Mr.MASA drar till fjällen!

Nu tar Mr.MASA en vecka ledigt för att åka till fjällen, Sälen närmare bestämt. I år är det, utan att avslöja för mycket, Kläppen som gäller!

"Hm... kommer han då att blogga? Så vi som läser denna underbara blogg får följa med på resan?"
Svaret är NEJ! MEN, han kommer att försöka använda hans nya "coola" flöde i vänsterkanten. Mr.MASA har nämligen (sist av alla?) skaffat Twitter!

Eller ja... han testar Twitter i alla fall! Vi får se hur han tycker att det går och känns och sen när han kommer tillbaka kanske det blir någon liten omröstning hör på bloggen för att höra vad ni, hans trogna läsare, tycker!

"Okej. Men vad händer nu med det där bättre inlägget han pratade om i slutet av förra inlägget? Och var F.N är plats 6 på listan?"
Det kommer! När Mr.MASA är tillbaka. Mr.MASAs nya lista kräver ganska mycket inspiration för att skrivas, och Mr.MASA har inte haft särskillt mycket av den varan den senaste veckan. Men det är på gång!

"Grymt! Tillsist; varför skriver och besvarar Mr.MASA frågor till sig själv? Och VARFÖR skriver han om sig själv i tredjeperson?"
Därför att det är KUL!!

Cheers!

Textrader... Emerald Sword

Ibland har man inget smart att säga. Ibland är det helt blankt och när man försöker skriva något så blir det bara pinsamt dåligt. Då är det bra att man kan slänga in en trevlig text :-D

Dagens text handlar om drakar och svärd! Ett ämne som jag för tillfället har snöat in helt på. Det är inte så att jag lyssnar särskillt mycket på det, just nu är det faktiskt Fear of the Dark plattan som spelas på stereon. Det är mer ett tema som jag är inne på :-P Hehe...

Texten heter Emerald Sword och handlar om en krigare som letar efter ett kraftfullt svärd. Astufft!! Den finns med på Rhapsodys platta Symphony of Enchanted Lands (1998). Jag är inte helt säker på vem som har skrivit den dock, men det är säkert Luca Turilli eller Alex Staropoli, som står för 99% av bandets material. Anyway... here we go!!

I Crossed the valleys the dust of midlands
to search for the third key to open the gates
Now I'm near the altar the secret inside
as legend told my beloved sun light the dragons eyes
On the way to the glory I'll honour my sword
to serve right ideals and justice for all

Finally happened the sun lit their eyes

the spell was creating strange games of light
Thanks to hidden mirrors I found my lost way
over the stones I reached the place it was a secret cave
In a long bloody battle that prophecies told
the light will prevail hence wisdom is gold

For the king for the land for the mountains

For the green valleys where dragons fly
For the glory the power to win the black lord

I will search for the emerald sword

Only a warrior with a clear heart

could have the honour to be kissed by the sun
Yes, I'm that warrior I followed my way
led by the force of cosmic soul I can reach the sword
On the way to the glory I'll honour my sword
to serve right ideals and justice for all

For the king for the land for the mountains

For the green valleys where dragons fly
For the glory the power to win the black lord
I will search for the emerald sword


Grym text/låt!! :-D

Cheers!!?
Fan vilket dåligt inlägg!
Tycker du det? I så fall är det bara att klaga hos Berit-Bert!
Vilken Berit-Bert?
Jag vette fan... men klaga hos honom/henne/det i alla fall!
Okeeej...
Nästa gång siktar jag dock på ett bätte inlägg!
Menar du det?
Kanske...

Cuts like a knife

NEJ. Jag har inte blivit EMO helt plötsligt. Jag LOVAR!!

Cuts like a knife är namnet på The Poodles nya singel från den kommande plattan PERFORMOCRACY. Och varför i H.VETE tar jag upp det då? Är inte detta en METAL blogg? Och är inte The Poodles bara ett litet kommersiellt skitband som inte förtjänar en plats här? Jo, egentligen... men denna nya låt är faktiskt riktigt bra!

