36 % Metal?

Hallo all metal heads out there!!

Igår, på självaste Halloween (igår var den "riktiga" dagen, vi i Sverige brukar dock fira skiten vid all helgona, nästa vecka), släppte de tyska pumporna Helloween sin nya platta 7 Sinners!! Eftersom jag jobbade 9-5 (working nine to five, lalalalalalala) och sedan sprang (läs; tog mig igenom Stockholms tunnelbanesystem) till replokalen (JA, jag spelar i ett band, kanske mer om det vid ett annat tillfälle) så hann jag inte köpa plattan igår (JA, jag gillar att göra parenteser i texten!). Men idag vart det av! Och jädrar vad bra det var! Nu har jag bara lyssnat på den i sin helhet en gång, men redan tycker jag mig kunna veta att detta är en av de 5-6 bästa plattorna som bandet någonsin gjort! Det är riktigt bra helt enkelt!

I samband med releasen av deras nya platta släppte de ju även videon till låten Are You Metal?. Denna enkla fråga kan man nu få svar på via ett webbtest på bandets hemsida. Nu vet jag dock inte hur precist det där testet är. Själv blev jag 36 % Metal. Okej... det var ju upplyftande :-P HAHA

Hur som helst. Här kan ni göra testet! Låt mig gärna veta hur det gick...

Sen är det ju så att om man nu tar sig iväg till stan för att handla skivor så är det lite B att bara köpa en skiva. Så det blev ju en till... nämligen en Dragonforce platta. NEJ, jag är ingen hycklare. Jag tycker fortfarande att de är EXTREMT överskattade och de hör definitivt hemma på min lista över de 10 mest överskattade banden. Men även ett överskattat band kan ju göra bra låtar. Och ibland är det faktiskt extremt skönt att lyssna på hjärndöd, superspeedad, superglad power metal!

På tal om superspeedade gitarrer har det nu även blivit dags att sammanfatta min lilla undersökning; "Vad är viktigast i ett gitarrsolo?". Och jag måste säga att ni är dåliga på att rösta ;-) Ynka 17 personer har röstat. Och jag vet att det är fler som läser min blogg! Så bättring people!! Resultatet blev i alla fall till Dragonforces nackdel. Hela 82 % röstade på att känslan är viktigast! Bra där! Det är precis så jag också tycker :-D

Om det blir någon mer omröstning får tiden utvisa.

Tiden får också utvisa vilket band som hamnar etta på min lista! Jag tänker hålla er på halster (som man så fint säger) ännu ett litet tag. Men jag kan säga såhär mycket att... nej föresten... alla ledtrådar jag kan komma på just nu skulle göra det alldeles för enkelt för er att lista ut.

Så. Cheers alla där ute!


De 10 mest överskattade banden av idag; Plats 2 - In Flames

"Folk som inte fattar hur stora vi är, är dumma i huvudet" - onamngiven medlem av bandet på silverplatsen på denna lista.

Death Metal bandet In Flames bildades 1990 i Göteborg av den avhoppade Ceremonial Oath (ett band aldrig blev något, men som några av dagens största svenska metal stjärnor varit med i, ett inlägg kanske kommer...) gitarristen Jesper Strömblad, Johan Larsson och Glenn Ljungström. Ganska kort efter sin första demo fick bandet skivkontrakt på skivbolaget "Wrong Again Records" och släppte sin debutplatta, Lunar Strain, 1994. 1994 släppte bandet även en EP med namnet Subterranean. Denna EP gjorde att det numer gigantiska skivbolaget Nuclear Blast fick upp ögonen för dem. Sedan dess har bandet släppt 8 plattor på Nuclear Blast varav det senaste, A Sense of Purpose, släpptes 2008. Genom åren har ett flertal musiker gästat och varit medlemmar i bandet (bland de mest kända Oscar Drojnak, HammerFall, och Mikael Stanne, Dark Tranquillity) som idag består av Anders Fridén ("sång"), Björn Gellote (gitarr), Peter Iwers (bas) och Daniel Svensson (trummor).

Idag är In Flames en av Sveriges största musikexporter och spelar på stora scener världen runt. Frågan är bara varför. Jag har ingen jädra aning! Som många andra band på min lista har In Flames gjort bra saker. På 90-talet gjorde de några riktigt bra Death Metal plattor som för evigt kommer att vara självklara i metalhistorien. Men det är just Death Metal plattor. Idag är In Flames något annat som jag inte skulle vilja kalla Death Metal. De drar snarare lite mer åt Nu Metal, något som väll alla som läser min blogg vet vad jag tycker om. Detta tror jag är anledningen till att de är så stora, som de faktiskt är. Att de har gjort sitt sound mer kommersiellt och därmed nått en större publik. Inget fel med det kanske. Men musiken är i alla fall horribel nu mer. Vilket gör att jag tycker att de förtjänar en såhär hög placering på min lista.

