Some kind of Bildreportage från Öland!

Jeppsillijepson! Nu är jag tillbaka från Öland, och Status Quo (eller nja... jag har varit tillbaka i en vecka ungefär... men att skriva NU låter bättre :-P)! Jag måste säga att gubbarna var riktigt bra live. Liiiite tråkigt scenbygge kanske, men bortsätt från det så var det faktiskt en väldigt bra spelning. Och resan i sig flöt också på utan några större tråkigheter, det var faktiskt riktigt skoj!

Nu skulle jag kunna skriva en hel del om denna resa. Men jag väljer iställer att försöka mig på att göra ett bildreportage om resan, något som jag inte gjort tidigare här på bloggen så vi får se hur det går! Bilderna får alltså berätta! En sista sak bara innan jag kör igång; efter bilderna så kommer jag att avslöje inte mindre än 3 ganska stora nyheter innom hårdrocksvärlden (det blir ett låååångt inlägg idag alltså!)!

DAG 1:

Dagen började med en lååååång bildtur från Stockholm till Oskarshamn!


Den GIGANTISKA Ölandsfärjan som går mellan Oskarshamn och Byxelkrok (på Öland). Resan tog ungefär 2 timmar, men var ändå ganska behaglig eftersom det var sol.


Långe Erik, en fyr på Ölands norra udde.


Utsikten från toppen av Långe Erik, högt som fan om man står vid räcket och kollar ner.

Efter besöket på Långe Erik bar det av till Borgholm och "
Olles Bed & Breakfast", ett aptrevligt och fint ställe! Fin stuga, trevlig människa som skötte stället och en bra och stor frukost! Om ni ska till Öland så är det helt klart ett bra val!

DAG2:

Nästan hela dag 2 spenderades på Bödas milslånga strand. Och det var knökat med folk! Man fick vara glad om man fick några kvadratmeter för sig själv! Men, men... det var skönt i alla fall (trots att jag såg ut som en kräfta sen).


Borgholms Slottsruin, klockan 20,00. Det är dags för Status Quo!


Förbandet The Refreshments på scen. Dom var väll halvbra, lät ungefär som ett något mer dansbandsinriktat Status. Men OJ vad tråkiga dom var att se på!


Status på scen! STOR utklassning!! De drog igång med Caroline och fortsatte därefter med en hittkavalkad bestående av låtar som In The Army Now, Whatever you what, Rockin' all over the World, Roll over lay down och många fler!


Rossi & Co rockade på bra, trors sin ålder :-P. GO STATUS QUO!!!!


Mörkret har fallit och konserten börjar lida mot sitt slut. Om man kollar på publiken på den här bilden så ser man ganska snart vilken medelåldern var, hehe. Jag har nog aldrig sett så många fulla medelålders plussare på ett och samma ställe samtidigt!

DAG 3:

Dag 3 ägnades åt hemfärd och att besöka fyren Långe Jan, på Ölands södra udde.


Mr.MASA uppe i Långe Jan. (ja, någon mystik måste det ju finnas!)


På väg till fastlandet på Ölandsbron. Vilket också markerar slutat på detta lilla bildreportage!

Sådär ja! Är ni kvar?? I så fall får ni nu höra 3 spännande nyheter!:
1. Accept återförenas på riktigt och permanent, men utan Udo på sång! Hm... vet inte jag... för mig är Accept lika med Udos stämma. Men vi får väll se hur det utvecklas.
2. Stefan Elmgrens (ex-HammerFall), Magnus Roséns (ex-HammerFall, X-World 5) och Mike Anderssons (Cloudscape) nya band har nu döpts till Full Force och kompleterat settningen med CJ Grimmark (Narnia) på Gitarr och Anders Johansson (HammerFall) på trummor. Bandet har också laggt ut två demolåtar på deras MySpace! Och det låter riktigt intressant!
3. Sonata Arctica har publicerat namn, låtlista och omslag till deras kommande album The Days of Grays på deras hemsida! Läs allt HÄR!

Mer om allt detta i kommande inlägg!! Men det var allt för idag! Goodbajs!

