Intervju med Mr.MASA himself!!!

Jag är trött som apa :-P hehe...
Därför blir det ingen list 3a idag heller (imorrn ska det dock var på gång!).

Idag blir det därför ett väldigt kort inlägg där jag tipsar om en intervju med, håll i er nu, MIG!!

Det är METAL! som har skrivit om mig i sin serie "Blogg i Fokus"! :-)
Värt att läsa! Om inte annat bara därför att personen han intervjuar är så fantastiskt underbar och fantastisk! Hehe... Intervjun finns att läsa HÄR!

Tillsist kan jag också nämna att jag nu har inhandlat Sabatons nya platta Coat of Arms! Jag lyssnar på den just nu och det är riktigt bra (i alla fall i de öron som gillar Sabaton. För det låter EXTREMT mycket som Sabaton!)!!

Titta vilket fantastisk inlägg detta blev! Hehe... inte... :-P Jag hoppas att jag inte tappade de möjliga nya läsare som hittat hit via METAL! bloggen...

Det blir bättre!

(jo just det! Sonisphere har nu laggt till "Fler band tillkommer" igen på deras hemsida! DÄR fick ni alla domedagsprofeter!! HAHA :-P)

Rockklassiker Live med HammerFall!

Gör bara ett extremt snabbt och kort inlägg för att berätta att HammerFall kommer att spela gratis på den stora scenen utanför Stockholms Slott den 10e juni!!!!!!!!!!!!!!!

Det är radiostationen Rockklassiker som arrangerar det hela. Mer finns att läsa HÄR!

Jag kommer SJÄLVKLART att se detta! Två dagar innan KISS på Stockholm Stadion! Första veckan efter studenten börjar arta sig till något riktigt bra!

GOD HATES FAGS! (...and Sweden... and Dio)

Jahaja. Egentligen var det tänkt att jag skulle publicera plats 3 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna idag. Men sedan rann tiden iväg och nu känner jag att jag inte riktigt orkar :-P hehe

Istället tänkte jag ha lite filmvisning! Den stora snackisen de senaste dagarna har ju varit att "Westboro Baptist Church" ska demonstrera vid Ronnie James Dios begravning. Jag tänker inte upprepa allt de sagt om honom (det finns på Aftonbladet och ett antal andra metal bloggar). Däremot tänkte jag visa ett amerikanskt nyhetsinslag om denna kyrka. Där de säger att Gud HATAR Sverige. Anledningen? Jo, att en domstol för ett tag sedan dömde pastor Åke Gren (heter han va?) för att ha predikat mot homosexuallitet. Denna video är ganska rolig, men på samma sätt väldigt skrämmande. Värd att kolla in!Nästa video är herr Jorn Landes egna hyllning till Ronnie James Dio. Tydligen har han gjort ett helt album i han ära (det måste väll ha varit planerat innan hans död va? Annars är det konstigt...) som kommer att heta Dio och komma ut den 2a Juli på Frontiers Records.


Sådär! Det var allt för idag.
Bye!

HAMMERFALL TILL SONISPHERE!!!!!!!!

Är det bara jag som tycker att detta är helt fantastiskt roligt?!?!?!!! HammerFall kommer till Sonisphere festivalen i Stockholm nu i sommar! En redan fantastisk line up har blivit ännu bättre! Visserligen hade jag hellre sätt Heaven & Hell, men va fan. HammerFall är nästan lika bra!

Nu är det ju dock inte på det sättet som vissa påstår att HammerFall ersätter Heaven & Hell. Det blir nämligen Mötley Crüe som får flytta upp ett steg och fylla den platsen. HammerFall ligger istället längst ner på affischen vilket jag tror betyder att de kommer att spela först. Men det spelar ingen större roll egentligen. Jag hade ändå tänkt vara där hela dagen och se så många band som möjligt.

Det enda som är dåligt med detta är att de nu tagit bort texten "Fler band tillkommer" på affischen. Kanske bara ett litet fel... men mer troligt så är det så att det inte kommer att bli några fler band. Vilket ju är lite tråkigt.

Men, men. KAN man egentligen klaga på denna lineup???:


Nej just det. Det KAN man inte!