In Flames - Alias (från senaste plattan A Sense of Purpose)


Lyssna hellre på - Amon Amarth
Vill du ha riktigt bra svensk Death Metal är det här du ska leta! Viking metallarna Amon Amarth, som bildades i Tumba 1992, gör idag det In Flames borde göra; bra melodiös, intressant Death Metal med bra growl och bra texter. Sedan debuten, med Arrival of the Fimbul Winter, 1994 har de släppt 9 plattor varav det senaste, Twilight of the Thunder God, släpptes 2008. Även fast jag inte är något stort Death Metal fan så tycker jag att detta är riktigt bra!

Amon Amarth - Twilight of the Thunder God (från albumet med samma namn)


Sådärja. Plats 10-2 är presenterade. De är som följer:

2: In Flames
3: Rammstein
4: Slipknot
5: Guns N' Roses
6: Mötley Crüe
7: Nightwish
8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Då återstår bara guldet! Och det går till... HAHA. I won't tell you just yet! Men om jag säger bandet kommer från ett land vi redan besökt 5 gånger på listan är det kanske inte helt omöjligt att räkna ut...

FN-dagen

Hell yeah!
Idag är det FN-dagen! Piece, love and understanding! Detta är en dag då vi ska stäcka ut en hand, göra något vettigt här i välden, omfamna en medmänniska, stå upp mot våldet och för demokratin, and all that stuff. Nu har jag i och för sig inte gjort ett skit av det idag. Jag visste inte ens att det fanns en FN dag tills för några timmar sedan. Jag tycker att de borde marknadsföra sig lite bättre. Kanske hämta inspiration från succéer som Morsdag, Farsdag, Alla hjärtans dag... och alla de fantastiska dagarna. Tänk att få ett kort i brevlådan med Ban Ki-Moon som kramar en säl och säger "Glad FN-dag!" Vore inte det trevligt? Istället för en massa hjärtan överallt kan vi ha bilder på fredspristagare som Nelson Mandela, Dali Lama, Barack Obama... Kort sagt; FN-dagen har mycket att lära!

Hur som helst är väll temat för dagen ändå piece and love! Och vad passar då inte bättre än att visa tåv klassiska klipp om raka motsatsen?

Först ut är alla hårdrockares favoritmysgubbe; Siewert Öholm. Vem har inte sett detta klassiska klipp från 1982 (eller var det 1984?) och Svar Direkt?


Vad gör de idag?
W.A.S.P; turnérar världen runt med sin senaste platta Babylon
Anders Tegner; journalist och författare som skrivit flera böcker
Siewert Öholm; chefredaktör för tidningen Världen Idags (en kristen liten småtidning) näringsbilaga. Innan det var han chef för den kristna TV-kanalen Värdekanalen. Oväntat...

Nästa klipp borde nog få alla metalskallar där ute att bli lite gladare. Det är den fenomenala Magnus Betnér som hånar Hipp Hoppen! HELL YEAH!!


Det var allt för idag! Usäkta alla felstavningar! I FN-dagens anda sympatiserar jag nu med alla i 3e världen, som inte har tillgång till något rättstavningsprogram!

Cheers!

Elysium

Stratovarius. Eller ja... bandet som kallar sig för Stratovarius har nu släppt roliga nyheter!

Den 14 Januari kommer bandet (som jag trotts allt fortfarande ser som det "riktiga" Stratovarius) att släppa ett nytt studioalbum. Elysium, som den kommer heta, är den andra med dagens version av Stratovarius och den 13e totalt och är uppföljaren till förra årets Polaris.

Bandet har också släppt låttitlar för det kommande albumet (även fast de även sagt att titlarna är arbetstitlar och att dem och ordningen kan komma att ändras)

Heavenly Divine
Infernal Maze
Elysium, part I, II and III
Civilization
Darkest Hours
Under Flaming Skies
No return
New Horizon
Move the Mountain


Omslaget till Elysium! De som har Polaris känner igen metall stjärnan i bakgrunden!


