Baptized in fire, 40 to 1

Innan jag börjar så måste jag tipsa om den nya Place Vendome plattan (fick den idag nämligen). Riktigt bra melodisk hårdrock! Köp den, en riktigt skön platta att lyssna på. Recension kommer självklart!

Men nu till dagens stora nyhet. Sabaton (för de som inte vet det så är Sabaton ett svenskt power/heavy metal band. De vann "Swedish Metal Awards" i år och kan även ses som förband åt HammerFall under våren) har släppt en ny officiell video. Videon är till låten 40:1 från det senaste albumet Art Of War.

Det lite roliga med just den här låten är att den blivit extremt populär i Polen. Detta har att göra med att låten handlar om när 700 (tror jag) polska soldater under andra världskriget höll stånd mot den 40,000 man starka tyska armén i tre dagar. Det är alltså en hyllning till dessa Polska soldater, och det är därrför som den blivit väldigt populär i Polen.

Videon hade premiär på storbild på "Warzaw Rising Museum" i Polen. Men sedan i måndags även på YouTube. En liten kul fakta om det hela är att killen som regiserat krigsscenerna i videon, Jacek Raginis, är släckt med befälhavaren för den polska armén vid det här tillfället. Här är videon nu för dig som följer min blogg! Varsågoda!

Stratovarius goes Polaris

Först vill jag bara säga ÄNTLIGEN!!!!! Idag damp den nya HammerFall plattan ner i brevlådan! Jippi!! Mitt första intryck är att den absolut är en av de tyngsta plattor bandet någonsin skapat. En längre recension får följa när jag fått lite distans till den. Det tråkiga var dock att Place Vendome (ni vet nya plattan där Michael Kiske sjunger) blivit "restnoterad". Den hade tydligen ännu inte kommit in till Ginzas lager (vilket tydligen var en av anledningarna till att beställningen dröjde) utan kommer skickas kostnadsfritt när de fått in den. Min kära far hade också beställt en Def Leppard "best off", och jag måste medge att det är ett riktigt bra band.

Men nu till den stora nyheten. För några dagar sedan meddelade jag ju att Timo Tolkkis nya band Revolution Renaissance släpper ny platta inom kort. Nu så har även Timos "gamla" band Stratovarius meddelat på sin hemsida, http://www.stratovarius.com/, att de också planerat att släppa nytt snart. Det nya albumet kommer att få namnet Polaris och kommer att släppas den 21a Maj på det nystartade Japanska skivbolaget "earMUSIC".

Nya Polaris spelades in under hösten 2008 i Hästholmen (var bara tvunget att ha med det) och 5by5 studios i Helsingfors, Finland. Den är även mixad av Mikko Karmila som mixat flera andra Stratovarius släpp, och producerat för bland andra Nightwish.

Sångaren Timo Kotipelto har följande att säga om den nya plattan: Polaris is a positive, powerful album that Stratovarius fans all over the world are certain to take to their hearts.

Till sist kan jag meddela något helt annat, Sabaton har släppt en ny musikvideo. Men mer om det i nästa inlägg. Nu är det tack och hej! :-P


Kiske is Back!!! (och från och med nu så gillar jag absolut inte Ginza längre)

Till att börja med måste jag säga att mitt förtroende för Ginza för evigt har förstörts!!  Det kanske låter lite dramatiskt, men när de inte skickar mitt sedan länge efterlängtade exemplar av HammerFalls nya platta så måste man ta till lite dramatik. Tanken var att jag skulle fått HFs nya platta, tillsammans med nya Place Vendome släppet, i fredags. Men vad händer? Ingenting! Jag hade inte ens fått något mejl om att det var skickat. Så, jag var självklart tvungen att skriva till Ginzas kundtjänst om detta.

Allt detta hände i fredags. Idag har jag fortfarande inte fått mina skivor! Jag har heller inte fått något svar på min mejl!! Nu börjar jag bli riktigt sur, jag funderar faktiskt på att från och med nu skita i Ginza och börja beställa från Cdon istället! Jag lider av alvarlig HammerFall abstinens här!!

