Julen is Gone. GONE I TELL YOU!!!

Nu är det ett helt år kvar tills vi behöver höra Last Christmas eller Nu är det Jul Igen (rapversionen)!!!!!!!!! JIPPIIIII!!!!

Men julen har faktiskt varit bra (oavsett min sarkastiska ton ovan). Det har varit trevligt, Kalle Anka var kvar och någon hoppade på Påven, precis som det ska vara. Samt att jag fick några riktigt trevliga julklappar! Eftersom det här är en hårdrocksblogg så ska jag endast ta upp mina hårdrocksrelaterade klappar (ENDAST för att skryta!!! MuHAHAHAHAHA!!).
Jag har fått Tenacious D DVDn The Complete Masterworks 2; JIPPI!! Jag har ännu inte hunnit kolla. Men baserat på vilka sköna typer det är och deras grymma musik tror jag att it will be a blast!
Sen har jag fått den nya Queen samlingen Absolute Greatest som jag faktiskt sitter och lyssnar på i just detta nu. Och självklart låter Queen precis som Queen ska göra. Fantastiskt musik (R.I.P Freddie Mercury)!

Och sen till det som egentligen var skojigast: Biljetter till KISS på Stockholm Stadion OCH biljetter till SONISPHERE FESTIVAL i Stockholm (närmare bestämt Stora Skuggan, vid Universitetet)!! YIPPIE KI YAY!!
Detta betyder att jag i sommar får se KISS, Heaven & Hell och Alice Cooper för första gången och Iron Maiden för andra!! En skojig sommar helt enkelt! Sen kanske något annat band på Sonisphere också, jag är lite nyfiken på både Mötley Crüe och Slayer faktiskt (även fast jag inte lyssnar på de särskilt mycket)!

Sådärja. Nu har jag uttryckt min lycka på ett ganska bra sätt tror jag (en lycka som faktiskt håller i sig fast Queen spelar The Show Must Go On i min stereo, en låt som direkt för tankarna till hur extremt synd det är för världen att den förlorade herr Mercury). Då återstår bara att säga GOTT NYTT ÅR!!! Vi syns 2010!!

Just det! Som några av er kanske märkte så sändes inte Hells Jingle Bells (hårdrocksjulshowen med bland andra Joacim Cans och Oscar Dronjak) på julafton som det var tänkt. Varför vet jag inte. Men den har i alla fall fått en ny sändningstid. Den kommer att sändas på SVT 2 söndagen den 27 dec, kl.22.05! Just for knowledge!

PS, Stratovarius konsert på Tyrol har flyttats till Klubben. Varför vet jag inte. Det kan ju knappast ha något att göra med storleken du jag uppfattar båda som ungefär lika stora...


God Jul!!!

God Jul till eder alla!! Hoppas att ni får många hårda klappar!

Detta önskar allas favoritmänniska på hela jorden
Mr.MASA!!

(jaa... jag vet att julafton är imorgon... men jag kommer inte att skriva nått då, så jag gjorde det nu istället. CHEERS!!)

De 10 bästa Hårdrocksvideorna; Plats 10

Okej. Då har det blivit dags att kicka igång den här lilla grejen kallad "De 10" såhär lagom till jul! Min första lista är, som ni kanske redan har listat ut via rubriken, "De 10 bästa Hårdrocksvideorna". Jag listar alltså mina favoritvideos från Hårdrocksvärlden och jag börjar idag med plats 10.

Men innan jag presenterar videon tänkte jag bara snabbt gå igenom hur de låtarna som är med på min lista har hamnat där. Det här är alltså inget vetenskapligt över huvud taget, allt är mina egna åsikter. Jag har gått på hur väl jag tycker videon fångar känslan (men inte nödvändigtvis texten...) i låten, jag har gått på om det hela är filmiskt snyggt och i vissa fall även om det är nyskapande på något sätt (något som dock inte är ett kriterium... några videos är inte särskilt nyskapande men de har kommit med pga de två tidigare sakerna).