Detta blir alltså efter Stratovarius turné tillsammans med Helloween. Men för att promota turnén så släpper de den 26 November singeln Darkest Hours. Den innehåller:

Darkest Hours (from the upcoming album "Elysium")
Infernal Maze (from the upcoming album "Elysium")
Darkest Hours (demo version)
Against the Wind (live recording, Sofia, Bulgaria)
Black Diamond (live recording, Göteborg, Sweden)

Omslaget till singeln! Deppigt värre!


Men visst var det EXTREMT snygga omslag! Om det säger någon nått kan jag säga att de är gjorda av en snubbe som heter Gyula Havancsák!

Det var allt för idag!
Bye!

De 10 mest överskattade banden av idag; Plats 3 - Rammstein

Innan vi börjar med dagens sågning så måste jag bara uttrycka min stora beklagan över TV-utbudet numer. Jag är en TV-tittare av rang och det finns många bra serier som har gått genom åren. Men nu var det länge sedan. Den senaste tiden tycker jag bara att TV har blivit mer och mer blaj och usla saker som Kungarna av... ja vad fan heter skiten? Jaja... sådana saker dominerar i alla fall rutan. Visst, ibland kan de få till det i alla fall halvhyfsat (som den fantastiska serien Ullared, GO OLA-CONNY OCH MORGAN!!!), men för det mesta är det sönderkommersialiserat skärp för att vara ärlig. Allt precis som dagens band.

Rammstein bildades 1994 i Tyskland av Richard Z. Kruspe, Till Lindemann, Christoph Schneider och Oliver Riedel. 1995 fick bandet skivkontrakt och släppte debuten Herzeleid (som för övrigt producerades i Stockholm). Sedan dess har bandet släppt ytterligare 5 album varav det senaste, Liebe ist für alle da, kom 2009. Idag räknas bandet som tysklands största musikexport och spelar på arenor runt om i hela världen. I Sverige spelar de till exempel på Globen och headlineade även årets Metaltown i Göteborg.

Detta band har faktiskt gjort en hel del bra låtar. Några exempel är Du Hast, Sonne och Ich Will. Rå, okommersiell rakt på metal har varit deras signum. Men på senare år har de, trotts att de till viss del behållit sitt signum, gått mer åt poppiga refränger och texter som bara är dåliga. Eller vad sägs om texten You’ve got a pussy / I have a dick / So, what’s the problem / Let’s do it quick?

Rammstein av idag är enligt mig inget bra band. De är dock inte jättedåliga, men de är inte på långa vägar så bra att det enligt mig motiverar deras storlek. Här är ett klassiskt exempel på ett band som förvuxit sig ganska rejält.

Rammstein - Ich tu dir weh (från senaste albumet Liebe ist für alle da)Lyssna hellre på - Sabaton
De kanske inte riktigt spelar i samma gren av hårdrocken. Men ändå påminner Sabaton en del om Rammstein. Rammstein har en grov mansröst på sång samt ganska marschiga refränger. Det har Sabaton också, och Sabaton gör det hela oändligt mycket bättre! Dessa Falun grabbar håller på att bli något stort, och till skillnad från Rammstein förtjänar de all berömmelse!

Sabaton - Aces In Exile (från senaste plattan Coat of Arms)

Då har vi bara topp 2 kvar! Plats 10-3 ser ut såhär:

3: Rammstein
4: Slipknot
5: Guns N' Roses
6: Mötley Crüe
7: Nightwish
8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Nu har vi varit i Storbrittanien, USA, Finland och Tyskland. Var ska nästa band ta oss? Jo! Till ett land som vi aldrig tidgare har varit i (i alla fall inte på listan)! Vilket det är får ni se ;-)

Cheers!


Forgotten tales of stupidity?

Vi har dem alla. Någonstans där, gömd bakom någon Maiden platta, så har vi alla dem. I alla fall alla vi som fortfarande köper vår musik på CD. Någonstans i skivhyllan så har vi alla minst en, men oftast betydligt fler, skiva som vi undrar varför i hela världen vi köpte. Vi blir alla lika fundersamma varje gång. Var det mot bättre vetande? Var det för att omslaget såg coolt ut? Var det för att vi för tillfället totalt snöat in på bandet i fråga? Eller var det bara en släng av total dumhet?

