag har i alla fall upptäckt dem sen förra inlägget) som jag alltså måste ta upp. Detta betyder dock inte att detta ska bli nån form av B-version av Blabbermouth :-P hehe.

Vi börjar med finnen då. Som i det här faller heter Timo Tolkki (ni vet han som splittrade Stratovarius för att sedan spela in de låtar som var tänkta för nästa Strato platta under namnet Revolution Renaissance och som skickade en massa skit på sina forna bandkamrater för att sedan ge dem rättigheterna till namnet Stratovarius och deras låtar för att sedan ångra det och kalla dem för att smutsa ner hans konst för att sedan.... ja... ni fattar poängen...). Timo Tolkki ska ju, som jag berättade om någon gång, ha skrivit en biografisk bok. Om han verkligen har gjort det eller inte vet jag ej. Men det har i alla fall tillkännagivits att det inte kommer att släppas någon bok.
Timo Tolkki säger följande:
"After a lot of thinking, feeling and getting some distance to my book, I have come to a conclusion that much of the book was written in anger and doesn't represent accurately how things are/were. I cannot release something like that. Specifically the parts of the book concerning some of the STRATOVARIUS members were written in much anger and even vengeance."

Jag vet inte vad man ska säga... Det kanske är sant, vem vet. Men om man tittar på vad som sagts tidigare (och vad som enligt vissa inte har sagts) så är det väll ganska tveksamt. Jag vet inte, jag känner honom inte. Jag är bara inte helt säker på att herr Tolkki mår så jätte bra...

Nu går vi vidare till italienarna! Det är nämligen så att Rhapsody of Fire nu är tillbaka på riktigt! De har nämligen tillkännagivit att deras nya album, med namnet The Frozen Tears Of Angels, kommer att släppas den 30e april! De har även släppt listan på vilka låtar som kommer att vara med. SAMT att de har släppt låten Sea Of Fate för GRATIS nedladdning! Jag har lyssnat på den och jag tycker att det rör sig om ett betygligt snabbare och mer gitarrbaserat Rhapsody of Fire än på föregångaren, Triumph or Agony. Avgör själva! HÄR HITTAR NI ALLT OM ALBUMET!

Nu, tillsist, till svenskarna. Och det är faktiskt svenskar jag skrev om så sent som i förra inlägget, Sabaton! Anders K Gustafsson på Dalarnas Tidning har redan hört den kommande plattan och han menar att det kan vara deras bästa någonsin! Han har även gått igenom låt för låt. Såhär står det:

1. Coat of arms: Efter ett mjukt intro med endast keyboard så säger det pang pang och en ganska typisk Sabatondänga tar form. En snutt av låten finns upplagd på youtube.

2. Midway: En av de hårdare Sabatonlåtar jag har hört, med tuggande gitarret. Påminner en del om Ghost division från The art of war med en rak, pumpande tvåtakt.

3. Uprising: En tung, långsam låt med en ganska nedtonad vers där Joakim Brodéns rullande "r" får fritt spelrum. Bryggan lägger upp det snyggt mot refrängen, som för tankarna till en medeltida folkvisa i melodin.

4. Screaming eagles: Dubbla kaggar och ett fenomenalt trumspel bär upp den här låten. Snabb och driven.

5. The final solution: En väldigt annorlunda Sabatonlåt där de ger sig i kast med det känsliga ämnet Förintelsen. Arrangemanget är upphackat och ganska intrikat med en svävande synth som sammanhållande kitt. Torde täppa igen truten på de som ser en nazi-vurm i bandets krigslyrik.

6. Aces in exile: Handlar om de utländska piloter som deltog i luftkriget för att försvara de brittiska öarna och som sedan ignorerades när medaljerna skulle delas ut. Låter som vi lärt oss att Sabaton låter, med übermanlig sång, dubbla kaggar och allsångsrefräng. En standardlåt.

7. Saboteurs: Bygger på en låtidé som legat och grott sedan -99. Så låter den också mer klassisk heavy metal än övriga låtar, med en refräng som Iron Maiden inte skulle ha skämts för. Grundriffet låter väldigt mycket NWOBHM. Låtens tema är den norska, skidåkande motståndsrörelsen.

8. Wehrmacht: Handlar om den tyska krigsmaskinens effektivitet och ställer också frågan huruvida den vanlige soldaten visste vad som egentligen försiggick i Tredje riket. Låten är också den tämligen effektiv och frammanar verkligen bilden av stöveltramp. Mörk och dramatiskt och en av skivans bästa. Orientaliskt färgade gitarrslingor mjukar upp konturerna en smula.

9. The white death: Också en av de bästa låtarna, som också låter väldigt mycket klassisk hårdrock. Deep Purples Knocking at our back door ekar i bakgrunden. Mycket snyggt solospel från gitarristerna. Texten handlar om en finsk krypskytt som tydligen var en hejare med bössan.