Men nu raskt över till något gladare. Place Vendomes nya platta, med Michael Kiske på sång, är nu släppt (en annan skiva som jag beställde på Ginza och som jag ännu inte fått by the way). Jag har som sagt inte fått albumet ännu, men nu har i alla fall videon till låten My Guardian Angel blivit släppt. Detta betyder att Michael Kiske, för första gången sedan 1996, åter kan ses på video! I och för sig är videon ganska tråkigt, men låten och bara att Kiske är med väger upp det hela. Jag publicerar den här nedan. Lyssna, titta, njut och börja bojkotta Ginza (hehe).

Nehe...

...då kan man inte lita på GInza längre.

Tomorrow...

Ibland blir man sått irriterad. Det kan vara över småsaker som att det sitter en skrikande unge bredvid på bussen, eller att man får total black out på matteprovet.

En sak som jag blev lite smått irriterad på var detta: HammerFalls nya platta skulle släppas den 20de februari, det har alltid sagts den 20de februari. När jag sen fick veta att även Place Vendome (där allas våras Michael Kiske sjunger) släpper nytt den 20de februari så tänkte jag vara smart och slå två flugor i en smäll. Så jag beställde båda dessa på Ginza, som faktiskt är väldigt bra med att skicka varorna så att de kommer fram på releasedagen. Och vad händer då? HammerFall bestämmer sig för att flytta releasen till den 18de (bara i Sverige dock)! Det betyder att den kom ut igår, men jag får den imorgon!!! Va fan!!!

(är det inte underbart att man inte har värre saker att bli småsur över, hehe).

Vi går vidare med HammerFall. För igår spelade de nämligen i SVTs "Popcirkus". De spelade två låtar från nya plattan och klassikern Hears On Fire. De blev även intervjuade av Kristian Luuk (som var väldigt påläst, stor eloge!). De var även på Nyhetsmorgon imorse.

Men nu, från Popcirkus igår: Any Means Necessary, från nya plattan men HammerFall!!!


Ny Revolution Renaissance platta på väg!

Minns ni förra årets mest intressanta och intrigrikaste såpa? Minns ni Stratovarius uppbrott, Timo Tolkkis nya "band" och "nya" Stratovarius utan Tolkki? Om inte så får ni gå tillbaka och kolla här på min sida, jag har skrivit många inlägg om händelsen.

Men för att göra en kort resumé: Timo Tolkki splittrade i början av 2008 hans band Stratovarius. Hur detta gick till och varför säger alla olika om, så jag ska lämna det. Men hur som helst, Tolkki spelade sedan in de låtar som var tänkta till en ny Stratovarius platta under namnet Revolution Renaissance. Plattan fick namnet New Era och gästades av bland andra Michael Kiske (ex-Helloween, Place Vendome, solo) och Tobias Sammet (Edguy, Avantasia). Kort senare meddelades det att Stratovarius skulle fortsätta med en ny gitarrist. Timo Tolkki meddelade också att han tänkte fortsätta med Revolution Renaissance, och började sökandet efter permanenta medlemmar.

Nu så har herr Tolkki hittat medlemmar och till och med hunnit spela in en platta, med nyskrivna låtar. Det har meddelats på det nya bandets hemsida, http://www.revolution-renaissance.com/. Plattan kommer att släppas den 23de mars, och den har fått namnet Age of Aquarius.

Bandet har på sin hemsida släppt titellåten från plattan, för gratis nedladdning (där ser man) och självklart kommer jag att spela den här :-P. Så, varsågoda! Här är låten Age of Aquarius från den nya plattan med samma namn:


Det var allt för idag. Hejhoppsansadå!

H.E.A.T vidare till Globen (eller Ericsson Globe som det heter numera)

Det hade jag aldrig trott. Svenska folket har lite smak ändå! I gårdagens Melodifestival gick nämligen H.E.A.T direkt vidare till finalen i Globen (nej, jag vägrar att kalla den för Ericsson Globe!!!!), med låten 1000 Miles! Det kanske finns hopp för det här landet i alla fall :-P!

Egentligen så var det kanske inte så konstigt att H.E.A.T gick vidare. De hade den överlägset bästa låten, och mycket mer energi i sitt framträdande än någon annan av pellejönsarna som var där. När de sedan hamnar i duell med Amy Diamond, som fan inte kan sjunga längre, så blev det ännu mer uppenbart.