The Poodles är egentligen ett underskattat överskattat band, om ni förstår vad jag menar. Jag tror att många METAL människor avfärdar dem för lätt på grund av sin melodifestivalighet (och Carola släktskap), och glömmer att lyssna till musiken. Visst, bandets två första plattor var ganska mycket kommersiellt skräp. Men med tiden verkar det som om bandet har växt till sig ganska ordentligt.

Lyssna på låten och avgör själva:En sista rolig och spännande nyhet också innan jag lämnar er för denna gång. The one and only HAMMERFALL har nu slutfört inspelningen av sitt kommande album. Såhär säger Oscar Drojak om det hela:

That's it, the album recording is finally finished, over, done with! We had an absolute blast throughout this whole experience, and working with James Michael (Mötley Crüe, Sixx: A.M., the Scorpions, Meat Loaf, Hillary Duff among others) was an incredible experience! We set out to have a lot of laughs while creating the strongest HammerFall record to date, and I'd say we succeeded beyond even our own highest expectations! It feels great to know that being in this band for fifteen years can feel this invigorating! We're super, super happy with the outcome, and I am sure our fans will be as well. It's going to be HF like you've never heard before, yet you will recognize the distinct qualities that makes us what and who we are. If "Reinventing The Steel" hadn't already been used, it would be the perfect title for this album!


Cheers!!

Sonisfjasko

Hehe... okej... nu har det släppts mer detaljer om årets Sonisphere i Stockholm, och jag måste nog ändå säga att det går mot fjasko.

För det första så flyttar hela festivalen från Stora Skuggan (som förra året tog ca 40 000 metalheads) till något de kallar Globen Arenas Open Air, vilket i praktiken betyder Söderstadion och "torget" mellan Hovet och Globen (som enligt uppgift kommer att ta cirka hälften så många). Och sen så bokar de två av världens mest överskattade band.

Såhär ser årets upplaga av Sonisphere ut:Det enda som är bra där är Mustasch och Airbourne!! De kommer att få svårt att sälja biljetter till detta, gissar jag... Tyvärr förutspår jag ett fjasko utan dess like och festivalens död i Sverige.

Låter jag som en domedagsprofet? Kanske... men om man kollar på reaktionerna på nätet är jag inte ensam. Men vem vet... det kanske lugnar sig med tiden? Just nu kanske det bara är så att folk hade förväntat sig Big 4, och fick Slipknot...

Men där sparade man 700 spänn i alla fall :-D

Nu lyssnar vi på lite KVALLITÈ istället!!! THE DRAGON LIES BLEEDING!!!!!!!!


Sonisphere Sweden

Okej. Nu är det officiellt på riktigt. Sonisphere kommer att hållas i Sverige även denna sommar.

Sonisphere Festival - Sweden Nedräkningen har börjat...
för 9 timmar sedan
Sonisphere Festival - Sweden cough cough...1, 2, 3 testing...
den 9 februari kl. 10:41


Det är de två senaste inläggen på Sonisphere Festival Swedens Facebooksida. Och enligt någon som kommenterat det senaste inlägget så kommer mer information att släppas på torsdag... well... vi får se...

I det här läget har i stort sätt alla svenska festivaler redan gått ut med line-up, datum och biljetter. Så varför har inte Sonisphere gjort den än? Har det varit oklart om de skulle få vara i Stockholm igen efter den "massiva" kritiken de fick förra året? Har det varit oklart om de kunnat boka några stora band? Blev de avskräckta av vädret förra året? Eller är de helt enkelt bara sega och lata? Hur det nu än är så måste det nog till sig att de har bokat något aldeles spetakulärt (typ Maiden eller Big 4) samt att biljettpriserna bli rimliga. Annars luktar det fjasko lååång väg...

Jag hoppas personligen på att de har bokat något lite roligare än Big 4. Visst, Metallica, Megadeth och Anthrax är helt okej band (jag glömde Slayer med flit ;-) ) men det är inget som fyller mig med en särskillt stor Sonisphere lust. I och för sig vore det skoj att se, så även om det blir Big 4 kanske jag köper biljett, men ändå...