Rockin' all over... Öland!

Juppelijuppelupp! Imorgon bär det av till Öland för att bevittna rockveteranerna i Status Quo när de spelar på Borgholms slottsruin. Det ska bli skojigt att se! En annan lite spännande sak är stället som vi ska bo på (två nätter), "Olles Bed & Breakfast", det kan vara precis vad som helst, hehe. Men hur som helst. Imorgon ska vi stiga upp med tuppen för att köra cirka 30 mil till Oskarshamn för att sedan ta Ölandsförjan till Öland. Det blir alltså en lååååång resa. På fredagen blir det lite "turistande" på Öland för att sedan se gubbarna på slottsruinen och på lördag bär det av hemåt igen! Full fart alltså.

På tal om konserter och sånt så har jag nu införskaffat en jädra massa biljetter (vilket du kanske redan har sett här bredvid). Det blir nämligen både Magnum, Sonata Arctica och Stratovarius som jag ska se, inom rymden av ett halvår! Sonata har jag sett förut, så dom vet jag är bra live, men Magnum och Stratovarius ska bli skojiga att se!

That's all for today folks!! Kanske blir det ett inlägg här när jag kommer tillbaka från Öland, kanske med några bilder med Status, men tills dess... HARE GÖTT!!!Sommaruppehåll (+ lite frågor...)!!

Vajert, en kaviartaxi!! (e det någon mer än jag som vet var det kommer ifrån? :-P)

Nu tar Mr.MASA sommarlov!! Jippi!! Eller... nja, jag har haft sommarlov ett ganska bra tag nu. Men från och med snart blir det "på riktigt". Jag planerar nämligen att inte göra ett piss! Och jag planerar att vara på ett ställe helt utan datorer, gömma mig för solen, lyssna på Heavy (men framför allt Power :-P) Metal och plugga körteori. Alltså kommer den här bloggen, precis som förra året, att gå in i någon sorts dvala. Den kommer inte att läggas ner, tro inte det!! Bara en mindre sommardvala, för att sedan kunna starta med full styrka igen till hösten.

Nu kommer det säkert inte vara så att den går helt i dvala. Några inlägg kommer det nog att pressas fram (likt de 2 liter svett som man pressar fram ur kudden varje morgon den här årstiden) några inlägg, så håll ögonen öppna! Jag ska ju på Status Quo på Borgholm (Öland) om några veckor, så då kanske det kan bli några bilder och liknande här :-P

Tillsist ska jag ge er alla något att fundera på under sommaren. Jag hittade nämligen det här roliga listan på MetalAnnas blogg och tänkte att det kunde va skoj att fylla in den själv :-P. Gör det samma ni med, det är faktiskt ganska roligt!

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

Will it be ok? "In the Ghetto" - Elvis Presley

Hehe, makes no sense what so ever


How are you feeling today? "Make it Real" - The Scorpions

Ganska bra beskrivet faktiskt


How do your friends see you? "The Mob Rules" - Black Sabbath

Nu kryper sanningen fram...


Will you get married? "Dead or Rock" - Edguy

Tydligen... eller?


What is your best friend's theme song? "Many Meetings" - Howard Shore

Där ser man, en Sagan om Ringen nörd :-P


What is the story of your life? "New Age Messiah" - Edguy

HELL YEAH!!!


What was high school like? "The Savage Union" - Edguy

Ganska bra beskrivning på min klass... :-P


How can you get ahead in life? "Don't Talk to Strangers" - DIO

Låter vettigt


What is the best thing about your friends? "Angel" - Revolution Renaissance

Nu vart det väll liiiiiiiiiiite smörigt...


What is tonight going to be like? "Follow Me" - Place Vendome

Där ser man, spännande


What is in store for the remainder of this week? "Stalingrad" - Sabaton

Ja, jag är glad att jag inte var med då!