I min skivhylla, som trotts sin endast några år långa karriär innehåller 131 köpta CDs, innehåller flera stycken. Många av dessa skivor köptes innan jag blev ett metalhead. Dessa är i och för sig lite smått pinsamma, men representerar ändå en period i livet. Eller var säger ni om Dr.Bombay, Markoolio och flertalet Absolute Kidz? Medan andra är från min pågående hårdrocksperiod. Några konstiga plattor som jag köpt genom åren är:

The Poodles - Metal Will Stand Tall
Alla minns vi väll Night of Passion? Pudlarnas första melodifestivalhit som älskades av ett helt land. Självklart hamnade jag med på tåget där också och köpte deras debutplatta. Och jag gillade den faktiskt. Nu såhär några år senare vet jag ju att pudlarna (trotts kompetenta musiker) är, och har alltid varit, ganska tråkiga och denna platta har inte spelats på... ja... evigheter...

Lordi - The Arockalypse
Hard Rock Halelujah någon? Låten som vann Eurovision Song Contest är egentligen inte särskilt bra. Skivan är egentligen inte särskilt bra. Musikerna är egentligen inte särskilt bra. Men de är jävligt coola i sina masker! Trotts det är detta en skiva jag inte lyssnar på alls längre och som känns väldigt daterad till tiden då jag sökte efter min favorit del av hårdrocken.

Stratovarius - Official Bootleg
Detta är mitt värsta skivköp någonsin! Stratovarius är ett fantastiskt band på många sätt och vis, men Official Bootleg är fan ett rent rån. Eller vad sägs om 6 live låtar (av inte såå hög kvalité) samt 5 klassiska Strato låtar i sina demoversioner? Snälla! Denna platta har blivit spelad en gång. That's it.

Dessa skivor skulle jag gärna ge bort. Å andra sidan representerar de ändå, precis som mina 90-tals pop plattor, en del av mitt liv. Så kanske har de ett värde i alla fall?

Sablar att man ska vara så ärlig och köpa sin musik. Detta hade varit mycket enklare om jag bara hade laddat ner från Pirate Bay. Då hade det bara varit att trycka på Delete på datorn. No stings attached! Jag ska fan börja fildela! No feelings, no problems!

Cheers! ;-)


De 10 mest överskattade banden av idag; Plats 4 - Slipknot

Frågan är om dagens band kan klassas som ett band av idag. Bandets basist, Paul Gray, dog ju nyligen och hittills har framtidsplanerna för detta band varit lika klara som SLs vision av ett samhälle där bussar och tåg håller tiden. Men det senaste är i alla fall att de kommer att fortsätta, i alla fall ett litet tag till. Något som jag tycker är bra! För annars hade jag fått hitta något annat band att såga idag.

Slipknot bildades i staden Des Moines, Iowa, i USA år 1995 av Shawn Crahan, Paul Gray och Anders Colsefini. Bandet släppte sin första, självbetitlade, platta 1999 och blev snabbt populära. Mycket på grund av att medlemmarna bar masker. Sedan dess har bandet släppt ytterligare 3 album varav det senaste, All Hope Is Gone, släpptes 2008. Under sin karriär har bandet växt till ett av världens största och klassas som en av förgrundsfigurerna inom den "nya" genren Nu-Metal.

Slipknot får på min lista representera alla Nu Metal band. Hela denna genre kräks jag på mer än Glam Metal. Det är någon konstig hybrid mellan Death Metal, Radio Pop och Hipp Hopp. Alltså inte alls bra! Trotts det blev denna genre av någon underlig anledning gigantisk under slutet av 90-talet och under 00-talet. Denna lista skulle kunna ha varit full av Nu Metal band. Men eftersom det skulle bli så tråkigt så får helt enkelt Slipknot representera de alla.

Varför hamnar då inte Slipknot på plats 1? Jo. För trotts sin dåliga musik så är faktiskt Slipknot rätt coola i sina masker. Jag gillar när band tänker på sin image och jag gillar framför allt när de vågar spela lite teater. Det är faktiskt Slipknot rätt bra på! Därför hamnar de inte högre.

Slipknot - Psychosocial (från senaste plattan All Hope Is Gone)


Lyssna hellre på - Alice Cooper
Va? Alice Cooper? Han är väll inte i närheten av Slipknot musikaliskt?!
NEJ, det är han inte. Men eftersom jag inte tycker att det existerar något bra Nu Metal band så går jag på teater delen istället. Och ingen gör det bättre än han som uppfann det!

Alice Cooper - Along Came A Spider The Movie (från senaste plattan Along Came A Spider)


Nu har vi bara pallplatserna kvar att presentera! Hittils ser listan ut såhär:

4: Slipknot
5: Guns N' Roses
6: Mötley Crüe
7: Nightwish
8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Nästa gång ska vi ta oss till ett land vi aldrig tidgare varit i med denna lista. Ett land som har många FANTASTISKA band...