Gårdagens mest patetiska nummer: Lilli & Susi! Så jävla patetiskt. Jag hade kanske förstått det om de hade haft någon ballad eller nått... men nu. Satan!

Men nu lämnar vi de patetiska 40 plussarna och säger: Grattis H.E.A.T!!!!

(letade faktiskt efter klippet på H.E.A.T från igår. Men trevliga SVT har tagit bort allt sånt).

Vidare nyheter: HammerFall värmde i fredags upp inför den kommande turnén med ett litet klubbgig inför 500 personer i Rättvik. Klicka här för att läsa recensionen av konserten från Dalarnas Tidning.

Det var allt för nu! Hej hopp!


Can you feel the H.E.A.T tonight?

Ikväll så kommer det första riktiga bandet i årets Melodifestival att framträda med låten 1000 Miles. DN ger idag låten betyget 2 (av 5) och skriver följande:

Hårdrock med betoning på hår. H.E.A.T har bra tryck på scenen, headbangar som tokar och poserar som om Joey Tempest aldrig blivit singer/ songwriter. Genren har tack vare Poodles haft ett uppsving i Melodifestivalen på senare år, men pudlarna har haft mer direkta refränger - och häftigare pyroteknik - än H.E.A.T:s väl anonyma nummer.
*Förhandstips: sjua.

Jag har inte hört låten än, så jag ska kanske inte uttala mig, men hallå. Hårdrockslåtar är väll mer än refränger och pyroteknik, eller? Annars tycker jag att recensenten ger en ganska bra recension, så varför denna 2a?

Nu tänkte jag leka lite opinionsbildare (eftersom min blogg e så otroligt populär, börjar närma mig Blondinbella status snart. Jag bara väntar på att Let's Dance ska höra av sig). Jag tänkte uppmana alla som brinner för RIKTIG musik där ute att för en gångs skull rösta i denna uppblåsta TV-lek! Hjälp nu H.E.A.T att göra, som trummisen Crash uttrycker det, tävlingen till något för andra än bara barnfamiljer och homosexuella män! Jag kommer att rösta, något som jag annars ALDRIG brukar göra.

Jag menar, kolla vilka andra muppar som är med ikväll. Ring och smsa: 099-230 04 eller 099-320 04.


Feel the Heat, från den självbetitlade debutplattan.

What can I say?

This is pure gold mates!


// Mr.MASA's humorredaktion

Textrader... The Price of a Mile

Som några av er kanske vet så fick Sabaton ett kultur (eller var det musik) pris i sin hemstad Falun. Då avgick ledaren gör kulturnämnden i kommunen (som för övrigt var Kristdemokrat) som en protest. Han sa någon gång i samband med det att han tyckte att bandet glorifierade krig (rätta min om jag har fel, jag kan ha fel). Därför så tänkte jag publicera denna text i dagens "Textrader...", och efter att ha läst den här kan ingen säga att Sabaton glorifierar krig. Texten är till låten The Price of a Mile och kommer från plattan Art Of War som släpptes 2008. Texten är skriven av Joakim Brodén.

Hear the sound of the machine gun
Hear it echo in the night
Mortars firing, rains the scene
Scars the fields that once were green
It's a stalemate at the front line
Where the soldiers rest in mud
Rosen houses, all is gone
There's no glory to be won

Know that many men will suffer
know that many men will die
Half a million lives at stake
At the fields of Paschendale
And as night falls the general calls and the battle carries on and on
What is the purpose of it all?
What's the price of a mile

Thousands of feet march to the beat, it's an army on the march
Long way from home, paying the price in young mens lives
Thousands of feet march to the beat, it's an army in despair
Knee-deep in mud, stuck in the trench with no way out

Thousands of machine guns
Get on firing through the night
Mortars placed and wreck the scene
Guns the fields that once were green
Still a dead-lock at the front line
Where the soldiers die in mud
Rosen, houses since long gone
Still no glory has been won

Know that many men has suffered
Know that many men has died
Six miles of ground has been won
Half a million men are gone
And as the men crawl the general call and the killing carry on and on.
What was the purpose of it all?
What's the price of a mile

Thousands of feet march to the beat, it's an army on the march
Long way from home, paying the price in young mens lives
Thousands of feat march to the beat, it's an army in despair
Knee-deep in mud, stuck in the trench with no way out

Young men are dying
They pay the price
Oh how they suffer
So tell me what's the price of a mile

That's the price of a mile

Thousands of feet march to the beat, it's an army on the march
Long way from home, paying the price in young mens lives
Thousands of feet march to the beat, it's an army in despair
Knee-deep in mud, stuck in the trench with no way out

Det var allt för idag. Harelagöttdå!