What song describes you? "Sex Fire Religion" - Edguy

Passar som handen i handsken :-P


To describe your grandparents? "Cry" - H.E.A.T

Hehe... nej, riktigts så är det nog inte ;-)


How is your life going? "The Curtains are Falling" - Stratovarius

:-D Roligt, roligt :-D


What song will they play at your funeral? "Keep the Flame" - Stratovarius

Om man spelar den blir den allmänna stämningen helt klart sorgsen


How does the world see you? "Bring the Hammer Down" - HammerFall

Neeej. För tusende gången! Jag är INTE snickare!!!


Will you have a happy life? "Knights of the 21st Century" - HammerFall

What prophesy?


What do your friends really think of you? "Black Sheep" - Sonata Arctica

Men... det är väll bra?


Do people secretly lust after you? "Strong Enough" - Nocturnal Rites

Trevligt, trevligt


How can I make myself happy? "Karate Schnitzel" - Tenacious D

Funkar alltid ;-)


What should you do with your life? "No Stranger (Another Day in Life)" - Gamma Ray

En fortsättning på "How can you get ahead in life" frågan alltså :-P


Will you ever have children? "Last Night On Earth" - Revolution Renaissance

Okeeej... då får dom inte leva så länge...


Jaha, det var ju roligt ju! Nu vet ni lite mer om Mr.MASA! Ha en bra, trevlig och ap varm sommar!
Och få inte Solstingeling!!! :-P


Legendary Albums: Iron Maiden - Brave New World

Nu har det blivit dags för mig att presentera ännu ett legendariskt album. Även denna gång är det ett relativt nytt album, men bandet är desto äldre. Dagens album är britterna i Iron Maidens album Brave New World från 2000. Men varför har jag då valt detta album och inte någon av bandets mest klassiska plattor, som till exempel Iron Maiden, The Number of the Beast eller Peace of Mind? Jo, för att i mina ögon så markerar Brave New World starten för det som Iron Maiden är idag.

Men för att börja från början. År 1993 lämnade Bruce Dickinson platsen som sångare i Iron Maiden. Hans sista framträdande med bandet spelades in och gavs ut samma år under namnet A Real Live Dead One, vilket skulle bli hans sista släpp med Iron Maiden någonsin. Sångarplatsen gavs istället till den forna Wolfsbande sångaren Blaze Bayley (som fick platsen under stark konkurrens med André Matos). Bandet släppte två album med Blaze på sång, The X Factor och Virtual XI. Om denna tid i Iron Maidens historia råder det VÄLDIGT skilda meningar om, men jag bortser från dom just nu.

1998 lämnade Blaze bandet. Och konstigt nog samanföll det så att Bruce Dickinson kom tillbaka till Iron Maiden, tillsammans med den forne gitarristen Adrian Smith. Något som gjorde bandet till en sextett med tre gitarrister. Bandet gav ut ett datorspel/best off med namnet Ed Hunter och åkte på en återföreningsturné.

Den 30 maj, 2000, släppte Iron Maiden sitt första album sedan återföreningen. Det fick namnet Brave New World och klättrade sig upp på sjunde plats på den brittiska topplistan och första plats på den svenska. Skivan resulterade även i två singlar; The Wicker Man och Out of the Silent Planet. Själva inspelningen gick till så att bandet spelade "live" i studion. De spelade alltså in låtarna tillsammans och inte var och en för sig.

Varför tycker jag då att just det här albumet är värt att nämna? Det finns egentligen flera anledningar till det. Bruce och Adrian kom tillbaka till bandet, vilket ledde till stor publicitet. På detta sett vann dom även tillbaka många "anti-Blaze" fans. Brave New World är också mer progressiv än bandets tidigare plattor, vilket gjorde att de vann nya fans. Allt detta tillsammans gjorde att bandet blev större än någonsin, vilket i sin tur har gjort dom till vad dom är idag (jag tror nämligen inte att Iron Maiden skulle sälja ut så stora arenor som dom gör idag och det inte varit för att Bruce och Adrian hade kommit tillbaka, eller om dom aldrig hade lämnat bandet...). Sen finns ju också självklart anledningen att jag tycker att det är ett grymt bra album, kanske det bästa dom gjort!
Brave New WorldIron Maiden, 1999-idag


RSS 2.0