Helloween - Are You Metal? Video premiär!!

Happy, happy Helloween!!

Det är vad vi alla kommer att sjunga på Halloween i år. För just då släpper nämligen de tyska Power Metal pumporna i Helloween sin nya platta 7 Sinners!

Men redan idag har de släppt ett smakprov i form av videon till låten Are You Metal?
Det är brutalt som apa, men ändå blandat med tysk humor och trallighet! Awesome alltså!Well. That's about it for today. Bye!

10-10-10

Isn't that scary?!
Haha... nja... inte så. Nästa år blir skojigare, då blir det 111111!

Som ni märker har jag inte mycket att skriva idag. Jag är fortfarande lite deprimerad över att ha förlorat i Tiger Woods Pga Tour 09 till Wii mot min lillasyster...
Ska det vara så?!

Jaja. När jag ändå bara skriver rubbish så kan jag passa på att prata lite om Pablo Francisco. "Whatever happend to that guy" (som ståupparna brukar säga...)? Han var jättepopulär för några år sedan, var på turnéer över hela världen och sånt, men jag har inte hört något om honom på senaste tiden. Enligt hans hemsida turnérar han fortfarande överallt, men ändå. Kan det vara så att folk har tröttat på hans röster?

Jag tycker att han är skoj i alla fall (när jag då och då snubblar över något klipp). Här är en känga till alla döds metallare där ute.


Skoj! Eller hur?!

Nu har jag inte mer att säga, förutom att det verkar som om denna blogg har fått ett nytt lågvattenmärke :-P
Jag ska skärpa mig till nästa gång. Jag lovar!

Hoppas ni hänger kvar!
Cheers!

De 10 mest överskattade banden av idag; Plats 5 - Guns N' Roses

Innan jag går på dagens sågning måste jag bara berätta en underbart fantastisk sak som hände mig idag. Jag var på väg hem från kontoret. Och vad händer? Jo, bussen kom i tid!! Den kom faktiskt i tid! Till och med på minuten! Kanske finns det hopp för SL i alla fall? Kanske har de fattat att om man skriver en tid så ska bussen inte komma minst 10 minuter sent, i innerstan? Men det är kanske, tyvärr, lika troligt som att dagens band någonsin skulle ta sitt förnuft till fånga och göra det enda rätta?

Guns N' Roses bildades Los Angeles 1985 och var från början en sammangång mellan de båda LA baserade banden Hollywood Rose och LA Guns. Efter en hel del snurr (som finns att läsa mer om i den grymma boken Slash, av Slash) lyckades tillslut bandet släppa sin första platta Appetite for Destruction år 1987. Denna platta, som blev den enda "riktiga" med bandets klassiska sättning (Axl Rose, Slash, Izzy Stardlin, Duff McKagan och Steven Adler), blev en av rockens mästerverk och innehåller klassiker som Welcome to the Jungle, Paradise City och Sweet Child o' Mine. Följande år kom live/akustisk/lågbudget plattan GnR Lies. Det var runt denna tid som bandet växte något enormt. När de sedan, 1991, släppte albumen Use Your Illusion I & II såg det inte ut att finnas en gräns för hur stora de kunde bli...

Sedan dess har alla medlemmar utom Axl Rose antingen lämnat eller fått sparken från bandet och den senaste plattan, Chinese Democracy, släpptes 2008 och hade då tagit 14 år att göra...

Det är sorgligt att såga Guns N' Roses. Detta band som en gång i tiden var så fantastiskt bra! Appetite for Destruction är en av de bästa plattor som någonsin gjorts och den har banat väg för mängder av sleeze töntar! Men ett band som numer egentligen är Axl Rose plus kompband, ett band som ALLTID går på minst en halvtimme för sent, ett band vars forna medlemmar gör allt för att smutskasta varandra, ett band som inte har gjort någon vettig musik sedan 1991, ett band som enbart lever på 20 år gamla meriter, ett band som hade kunnat vara fantastiska med som slängt bort sina möjligheter till det men som trotts det säljer ut arenor världen om... det ÄR ett överskattat band!

Men det är som sagt väldigt tråkigt. En av de mest sorgliga sakerna i rockhistorien...