10. Metal ripper: Plattans enda låt som inte har krig som tema, utan är en hårdrockshyllning á la Metal Crüe eller Metal machine. En sampling från Ozzy himself kan höras. En avslutning i röjarskivans tecken.


Visst låter det grymt!
OJ OJ. Nu blev det visst ett lååångt inlägg igen. Sorry! Men innan jag går ska jag bara uttrycka min STORA förvåning över att svenska folket kan ha så dålig smak att de skickar vidare Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson istället för Crucified Barbara och Orsa Spelmän! Så! Nu har jag uttryckt det. God natt!


A LOT of Metal News!

Är det inte lite märkligt? Varför händer ALLTING när jag är någon annan stans utan internet? Jag är nämligen nyss hemkommen från Stöten, Sälen, (skidor e skoj!) och vad ser jag då när jag går in och kollar runt lite? Jo. EN MASSA NYHETER!! Nyheter jag självklart måste prata om här. Så bered er på ett långt och intressant (förhoppningsvis) inlägg!

Vi börjar from the top med att
Iron Maiden har tillkännagivit namnet på deras nya platta!
Namnet är THE FINAL FRONTIER och tanken är att den ska släppas någon gång vid slutet av sommaren. Steve Harris (bas... fasst det BORDE du veta!) har sagt många gånger att Iron Maiden ska göra 15 album. THE FINAL FRONTIER är nummer 15... och om man kollar på namnet så tycker jag att det är ganska tydligt att det blir den sista Iron Maiden plattan med nya låtar någonsin. Vilket såklart är tråkigt! Det är en era fylld av underbar musik som går i graven. Förhoppningsvis betyder inte detta slutet för bandet, utan enbart början på slutet. Min gissning är att de kommer att hålla på många år till. Förhoppningsvis. En annan grej med denna platta är ju att den troligtvis kommer att ha utkommit innan Sonisphere i Augusti vilket betyder att de lär spela några nya låtar då! Spännande!

Nyhet nummer 2 står på tur:
Sabaton ger sig ut på turné i oktober!
WORLD WAR TOUR kommer den att kallas och kommer att vara i direkt anslutning till deras kommande femte platta, Coat of Arms! Under 2010 kommer de alltså att besöka en VÄLDIGT MASSA ställen runt om i Europa och de spelar i Sverige inte mindre än 10 gånger! Varav en i Stockholm där de tar steget upp från Klubben till Arenan! Jag måste självklart vara där! Grymt skoj ska det bli! Biljetter finns att köpa här (även fast jag måste vänta eftersom jag spar pengar till de kommande Avantasia plattorna...)!

24.09.10 Karlstad - Nöjesfabriken
28.10.10 Huskvarna - Folkets Park
29.10.10 Lund - Mejeriet
30.10.10 Norrköping - Flygeln
25.11.10 Göteborg - Trädgårn
26.11.10 Ronneby - Club Ron
27.11.10 Stockholm - Arenan
09.12.10 Östersund - Gamla Teatern
10.12.10 Piteå - Norrmalmia
11.12.10 Umeå - Idunteatern

Sabaton har även releasat en trailer för denna kommande turné, tonsatt av ett smakprov från den kommande plattan! DET LÅTER BRA!Nyhet nummer 3:
Gamma Ray Chartpositions
Detta är väll egentligen ingen nyhet i ordets bemärkelse. MEN. Det kan ändå vara skoj att veta att Gamma Rays nya (fantastiska) platta To The Metal har sålt bra! Top 4 är:

Greece:       4
Czech Rep.: 17
Germany:   24
Sweden:     25

Time to move on to den fantastiska nyhet nummer 4:
NY AVANTASIA LÅT ONLINE!
Tobias Sammet har nu släppt en låt från den kommande plattan The Wicked Symphony för streamning! HALLELUJAH!! Låten heter Dying For An Angel och är en duett med Klaus Meine (jag hoppas att jag inte behöver säga att han till vardags sjunger i det snart nedlagda Scorpions!)! Låten är i och för sig en "radio edit", alltså en kortare version än den som kommer på skivan. MEN. Det gör den inte mindre fantastisk. Jag tycker att herr Sammet har gjort det igen! Om resten av låtarna håller samma kvalité ser det ut att bli två av 10-talets främsta musikaliska storverk!

HÄR ÄR DEN! DYING FOR AN ANGEL (som jag tror handlar om huvudpersonens dröm om att slå igenom i Amerika...)Det var alla nyheter för idag. Men eftersom jag redan visat två videoklipp här idag så tänkte jag även visa ett tredje där Anders Johansson förklarar, på ett väldigt pedagogiskt sätt, vad som just nu sker i HammerFall lägret!That's all folks!

RSS 2.0