HELLOWEEN ARMED AGAIN!!!

They are back! Snart i alla fall. Och de är hårdare och snabbare än någonsin! I alla fall om man ska tro på bandet själva.

Jag pratar om de tyska Power Metal pionjärerna Helloween som nu återigen gått in i studion för att spela in nytt material. Detta är den första skivan med nytt material sedan 2007 års Gambling With The Devil. Precis som då spelas den in i Andi Deris studio på Teneriffa (vilket för övrigt är samma studio där HammerFall spelade in delar av Crimson Thunder plattan) och även denna gång är det producenten Charlie Bauerfeind (som ju även har producerat de senaste 4 HammerFall plattorna) som står för produktionen.

Tydligen har bandet skrivit ihop cirka 20 låtar, som de nu väljer från, och den färdiga skivan beräknas komma ut på Halloween (precis som Gambling...), October 31, i år.

Markus Grosskopf (bassisten, men det ska jag väll inte behöva förklara ;-)) säger följande om den kommande plattan:
"For all those out there who found our special best-of UNARMED to be too smooth and calm, I have a great news: The new album will hit you right in the face! It´s gonna be very heavy and contain all Helloween trademarks! Some songs are very powerful and hymnic, others contain the fastest bass drum patterns our drummer Dani ever played, and this means a lot! I am really excited about the material we brought together and can´t wait to put my bass tracks on those kick ass metal songs!"

Det låter onekligen bra! De har även spelat in en liten video från studion. Den ser ut som följer:Now that's some heavy guitar sound!

En liten tanke som jag fick när jag tittade på den här videon är att, i och med detta kommande album, så är detta faktiskt den sättningen av Helloween som existerat längst! Detta blir denna sättnings 3e (4e om man räknar med Unarmed) album vilket knäcker både Walls of Jericho, Keeper of the Seven Keys och Pink Bubbles/Chameleon sättningarna. Den enda versionen av bandet som hittills existerat längre är den som existerade mellan Master Of The Rings och The Dark Ride. Vad kan detta betyda? Kan det betyda att Helloween funnit en stadig grund igen? Jag vet inte.

En annan tanke som slår mig med detta är frågan om varför detta band väljer att göra ett av deras hårdaste och snabbaste album nu. Detta kan ju i och för sig ha att göra med att de helt enkelt vill bli hårdare och hårdare. Men jag misstänker att det har med Andi Deris rösta att göra. Enligt mig börjar nämligen Andi Deris röst bli allt svagare och i de två senaste släppen tycker jag mig höra att han inte alls har samma skärpa i rösten som tidigare. Då kan ju den hårdare vägen vara rätt väg att gå, eftersom det inte är lika viktigt att sångaren är felfri då.

Men detta är ju bara spekulationer såklart...

Nu märker jag att detta inlägg blev något förvirrat. Varför vet jag inte :-P
Men nu är det slut i alla fall! Bye!
Up the pumpkins!! (jag ser faktiskt väldigt mycket fram emot detta album, även fast jag kanske lät lite kritisk ovan)


De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 4

Blabbermouth svämmar över av kända rockmusikers avsked av den store mästaren. Nästan vart annat inlägg de senaste dagarna har handlat om någon som skrivit att han var den störste och bäste. Det känns NÄSTAN som att det börjar bli lite mycket av sånt nu... inte för att han inte förtjänar det, för det gör han ju såklart, utan för att det känns som vissa av dessa hyllningar endast är ett sätt för den som hyllar att synas.

Jens Johansson (keyboardist i Stratovarius, som även spelat i DIO) verkar tycka som jag. Han skriver på Stratovarius hemsida bland annat: "I hesitated a bit to write something about this, in a way it feels weird to use this sad day to attract attention to myself."

Just därför ska jag nu, i alla fall tillfälligt, lämna detta ämne och gå vidare med andra saker här på bloggen. Det är nu till exempel länge sedan jag presenterade plats 5 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna. Så nu är det alltså hög tid att presentera plats 4!