Jag vet att det är omöjligt. Men vore det inte coolt om dessa herrar headlineade detta år? Jag skulle i alla fall slänga mig över biljetterna då!Anyway... soon we'll know!!

Bye!

De 10 mest betydelsefulla albumen för Mr.MASA - Plats 7

Mr.MASA har ju som bekant tagit en paus från bloggandet. Det var varit skönt, men nu är det dags att dra igång igen! Och det gör vi med plats 7 på min lista som även skulle kunna kallas; "The Great Mystery of the Metal World discoverd my Mr.MASA".

Idag blir det ännu ett "bäst of" album. Ett album som jag väl kommer ihåg hur jag fick men som skulle bli allt viktigare as time passed by. I give you...

DIO - The Collection


Året var 2003. Bandet DIO hade året innan givit ut det som skulle bli deras näst sista platta, Killing the Dragon, och mannan Dio var 61. Ronnie James Dio var vid den här tiden en levande legend. En legend vars karriär kantats av en mängd, officiella och inofficiella, "Best of" plattor. Men 2003 års The Collection skulle senare visa sig bli den sista.

Jag minns inte riktigt när jag fick tag i detta samlingsalbum, men jag kommer ihåg exakt hur det gick till. Det var runt 2004 - 2005, tiden då jag började utforska metalvärlden på riktigt, som jag stötte på den. Självklart hade jag hört namnen DIO innan. Men mina kunskaper sträckte sig ungefär så långt att jag visste att det var bandet som gjort Holy Diver, låten, och att bandet var döpt efter sångaren.

I alla fall. Någon gång under denna period så var jag och min lillasyster på besökt hos min mormor och morfar, som då bodde i Åkersberga utanför stan. En av dagarna gick vi ner till Willys (you know that big mataffär som finns lite varstans) för att handla mat. Av en slump såg jag där en stor skivhög som jag började rota i när de andra gick och letade mat. Bland alla Absolute Music och liknande skit hittade jag en skiva med ett coolt omslag. Det var två händer som höll en dödskalle och på skivan stod det DIO - The Collection. Jag mindes då Holy diver, kollade på baksidan och mycket riktigt var den låten med. Så jag tänkte att "denna måste jag ha" och efter lite övertalning (notera "lite", för min morföräldrar har aldrig varit så svårflörtade) så fick jag skivan.

När vi kom hem så satte jag i skivan i min bärbara CD-spelare för att lyssna medan de övriga körde igång filmen "Svanprinsessan 3", som min lillasyster hade hittat i samma affär. Så mitt första riktiga möte med DIO var alltså som soundtrack till "Svanprinsessan 3", vilket jag idag tycker är mycket lustigt. En annan sak jag kommer ihåg från den första lyssningen var att jag aldrig hade hört det långa introt till Holy Diver tidigare och att jag började fundera på om det var något fel på skivan när den låten drog igång :-P

Jag lyssnade inte jättemycket på DIO efter detta heller (min riktiga introduktion till mannen var egentligen genom Black Sabbath samlingen The Dio Years några år senare) men minnena av denna roliga första lyssning kom alltid tillbaka varje gång jag hörde namnet. Sen dog Ronnie James Dio förra året och då blev skivan återigen spelad i nästan det oändliga. Idag är den mitt sätt att komma ihåg en av världens största röster och varje gång jag numer lyssnar på känner jag mig ledsen för att jag inte fick uppleva honom på riktigt, samtidigt som jag blir på väldigt bra humör när jag tänker på den roliga första lyssningen. Det är en rätt märklig känsla...Listan ser alltså ut som följer numer:

7: DIO - The Collection
8: Sabaton - Primo Victoria
9: Sonata Arctica - Unia
10: Iron Maiden - Edward the Great

Jag kan också avslöja att vi snart är klara med "best of" album på listan. Endast ett sådant återstår, men var säger jag inte.

Cheers!!