It's A Mystery

Så har Melodifestivalen dragit igång igen..., så börjar nog en jädra massa bloggar idag. Dessa bloggar kommer att vara fulla med saker som "Bort med Mede!", "Mede Rules!" och "Melodifestivalen = årets bästa grej!". Det kommer att diskuteras och tjatas om vilka bidrag som skulle gått vidare, huruvida Petra Meda var bättre eller sämre än Luuk och den totala sinnesförvirringen om den Internationella juryn.

Min blogg kommer dock inte att handla om allt detta. Det enda som jag kommer att säga är följande: Petra Mede var rolig, bidragen var för det mesta tråkiga och den bästa låten åkte ut. Nina (kommer inte ihåg efternamnet) hade helt klart den bästa låten, även om musiken var lite tam. Men, men, Af Ugglas gick till Andra Chansen i alla fall, alltid något.

Så, nu har jag klarat av årets första deltävling, och det tog bara 4 meningar! Känn på den kvällspressen!! Nästa vecka får vi se om H.E.A.T klarar dig. Jag tror att de åker ut.

Men nu så ska vi försöka glömma denna "folkfest" en liten stund med lite RIKTIG musik. För några dagar sen hade jag nämligen lite småtråkigt och bestämde mig för att klippa ihop en liten musikvideo (se alla mina tidigare ihopklippta musikvideor på min YouTube kanal, som du hittar under "LÄNKAR"). Videon är till Stratovarius låt It's A Mystery från deras platta Intermission (som egentligen är en samling med tidigare svåråtkomliga låtar, denna låt är dock en då nyskriven låt för den plattan). Själv är jag faktiskt ganska nöjd med resultatet! Så titta på den, här nere, det är värt det (särskilt om du aldrig hört Stratovarius tidigare). Det var allt för idag! Hej hopp!


EDGUY!!!

DET VAR ALLTSÅ SANT! EDGUY ÄR HELT GRYMT BRA LIVE!!

Någon timme innan resan till Fryshuset så fick jag se på Skrikhults hemsida (Skrikhult är arrangörerna) att Edguys spelning blivit nedflyttad från Arenan till Klubben (båda i Fryshuset dock). Anledningen var något flum med någon vattenledning som störde energin eller nått (enligt Tobias Sammet). Så Klubben it was.

Jag kom till Klubben lagom för att se slutet av H.E.A.T (jag trodde nämligen att de skulle vara det sista förbandet, och jag hade ingen större lust egentligen att se All Ends), vilket var lite tråkigt eftersom jag gärna hade velat se hela H.E.A.Ts spelning, nu blev det bara några låtar. Dom var ganska bra dock! Klubben var redan då verkligen packad. Vanligtvis så brukar det ju bara vara packat längst fram, men nu var det packat hela vägen längst bak med.

Sedan efter ett snabbt jobb av roddarna så drog All Ends igång. Jag hade aldrig tidigare hört någon låt av All Ends, eller ens hört om bandet. Jag måste dock säga att det inte blev någon WOW upplevelse. Det var väll helt okej att lyssna på, och att de två tjejerna som sjöng inte gick á la Nightwish och sjöng opera var ett STORT plus. Men mot slutet så började man ändå känna sig lite otålig, jag ville ju se Edguy.

Efter en låååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång paus så drog tillslut de tyska Power Metal storheterna igång. Jädrar vad det var bra!! Visst, herr Sammets röst hade tydligen inte hämtat sig helt från förkylningen. Men vem bryr sig om det? En sån glöd, sådana fantastiska musiker, bra ljus och ljud och en publik som skrek söder rösterna. Kort sagt, en riktigt jävla bra stämning! Edguys låtval var också riktigt bra. Många nya låtar (inklusive båda mina favoriter från nya plattan, Ministry Of Saints och Speedhoven) och ett antal gamla klassiker. En annan liten rolig sak var en av Sammets allsångslekar; LET THE HAMMER... FALL, LET THE HAMMER... FALL.