Dock försvinner inte kopplingarna till den avlidne helt. Dagens ballad är nämligen gjord av hans gamla band! Det är dock inte han som sjunger eftersom låten kommer från tiden innan han gick med i bandet.
Bandet jag pratar om är inte kända för att skriva rena ballader utan mest för att de skrivit några av de tyngsta låtarna i metal historien. Egentligen tror jag nog att dagens låt är den enda av deras ballader som är känd utanför deras fan skara. Det är alltså deras största ballad. Som jag även tycker är den bästa.

Dagens låt är från plattan Volume 4 (1972). Dagens låt är: Black Sabbath med ChangesOzzy Osbourne kanske inte är världens bästa sångare. Men leverera känslor kan han. Denna låt är totalt dominerad av Osbournes röst. Musiken är ganska anonym och lite enformig vilket gör att Ozzy måste ta en stor plats för att låten ska bli lyckad. Det är inte alla sångare som skulle klara av det, än mindre göra det hälften så bra som Ozzy. Det här är Ozzy när han var som bäst (det kanske inte är så konstigt att han även senare haft hittar med ballader...)! Denna låts melodi och text är också helt fantastiska. Anledningen till att den inte toppar listan är just att musiken känns ganska anonym.

Då ska vi se. Listan börjar arta sig nu. Numer ser den ut såhär:

4: Black Sabbath - Changes
5: Sonata Arctica - Replica
6: Helloween - Forever and One (Neverland)
7: Scorpions - Wind of Change
8: Edguy - Save Me
9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

That's it for idag!! Bye!

Ronnie James Dio

Jag sitter här och lyssnar på gubbens soloband DIO. Just nu är det klassikern I Speed At Night. Han kunde sjunga! Det är synd. Metalvärlden kommer ALDRIG att bli den samma igen. Och det är sanningen. Rob Hallford må kalla sig för "The Metal God", men den som egentligen var det var Ronnie James Dio.

Tack för all fantastisk musik du gjort genom åren! Du kommer att vara saknad och den 16e Maj 2010 kommer för alltid att vara en mörk dag i metalhistorien.

Jag har egentligen inte mycket mer att säga om det hela... men jag surfade runt lite snabbt på Internet och hittade andra hälsningar till guden (ni visste att Dio betyder gud på italienska va?):

IRON MAIDEN:
It is with huge sadness we hear that Ronnie has lost his battle against stomach cancer, and our heartfelt condolences go out to his wife Wendy and family at this terrible time.  From his earlier years in Elf, Black Sabbath and Dio, right through to his most recent days fronting Heaven and Hell, Ronnie, time and again, proved his genius as a frontman, always giving his all to his fans and his music. Ronnie was not only an incredibly gifted singer but also a wonderfully warm, intelligent and generous person and this shone through both on and off stage leaving a positive mark on everyone he came into contact with. A longstanding friend of Maiden, we played many shows together over the years and we will all miss him greatly.

The world has lost an irreplaceable talent and, first and foremost,  one of the finest human beings you could ever wish to meet.

Steve, Bruce, Adrian, Dave, Janick, Nicko and Rod

HAMMERFALL:
Ronnie James Dio is dead. Tragic and sad, we all mourn the loss of one of heavy metals original legends, unbelievable voices and all-around nice guys. No one has anything but good things to say about this man, and for once, it's all true. HammerFall remembers Ronnie as the Man, as simple as that. Farewell, Ronnie James God.

JUDAS PRIEST:
We are filled with great sadness at the terrible news about our friend Ronnie James Dio - our condolences and love go to Wendy and Ronnie's family - Ronnie was a wonderful man and will be sorely missed.

ROB, GLENN, K.K., IAN & SCOTT


METALLICAs Lars Ulrich har skrivit ett långt avskedsbrev till herr Dio. Det är faktiskt riktigt fin. Det är dock för långt för att jag ska ta med här. Men HÄR hittar ni det.

KISS:
We mourn the tragic passing of the great Ronnie James Dio. In addition to his powerhouse vocal ability, Ronnie was a true gentleman who always emanated great warmth and friendship to us and everyone around him. We will miss him.

Paul, Gene, Tommy and Eric

Detta var bara ett axplock. Jag är säker på att man hittar många fler om man letar mera. Och detta visar, tycker jag, hur omtyckt Dio var i hela världen.