Nightwish - Imaginarium

Hej där! Det var länge sen! Nej, jag är inte död. Nej, jag har inte slutat blogga. Jag tar bara en liten paus för tillfället, vilket är bra att göra ibland :-)

Men nu såg jag en grymt intressant nyhet angående ett visst finskt storband. Detta är vad som står på bandets hemsida:

Mitt under inspelningarna av ett nytt album har Nightwish börjat förbereda en film.
"Imaginarium" är en musikalisk fantasyfilm baserad på det kommande Nightwish-albumet med samma titel och dess 13 låtar.

Filmens protagonist är en låtskrivare med en otrolig fantasi. Han är en gammal man som fortfarande tror att han är en ung pojke. I sömnen reser han till sitt förflutna där hans forna drömmar kommer tillbaka till honom blandade med den unge pojkens värld av fantasi och musik.

I drömmarna kämpar den gamle mannen för att hitta de minnen som är viktigast för honom.

Detta projekt sträcker sig mer än två år tillbaka i tiden, när Tuomas först introducerade sin ambitiösa idé om Imaginarium-konceptet till sina bandmedlemmar och herr Stobe Harju, regissör bakom "The Islander"-musikvideon. Han kommer att regissera denna fullängdsfilm. Filmen kommer att produceras av Solar Films Inc. tillsammans med Nightwish.

Inspelningarna för "Imaginarium" kommer att inledas under våren. Premiären äger rum 2012 och albumet som filmen baseras på släpps vid ännu obestämd tidpunkt.

Nightwish kommer att hålla en presskonferens relaterad till projektet i slutet av februari.


Och nu till videon av samma snubbe som kommer att göra denna film! Videon som för övrigt kom etta på min allra första lista här på bloggen, den om de 10 bästa musikvideorna!Cheers!

Gary Moore är död!

Läste det precis i Aftonbladet!

R.I.P!

Bon Jovi läggs på is

Det är gamla nyheter vid det här laget. Men jag vill ändå, om något för sent, säga min mening i denna fråga. Bon Jovi läggs nämligen på is. Betyder det slutet för bandet? Och i så fall; är det något bra eller något dåligt?

De flesta som känner till Bon Jovi (vilket i stort sätt är ALLA) antingen hatar eller älskar dem. Anledningen, tror jag i alla fall, har varit att bandet blivit så pass kända på sina trallvänliga hittar. Det finns knappast någon idag som inte har hört Livin on a Prayer eller Bed of Roses. Nu var det i och för sig många år sedan bandets senaste stora hit, It's my life från 2003, och trotts att bandet har gjort så mycket annat så är det ändå hittarna man minns när man pratar om Bon Jovi. Och kanske är det här skon klämmer för Jovi hatarna? Kanske är Bon Jovi för kommersiella och hittiga för att en "riktig" rocker ska kunna gilla dem?

Signaturen DNME616 har skrivit följande kommentar till Aftonbladets artikel om detta:

En gång i tiden kunde man kosta på sig att säga: "Jag gillar inte band som bara skriver trallvänliga hits", men nuförtiden är man själaglad bara över att det faktiskt är ett BAND och inte bara ännu en produkt som är villig att visa brösten. Fram för riktiga musiker, ner med producentprojekt!


Jag tror att denna åsikt är väldigt vanlig bland dagens rockers. Och därför tror jag att Jovi kommer att bli saknade. Hur saknade återstår att se... men jag tror att vi inte har sett det sista av Jon Bon Jovi och gubbarna.

Och vad tycker då jag om Bon Jovi? Jag tycker att de är helt geniala! De kanske inte har gjort världens bästa låtar alltid. Men några av deras låtar är odödliga rockklassiker som ingen, ens om de försöker, kan få ut ur skallen. Och DET är skickligt!


Big 4 till Stockholm?

Som kanske några av er vet så ställde Slayer och Megadeth nyligen in sin spelning i Stockholm på grund av "andra åtaganden". Banden lovade dock att "komma tillbaka snart". DET, tillsammans med det faktum att det ännu inte släppts någon information om Sonisphere i Stockholm har satt igång en hel del spekulationer.