Sådärja. Nu presenterar jag den första videon. På plats 10 har jag placerat den klassiska Twisted Sister videon till Were Not Gonna Take It!Jag antar att ni vill ha en motivering också. Så här kommer den:
I sin totala version (som jag tyvärr inte hittade på YouTube) så består halva videon av ett intro utan musik där vi får se vad som ledde fram till att pappan (i början av videon ovan) stormar in i sonens rum. Detta är en av anledningarna till att den är med på min lista. Vidare så tycker jag att (trots det faktum att videon är riktigt rolig) den fångar känslan i låten riktigt bra och det hela känns för övrigt ganska nyskapande. Det här är mycket bättre än så många andra Hårdrocksvideor från 80-talet (...host... Judas Priest... host...)! Däremot så är väll den "sådär" när det kommet till filmisk snygghet vilket gör att den inte kommer högre upp på listan.

Som kuriosa kan jag även nämna att jag tror att jag läst någonstans att videon är regisserad av Dee Snider himself. Jag kan ha fel dock, men jag tror att jag läst det någonstans. Vidare tror jag också att jag har läst att denna video blev en come back för skådespelaren som spelar pappan och att han därefter blev något av en diva och krävde mycket högre lön för att göra om sin roll i uppföljaren till denna video, I Wanna Rock (som han för övrigt tydligen spelade in hög som ett hus).


Power Metal News!

Snön faller ner på taken och vi fryser alla om baken! JÄDRAR vad snö!! Visst, det är skoj om det för en gångs skull blir en vit jul... men man behöver väll inte överdriva. En sak som jag tycker är riktigt komiskt med hela den här snö fadderuttan är att det började nästan precis efter att fiaskot i Köpenhamn blivit ett faktum... nästan som att Mother Earth her self försöker skrika det vi alla tänker... "småsinta gubbar och kärringar som bara tänker pengar och inte kan se längre än till nästa val, nu dränker jag er i snö! HAHAHA!!!"
Jaja. Det här är ingen politisk blogg och jag ska bespara er min nyligen utformade "Everything always fades to gray - teori" till en annan gång. Nu har jag två ganska stora Power Metal nyheter att bjuda på.

För det första så har Power Metal gudfäderna Helloween nu spelat in en video till den kommande nysinspelade "best of" plattan UNARMED. Den är till låten Dr.Stein och av bilderna som bandet lagt ut på deras hemsida så blir det en riktigt humoristisk video, vilket ju kan vara roligt. Videon är tydligen producerad av någon som heter Oliver Sommer (vet någon vem det är får den personen gärna upplysa mig) och kommer att ha premiär den 8 januari! Spännande, spännande! Här är en bild från den kommande videon som jag tror är ganska beskrivande för hur det kommer att se ut i slutändan!

Är det bara jag som direkt tänker på Blues Brothers?

Dagens andra nyhet är att herr Tobias Sammet återigen har tillkännagivit ett namn som kommer att delta på de kommande Avantasia plattorna, The Wicked Symphony och Angel Of Babylon. Denna gång är det den brasilianska sångaren André Matos (känd från band som Angra och Shaaman och även från de två första Avantasia plattorna The Metal Opera och The Metal Opera Pt 2)! Fantastiskt skoj tycker jag! Han är verkligen en grym sångare (visste ni till exempel att han var med till top 3 när en ersättare till Bruce Dickinson skulle hittas till ni vet vilka!) och jag tror att han kommer att lyfta detta ännu ett snäpp!
Tobias Sammet säger bland annat följande om det hela:

"...we have known each other for over ten years now, our paths have crossed countless times, and I remember Andre had a huge influence for me in the early 90s when we founded Edguy. He was the key member in one of the few bands who dared to play traditional Melodic Metal when Nirvana and Pear Jam had killed any form of music that I loved..."
"...Now Andre is my guest again and I am really happy about this collaboration. He is special singer with a unique voice and he is a real friend and a class act! I am happy that our paths have crossed once again, his performance is great and am looking forward to hear people's opinion on it!"

Fantastiskt är ordet!!
Men nu ska vi avsluta med en massa julstämning tänkte jag!! Närmare bestämt med låten Little drummer boy från julshowen Hells Jinge Bells (här dock från Nyhetsmorgon), som också kommer att sändas i SVT på julafton! Husbandet i showen består av medlämmar från HammerFall (Joacim Cans, som är med i det här klippet, och Oscar Dronjak), Dreamland och Dragonland. Mycket nöje!