REST IN PIECE RONNIE JAMES DIO!!
REST IN PIECE!


Ronnie James Dio är död

Magcansern vann till sist. Skit också...

http://www.ronniejamesdio.com/

Textrader... Uprising

Hej och hå! Mr.MASA is back! Idag har han däremot inte särskilt mycket att säga. Han vill bara tipsa alla de som känner sig alldeles för nyfikna på Sabatons kommande platta, Coat of Arms, att bandet nu har lagt upp hela den nya plattan för gratis lyssning via deras MySpace!! DET ÄR SANT (betydligt mer sant än att herr Dio är död... som jag hört att det har ryktats om i min frånvaro... men det är alltså INTE sant!)!! Nu har jag valt att inte lyssna på de nya låtarna. Korkat? Ja. Kanske. Men jag vill vänta med att höra dem tills jag har det nya albumet i handen. Alternativt tills det spelas på radio (något som inte kommer att hända dock...).

En låt som jag dock hört från den nya plattan är Uprising. Och eftersom det passar så bra så tänkte jag att jag skulle göra en "Textrader..." av texten! Texten kommer alltså från den kommande plattan Coat of Arms av Sabaton. Jag vet inte vem som har skrivit den, men jag gissar på att det är Joakim Brodén som vanligt. Låten handlar om den lilla rebellgrupp som försökte göra motstånd, främst i Varsava (NEJ, jag vet inte hur det stavas!), när Tyskland invaderade Polen under andra världskriget!

Warsaw Rise!

Do you remember when,
when the Nazis forced their rule on Poland
1939 and the allies turned away
From the underground
rose a hope of freedom as a whisper
City in despair, but they never lost their faith

Women, men and children fight
they were dying side by side
And the blood they shed upon the streets
was a sacrifice willingly paid

Warsaw, city at war
Voices from underground, whispers of freedom
1944 help that never came
Calling
Warsaw, city at war
Voices from underground, whispers of freedom
Rise up and hear the call
History calling to you
Warszawo, walcz!

Spirit, soul and heart
in accordance with the old traditions
1944 still the allies turn away
Fighting street to street
in a time of hope and desperation
Did it on their own and they never lost their faith

Women, men and children fight
they were dying side by side
And the blood they shed upon the streets
was a sacrifice willingly paid

Warsaw, city at war
Voices from underground, whispers of freedom
1944 help that never came
Calling
Warsaw, city at war
Voices from underground, whispers of freedom
Rise up and hear the call
History calling to you
Warszawo, walcz!

All the streetlights in the city
broken many years ago
Break the curfew, hide in sewers
Warsaw, it's time to rise now

Sådärja! Det var allt för idag! I nästa inlägg publiceras, troligen (om det inte händer något jätteomskakande i världen), plats 4 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna!

Bye!


TEUTONIC TERROR

The Metal legends is BACK!!!

Jag har precis kollat på den nya Accept musikvideon! Videon i sig kanske inte är mycket att hänga i julgranen (de står på en bilskrot omgivna av eld och that's it) men låten! Jag måste erkänna att jag blev väldigt skeptisk när Accept meddelade att de skulle återförenas utan Udo på sång. De hade ju redan provat med det någon gång i slutet av 80-talet/början av 90-talet och det gick ju inte alls. Så varför skulle det gå den här gången? Detta var innan jag hade hört sångaren!

Mark Tornillo. Det är vad Udos ersättare heter. Och vilket jädra pipa karl’n har!! Han är ingen kopia av Udo, men han passar så sjukt bra in i Accepts stil. Visserligen ser han ut som en roddare, men vad gör det? Jag tror att med Mark Tornillo bakom mikrofonen så kan faktiskt den här återföreningen fungera, utan Udo!