För att sammanfatta det hela då; H.E.A.T var bra, hade velat se mer av de, All Ends vad sådär, man väntade hela tiden på huvudbandet, och Edguy var strålande!

Det var allt för idag, tycket lite smått synd om alla som inte fick se dessa faktiskt :-P. Här nedan ser ni lite bilder från konserten, som jag tog med min mobil. HEJSANHOPPSAN DÅ!

H.E.A.T  Can you feel the H.E.A.T?  All Ends  EDGUY!!  Tobias Sammet & Co  We are Superheroes  Thank you Stockholm!


EDGUY imorron!

Imorgon så kommer Edguy till Stockholm och Arenan (Fryshuset). Eftersom Edguy har varit ett av mina favoritband läääänge så kommer jag självklart att vara där, det blir faktiskt första gången som jag får se dem live. Den som gör det hela ännu bättre är att jag många gånger läst om hur bra bandet ska vara live.

Nu läste jag i och för sig en recension av bandets spelning i Göteborg i går i Aftonbladet idag. De fick bara 2 plus, recensenten tyckte att Tobias Sammet hade svårt med de höga tonerna och att hitta melodin i allmänhet (något som iof är mycket möjligt, men även mycket förståligt eftersom herr Sammet precis tillfrisknat från en förkylning som fått bandet att ställa in spelningar i Tyskland). Jag har dock läst andra recensioner på ett antal olika bloggar om samma konsert, och de har varit allt igenom väldigt positiva. Så jag bryr mig inte så mycket om Aftonbladets recension.

En annan rolig sak med morgondagens spelning är att bandet kommer att spela många nya låtar från nya plattan, Tinnitus Sanctus. Vilket är kul! De flesta band spelar nämligen, tråkigt nog, bara ungefär 2-3 nya låtar på en turné.

H.E.A.T ska också bli skoj att se, om inte annat för att bestämma sig för om de är något att rösta på i Melodifestivalen.

För att avsluta mitt lilla inlägg så ska jag visa ett liveklipp med bandet i fråga (för alla er som inte får bevittna dem). Här spelar de låten Sacrifice från Rocket Ride live i Peking 2006. Mycket nöje!!!!


Ny GammaRay hemsida

Idag så lanserade GammaRay sin nya hemsida. Anledningen är tydligen att den gammla Webmastern resigned due to personal reasons. Så nu har den nya Webmastern gjort en ny GammaRay hemsida. Denna kanske inte kan tyckas som en så stor nyhet. Men faktum är att ett bands hemsida många gånger är det första intrycket man får av ett band man precis hört om.

Designen på den nya sidan är helt klart inspirerad av bandets senaste släpp, Land of the Free Pt.II, den bygger faktiskt på dess illustrationer. Det är ganska snyggt, även fast jag tycker att den känns lite klumpig om man jämför med den gamla, gå in själva och se.

En annan GR nyhet, som faktiskt släpptes idag på den nya hemsidan, är att bandet just nu är i full gång med att skriva låtar för ett framtida album. Det står så här:
GammaRay have already met in the studio and are doing some rehearsals for new songs. Already 4 songs are almost structured composed by Kai and Dirk. Kai is planning to compose some more songs probably and also Dan and Henjo are composing new songs these days.

Detta ska tydligen vara klart för inspelning någon gång runt Mars i år, och skivan planeras att släppas till hösten. Nästa turné beräknas att starta runt november. Detta är en turné som jag hoppas kommer till Sverige. Jag har i och för sig sett GammaRay en gång, men det var som förband till Helloween, så de spelade alltså inte ett fullt set. Så det blir något att se fram emot i sluter av året eller början av 2010.

Detta var allt för idag. Men innan jag slutar så ska jag bara göra lite reklam för min andra "blogg", Tales From A Wicked Mind... not, där första delen av "Knasköping 3 - Mr.Majstro" publicerades idag. Gå in och läs vettja.


RSS 2.0