Skit och skräp!

Igår spelade Sonata Arctica på Kubben i Stockholm. Men jag var inte där... jag låg hemma och var sjuk... skit och skräp...

Nu har jag i och för sig sett Sonata en gång. Men jag skulle gärna ha sett dom igen med den nya och helt fantastiska skivan The Days of Grays i ryggen. Ush och blä! KOM TILLBAKA SONATA!!

Det var egentligen allt jag hade att skriva idag. Men innan jag går ska jag göra två saker. Dels ska jag introducera en nyhet som inom kort kommer att komma här på bloggen och dels ska jag tipsa om en intervju.

Men för att börja med nyheten. Jag kommer inom kort (vi får se när... kan vara imorgon eller nästa år) att introducera en ny kategori med namnet "De 10". Och det kommer att röra sig om listor av olika slag hade jag tänkt mig. Vi får se hur det hela utvecklas men jag har redan en lista klar, som kommer att stäcka sig över 10 inlägg (som kommer att komma i en extremt ologisk ordning). Det kan bli skoj.

Och sen tipset då. Det finns en ny intervju med Tobias Sammet på hans hemsida nu som helt klart är värd att läsa. Där säger han till exempel följande om de kommande Avantasia plattorna:

"There is not one single song that doesn't deserve to be on there. We have 22 songs, we have Classic Metal stuff, Epic Metal stuff, but it is that combination of silent tunes and heavy tunes, the dynamics that make those albums what they are. We have Meat Loafish choirs, epic orchestral parts and great melodies. Fast stuff, slow stuff, traditional Hard Rock stuff. Great ballads, I am very happy. This musical is a movie for your soul, you close your eyes and listen and you will be taken on a journey. To me I got the feeling that this is the most intense musical journey I have ever set off on. This is Avantasia at its best, man."

Kolla in hela intervjun HÄR!

Så. Nu var vi klara för idag! Bye, bye!

HAPPY Christmas!

Jag är glad idag. Jag är RIKTIGT glad idag! Men det har inte att göra med det som de flesta andra bloggare som jag följer är glada över idag (nämligen att Iron Maiden i sommar kommer att headlinea Sonisphere festivalen i Stockholm tillsammans med bland andra Heaven & Hell och Alice Cooper), utan någonting helt annat!! Jag tänker dock inte berätta vad det är ;-) lite mystery måste det ju finnas kring det hela. Men jag kan ge några ledtrådar.

Ledtråd 1: Det har kostat en JÄVLA massa pengar
Ledtråd 2: Det har tagit en himmla tid
Ledtråd 3: Nu har jag fått ett särskillt tillstånd att göra en viss grej helt själv
Ledtråd 4: Det har med fladdermöss att göra... eh... eller... det kanske var långsökt... men om man tänker riktigt noga kommer man på det :-P

Så det är därför jag är glad idag :-D

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer...
'CAUSE NOW I'M...

Men vad har ni nu ställt till med Helloween?

Nu har det läckt ut småklipp från Helloweens kommande nyinspelade "best of", UNARMED - BEST-OF 25TH ANNIVERSARY, och jag måste säga att jag tror att det kommer att ryka ordentligt på Helloween forums runt om i världen ett tag fram över. De har nämligen gjort något TOTALT oväntat med de nyinspelade låtarna vilket gör att detta album troligtvis kommer att ligga högst upp i "hata eller älska" högen.

Men för att gå tillbaka ett album. Bandets senaste studioalbum med nyskrivna låtar var Gambling With The Devil, som kom 2007 och som efterföljdes av turnén Hellish Rock tillsammans med Gamma Ray. Detta album var ett av de hårdaste på länge från bandet (främst på grund av inledande Kill It) och hamnade även delvis i "hata eller älska" högen bland Helloweens fans. Jag gillade den!

Men nu byter bandet väg, TOTALT!! De nyinspelade låtarna på UNARMED... (i alla fall de små klipp jag hört) bär inte alls samma metalliska och hårda ljud som Gambling... Om jag ska försöka beskriva soundet så är det snarare halv-akustiskt med lite stänk av Pink Floyd på sina ställen. Det låter märkligt, jag vet (särskilt när vi pratar om ett så legendariskt Power Metal band som Helloween), men det är icke desto mindre sant. Och det är just därför som jag tror att denna platta kommer att väcka hätska diskussioner framöver. Om inte jag har helt fel så skulle jag tro att det kan uppstå lika starka läger i denna fråga som i frågan "Kiske VS Deris".