Låten är helt fantastisk också! Eller ja... det är inte i närheten av till exempel Avantasias senaste släpp. Men om man bedömer det utefter vad jag hade förväntat mig är den fantastisk! Det låter helt klart Accept och jag skulle till och med vilja säga att den skulle kunnat passa på Balls to the Wall plattan. Klassiskt Accept!En sista nyhet innan jag lämnar er för en låååång och skön helg utan någon jävla dator bara! Sabaton har nu tillkännagjort ytterligare ett supportband för deras World War Tour! Sedan tidigare är det ju klart att Alestorm ska med. Men nu ska även det svenska unga bandet Steelwing haka på! Ett bra val tycker jag! Steelwing hörde jag först talas om på Miranda Hårdrocks blogg och jag har halvt om halvt följt dem sedan dess. Och nu med senaste Sweden Rock Magazine så följde det med en Steelwing EP. Det är bra grejor och jag tror helt klart att dessa har en ljus framtid (även fast det ska erkännas att jag inte fick samma WOW upplevelse av dem som av ungefär jämnåriga H.E.A.T)! Därför ska det bli spännande att se vad de presterar live!!

That's it for ett tag! But I'll be BACK! Cheers!


De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 5

Nu har det blivit dags att fortsätta med denna lilla lista. Vi har tagit oss förbi bottenhalvan och är nu framme vid top 5.

Idag lämnar vi också Tyskland, som ju varit det dominerande landet på listan hittills, och beger oss istället till våran ostligaste granne, Finland. Närmare bestämt staden Kemi. Fans av dagens band har redan nu räknat ut vilka som gjort dagens ballad. Men för er andra kan jag säga att bandet är ett av de största som Finland någonsin producerad. Bandet, som släppt 6 studioalbum, har ett antal fantastiskt fina ballader på sin meritlista. Ta bara fina låtar som Tallulah, Draw Me, The Misery eller för den delen Breathing från den senaste plattan (The Days of Grays). Dagens låt kommer dock från bandets första platta och är enligt mig det finaste de producerat i ballad väg. Låten handlar om en soldat som kommer tillbaka från ett krig och hur han har förändrats av det (för föresten tankarna till filmen På Västfronten inget nytt nu när jag tänker på det...). Låten jag talar om är alltså, på plats 5; Sonata Arctica med ReplicaLåten har en fantastisk text. Den känns väldigt äkta och man blir rörd. Tony Kakko gör här, trotts sin ganska uppenbara finska brytning, det han gör allra bäst. Han levererar känsla och gör att man tror på varje stavelse. Låten har också ett väldigt fint solo och till och med Marko (bassisten), som i vanliga fall inte hörs särskilt mycket, kommer till sin rätt i en passage. En fantastisk låt, helt enkelt. Det som drar ner den lite är att den, i alla fall om man jämför med bandets senare produktioner, känns lite ogenomarbetad. Både produktionsmässigt men även låtsnickar mässigt.

Då ska vi sammanfatta listan igen. Det ser ut som följer:

5: Sonata Arctica - Replica
6: Helloween - Forever and One (Neverland)
7: Scorpions - Wind of Change
8: Edguy - Save Me
9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

Det var allt för idag! Utan att säga för mycket kan jag säga att nästa låt på listan kommer från ett land som hittills inte varit med. Cheers!


Ronnie James Dio ställer in...

Jag hade misstänkt det. Jag hade trott det. Jag hade till och med förväntat mig det. Men när det officiella beskeded nu ändå kom så känns det som ett slag i magen. Ronnie James Dio är fortsatt sjuk och har ställt in alla spelningar med Heaven & Hell i sommar. Inklusive den på Sonisphere i Stockholm. Bandet säger följande:

"We have to announce that all forthcoming HEAVEN & HELL European shows have been cancelled as sadly [vocalist] Ronnie [James Dio, who was diagnosed with stomach cancer in November 2009] isn’t well enough to tour this summer. We hope that everyone understands and want to thank fans and industry colleagues for their continuing support at this time."

Självklart förstår vi. Det viktigaste är ju herr Dios hälsa. Men det är ändå tråkigt. Jag hade verkligen velat se Heaven & Hell. Delt på grund av Dio, men även på grund av de andra legendariska gubbarna i bandet. Nu är det bara att hoppas att Dio snart blir frisk och att Heaven & Hell kommer till Sverige någon annan gång.

Frågan är nu vad Sonisphere ska ersätta Heaven & Hell med i setlistan. Kommer de bara att flytta upp något annat band eller kommer de att boka ett nytt band av samma kaliber? Jag hoppas på det senare.