Guns N' Roses - Chinese Democracy (från senaste plattan med samma namn)


Lyssna hellre på - Crashdïet
Detta Svenska band bildades 2000 och har hittills släppt 3 album med 3 sångare, Dave Lepard (R.I.P), Olliver Twisted och Simon Cruz, som sjöng på det senaste albumet Generation Wild från i år. Egentligen är detta band, med sina tuggummi refränger och sliskiga melodier, också ganska överskattade. Men vill man idag lyssna på något som liknar det som GnR gjorde under slutet av 80-talet och början av 90-talet och inte klarar av dagens GnR så är detta ett bra alternativ.

Crashdïet - Generation Wild (från plattan med samma namn)


Sådärja. Nu är vi längre än halvvägs. Listan börjar arta sig!

5: Guns N' Roses
6: Mötley Crüe
7: Nightwish
8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Nästa gång blir det ett mer modernt band som får sig en känga!
Cheers!


Through the gates of hell, As we make our way to heaven, Through the Nazi lines, PRIMO VICTORIA!

Aldrig har väll en refräng beskrivit det band som gjort den så bra som denna? Att först gå igenom helvetets portar för att sedan stiga segerrik ur askan.

Nu handlar ju denna låt, Primo Victoria av Sabaton, inte om Sabatons karriär egentligen, utan om Dagen D. Men man kan ändå dra ett antal paralleller.

Sabaton bildades i Falun 1999 av nästan alla nuvarande medlemmar. Från början spelade bandet Death Metal, med dagens sångare Joakim Brodén på keyboard. Men när de senare vill börja spela mer melodiös metal så klev Brodén fram och presenterade några melodiösa låtar han hade skrivit. Det övriga i bandet gillade det så mycket att Sabaton nu började spela dessa låtar, istället för Death Metal. Det enda problemet var sången. På de låtar som Brodén hade skrivit och spelat in demos av så sjöng han. Men varken Brodén själv eller bandet tyckte att det lät vidare bra. Tillslut blev det så att Brodén fick sjunga, så länge. Tills de hade hittat en bättre sångare...

Bandet spelade in några av dessa låtar som demos i Pain/Hypocrisy  skivbolag. Av alla dessa fastnade bandet för det italienska bolaget Underground Symphony. Underground Symphony släppte Sabatons debut album, Fist for Fight, 2000. Detta debutalbum bestod dock till största delen av de demos bandet redan hade spelat in, så Sabaton påbörjade inspelningen av ett nytt album. Albumet fick namnet Metalizer. Sabaton och Underground Symphony var dock ganska oeniga om en massa saker vilket ledde till att de, efter att endast ha släppt en skiva och samtidigt förlorat rättigheterna till det nyinspelade albumet, nu stod helt utan skivbolag och finansiellt stöd. Sabaton, bandet som en gång för inte allt för länge sedan hade fått erbjudanden från en mängd skivbolag, föll nu i glömska.

Utan något finansiellt stöd bestämde sig bandet för att satsa allt på ett kort. Med hjälp av egna pengar spelade de in det abetiösa temaalbumet Primo Victoria i Abyss Studios. Denna platta släpptes 2005 på det svenska skivbolaget Black Lodge (som de fortfarande samarbetar med).

Nu började det vända för Sabaton, som nu var på väg uppåt. Följande år släppte de uppföljaren till Primo Victoria, Attero Dominatus, och i och med detta hade bandet gjort en comeback som få ens hade trott var möjligt. Att satsa allt på ett kort hade lönat sig och bandet var nu på väg att bli till ett av de stora inom svensk hårdrock. 2007 hade de fått tillbaka rättigheterna till Metalizer plattan, som de nu också släppte.

Men det verkliga genombrottet kom med 2008 års dundersuccé The Art of War. Nu visste alla vilka Sabaton var och deras singel, Cliffs of Gallipoli, kom senare att sälja guld. Den efterföljande turnén blev också bandets mest framgångsrika, en turné som under 2008 och 2009 tog dem runt om i nästan hela Europa.

I och med 2010 års Coat of Arms så påbörjade bandet ett samarbete med det gigantiska metalbolaget Nuclear Blast. Ett samarbete som nu även har resulterat i att bandet släppt samtliga album igen, med bonusmaterial. En av bonuslåtarna heter Swedish Pagans och är riktigt bra. Vilket är väldigt irriterande eftersom jag redan har alla Sabatons album...Nu är det bara 54 dagar tills Sabaton spelar på Arenan och därmed drar igång 3 Weekends of Metal... Ville bara säga det...


RSS 2.0