För att ta det hela från början. Förra året stod trashens stora 4 (Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax) för första gången på scen tillsammans. Detta skedde på Sonisphere Festival i Sofia, Bulgarien. Detta unika samarbete kommer under några av sommarens Sonisphere festivaler att repriseras.

Sonisphere kommer nästa sommar att komma till 12 städer i Europa. En av dessa städer är Stockholm. Vilka som kommer att spela i Stockholm, eller var för den delen de kommer att göra det, är ännu inte släppt. Men enligt festivalens hemsida kommer det att hända. Många tror nu, på grund av Slayers och Megadeths uttalanden, att det blir Big 4 som headlinear.

Själv håller jag inte alls detta för otroligt. Jag tror till och med att det är mycket troligt! Den stora frågan är väll, egentligen; är det värt att se? Jag gillar inget av bandet särskilt mycket. Å andra sidan är det ju legendariska band och därför kunde det vara skoj att se. För mig är det nog mer en fråga om hur mycket kalaset kommer att kosta samt vilka mer band som kommer dit.

Nu kan ju allt hända. Festivalen kanske ställs in på grund av regn ;-)

Cheers!


Textrader... Armageddon

Nu var det ett tag sen vi körde en text!! Så jag tyckte att det var dags för det igen!!

Eller nja... hittar ingen inspiration till att skriva något annat nu egentligen... Förutom att jag har köpt mig själv en akustisk gitarr :-D Vilket är grymt skoj, då det låter mycket coolare än när jag spelar opluggat på min elgitarr :-D

Hur som helst. The world is going down the drain just nu verkar det som. Revolution i Egypten (och snart också övriga arabvärlden om man ska tro experterna), översvämning i Australien, stor storm i USA, krig och elände och ett TV utbud som med lite tur bjuder på kvallité som "Sommar i Sverige" (med Maria Montaz.... någontings syster!).

Då känns det helt naturligt med denna text, skriven av Kai Hansen och tagen från GammaRays Power Plant platta (1999)! ARMAGEDDON!!!

Now all you sinners, this is the prophecy
The revelation of your own destiny
You had a dream once,
a dream that you have sold
And now my brothers,
annihilation is foretold
Will you remember ancient times,
when we rode across the air,
When the day of judgement comes
And when your world is gonna blow
Through your heart and take your soul
In the twilight of the sun
I believe there's no tomorrow
when we all will sink in sorrow
When the day of judgement finally comes

It's the end of the world as we know it
And it's only just begun
The eyes of the world are closin' forever
When the day of judgement will come
Won't you help me now
Now tell me mother earth
oh, what went wrong
In the heart of everyone
Do you remember how it had begun
In the desert in the twilight of the sun
All dead and gone
Can you heal me, I am not the only one
Can you feel me, I don't want to be undone
I'm everyone
Save me from this living hell
I don't wanna know another tale
Someone help me through this on the way
Hear me now
It's the end of the world as we know it
And it's only just begun
The eyes of the world are closin' forever
When the day of judgement will come
Won't you help me now

All gods creation is finally dead and gone
Our revelation, the day of judgement comes
Forevermore I stand alone
The final fury has begun,
when the day has come
Guardians of the monsters of the earth
Take our lives away
and you forever will be cursed
Keepers of the darkness in this world
We will not surrnder to the evil of your birth
Hope will never die,
And the clear blue sunny sky
will ease the pain,
Guardians of the monsters of the earth
Lead us not into temptation
Save us from the revelations
I stand alone, I stand alone,
I stand alone, Inside my head
Noone can hear, noone can hear,
noone can hear, My little word
Holy father, take me on your wings of love
I wish that I could be forever free, oh yeah
It's the end of the world as we know it
And it's only just begun
The eyes of the world are closin' forever
When the day of judgement has...
End of the world as we know it
And it's only just begun
The eyes of the world are closin' forever
When the day of judgement HAS come
Won't you help me now

Now all you sinners
This is the prophecy
the revelation of your own destiny
Sleep well and dream on
The dream that you have sold
And now my brothers,
this world is slowly getting cold


Yes! That's all for today folks!!

Bye!!

RSS 2.0