Men man ska inte deppa. Trotts allt så ska ju fortfarande Iron Maiden, Alice Cooper, Mötley Crüe, Iggy & The Stooges, Slayer och Anthrax spela.

GET WELL SOON MR.DIO!


Sabaton på Arenan!

Nu är det gjort! Jag har äntligen tagit mig i kragen och köpt min biljett till Sabatons spelning på Arenan i november! Jag vet att november är låååångt bort. Men jag tänkte att det är bättre att köpa biljett för tidigt än för sent. Men som alltid när jag ska köpa saker så är det något som går snett. Denna gång var det att jag har fått fel biljett! Jag köpte min biljett på Record Hunter i stan (en bra skivbutik är det dock) och tänkte inte mer på det. Men när jag kom hem så märkte jag att jag hade fått biljett till deras spelning på Gamla Teatern i Östersund och inte till Arenan i Stockholm!

Bah!

Men nu har jag mejlat Ticksters kundtjänst (på inrådan av arrangören Skrikhult, som svarade väldigt snabbt och trevligt! GOOD WORK! Obs, ingen ironi) om detta och det borde inte vara några problem tycker varken jag eller Skrikhults kundtjänst.

Så slutresultatet är i alla fall att jag har/kommer att ha biljett till Sabaton den 27 november i år! JIPPI!!!
Support är de skotska piraterna Alestorm! Jag kan lite om detta band och de är hyfsade. Ovanligt nog är det keyboardisten i bandet som är frontman och även sjunger. Det ska bli spännande att se dem också.

Tillslut ska jag avsluta mitt ovanligt dåligt skrivna inlägg med två videos från de två banden:

Alestorm - Keelhauled (betyder väll kölhalad om jag inte har helt fel va?)


Sabaton - Uprising (från den kommande plattan!!! Detta är ingen officiell video men jag tyckte att den var bra! Är man intressead av texten så står den med i videon!)


CHEERS!!!


Nytt namn, ny header!!

Som jag har skrivit förut så har jag ju fyllt 2 år i bloggvärlden nu! Detta firade jag med att förfula min redan ganska fula header med en ful grå text över alltihopa. Nu har jag dock tagit mitt förnuft till fånga och skapat en alldeles ny header!

Jag gjorde ju detta när bloggen fyllde 1 år också. Då ändrade jag även namnet på bloggen från "Masa91s Blogg" till "Mr.MASA's Metal Blogg". Eftersom jag ändå byter header så tänkte jag att jag skulle byta namn igen! Men som nu kanske märker så är det inga jättestora förändringar. Bloggen heter nu kort och gott "Mr.MASA", med undertiteln "Made of Metal" (som ersätter förra årets "Bringing Back The Balls To The Blogs")!

Jag är faktiskt väldigt nöjd med min nya header och tycker att den blev väldigt snygg och cool och METAL!! För dem av er som inte vet det så är de tre gubbarna i den, från vänster till höger; Allmänt cool snubbe utan namn (från Sabatons Metalizer platta), Eddie (från Iron Maidens Killers platta) samt riddaren Hector (från HammerFalls No Sacrifice, No Victory platta)! Varför jag valt just detta vet jag inte helt säkert själv, men det ser bra ut!

Tillsist ska jag väll avslöja var jag fick idén till att ha "Made of Metal" som undertitel. Det är självklart taget från Dream Evils underbara låt med samma namn! Varför har jag valt det då? Jo! För att både låten och bandet representerar att man inte ska ta Metal på alldeles för stort dödligt alvar. Visserligen är det den bästa musiken på jorden, men man måste även kunna se sig om lite och respektera att inte alla är metalheads! Låten ironiserar även med folk som strävar efter att vara så METAL som möjligt, något jag tycker är skoj. Jag står bakom det till 100% :-D


Världens klockrenaste textrad:
I am so fucking metal and so is my wife
I am his wife - shut up!

HAHA. Hur som helst! Hoppas ni inte blev bortskrämda nu! Vi syns i nästa inlägg! BYE!!


RSS 2.0