Vad tycker jag då i allt detta? Jag vet inte. Jag vill gärna höra HELA albumet innan jag bestämmer mig. MEN, jag tycker att det verkar jävligt intressant! Och jag undrar väll egentligen om det skulle vara någon mening med det hela om låtarna inte förnyades på något sätt.

Men ni ska få bedöma själva. Här är en preview:För de som (Metal God förbjude) inte kände igen låtarna så var de dessa:
01 DR. STEIN
02 FUTURE WORLD
03 IF I COULD FLY
04 WHERE THE RAIN GROWS
05 THE KEEPER'S TRILOGY (MEDLEY) - HALLOWEEN - KEEPER OF THE SEVEN KEYS - THE KING FOR A 1000 YEARS
06 EAGLE FLY FREE
07 PERFECT GENTLEMAN
08 FOREVER AND ONE
09 I WANT OUT
10 FALLEN TO PIECES
11 A TALE THAT WASN'T RIGHT


Tack dör idag. Bye!

Remember me? I got Metal news for you!

Hej hopp i lingonskogen!! Det var ett bra tag sen. En vecka och en dag närmare bestämt. VARFÖR har jag då inte skrivit något på såååå länge då kan man fundera på. Jo du... hehe... I won't tell you that!! Jag har haft fullt upp, så enkelt är det :-)

Men nu börjar ju julen närma sig med stormsteg, och med tanke på hur deppig nyheten från förra inlägget var så tänkte jag att jag skulle bjuda på inte mindre än TRE ROLIGA nyheter från Metal världen!

Vi börjar med nyhet 1: Rhapsody of Fire kommer snart tillbaka! Minns ni att jag skrev något inlägg för ett tag sedan att jag saknade detta band, som hittills verkat uppslukad av jorden? Nehe, okej... Men de är i alla fall inte så borta längre. Rhapsody of Fire har nu nämligen lyckats ta sig ur sina rättsliga bekymmer med Magic Circle Music, skivbolaget ägt av Manowars bassist Joey DeMaio, och skrivit på för Nuclear Blast Records (hm... måste jag förklara vilka Nuclear Blast är... nej... jag tror inte det...)! De har också släppt nyheten att de, den 5 mars 2010, kommer att släppa deras nästa album, som har fått namnet The Frozen Tears Of Angels!
De skriver bland annat:
"In the last months, we worked very hard and now all we can say is that a great new album, a real masterpiece of power/speed/symphonic metal, is finally ready!"
Låter spännande! More news of this is about to follow I belive!

Nu vidare till nyhet nummer 2: Dream Evil släpper den 25 januari sitt nya album In The Night! The bans säger följande:
"The new album will be called "In The Night" and is again in DREAM EVIL’s very own vein. We're sure that this will become the strongest DREAM EVIL release so far and with songs like "Immortal", "In The Night", "Bang Your Head" and "In The Fires Of The Sun" we will melt your brains!"
Låter helt klart lovande! Sen när en annan låt heter The Unchoosen one blir man ännu mer nyfiken. Den MÅSTE ju bara ha någonting att göra med The Choosen One från debuten Dragonslayer! Spännande, spännande!

And now. The final nyhet, nummer 3: Göteborgarna i Mustasch har nu släppt en video till låten Mine! Varför tar jag upp det då kan man fråga sig. Jag är ju egentligen inte något större fan av denna grupp. Jo. Mine är nämligen den första singeln som jag köpt på lääänge (tror den senaste var Natrual High med HammerFall, eller nått sånt), och jag tycker att den är så jävla bra!! Fantastiskt!! Jag har faktiskt seriöst övervägt att köpa hela den nya, självbetitlade, plattan. Men sen hörde jag några andra låtar och det var inte alls lika bra. Men man ska aldrig säga aldrig.
Här är i alla fall videon till den grymma låten! Mycket nöje!


That's all för idag! Vi får se om det dröjer lika länge till nästa gång. Men jag tror inte det :-P


RSS 2.0