De 10 Mest Överskattade Banden av idag; Plats 9 - KISS

Det är dags att fortsätta denna osmickrande lista med ett av de största Rock 'n' Roll banden i världen; KISS.

Bandet bildades 1973 i New York av Paul Stanley (The Starchild), Gene Simmons (The Demon), Ace Frehley (The Space Man) och Peter Criss (The Cat). De väckte tidigt uppmärksamhet med sin, i alla fall vid den tiden, extrema sminkning och deras självbetitlade debutplatta släpptes 1974. Sedan dess har de släppt 19 studioalbum, sålt över 100 miljoner skivor världen över och mer eller mindre kända musiker som Eric Carr (R.I.P), Vinnie Vincent, Mark St. John (R.I.P) och Bruce Kulick har passerat genom bandet som idag består av Paul, Gene, Eric Singer och Tommy Thayer. Deras senaste album, Sonic Boom, gavs ut 2009.

Detta är alltså ett vida respekterat och älskat band, världen över, som har gjort några av de mest klassiska låtarna i Rock 'n' Rollens historia. De har haft en fantastisk historia och förtjänar stor respekt för den. Med det sagt så är dock dagens version av KISS bland de mest överskattade banden som finns.

KISS av idag är, när allt kommer omkring, nästan en parodi på sig själva. De tog på sig sminket och återförenades med Ace Frehley och Peter Criss 1996, och då fyllde det kanske en funktion. Men sedan dess har de bara fortsatt med EXAKT samma sak och, nästan i alla fall, EXAKT samma turné. Allt eftersom tiden gått har Ace bytts ut mot Tommy Thayer och Peter mot Eric Singer. Dessa nya medlemmar har även tagit över rollerna som The Space Man och The Cat vilket i praktiken betyder att de låtsas vara de gamla medlemmarna, trotts att de som musiker betraktat är mer än kvalificerade för att vara sig själva.

Vad är det då som göra att detta band (eller detta bolag kanske är ett bättre uttryck) inte hamnar högre upp på listan? Jo. Jag har sett KISS live, och de bjuder fortfarande på en jävla show! De ger fansen precis vad de vill ha och lägger så mycket krut på live-shown att man ändå känner att bakom denna buissness maskin så finns det ändå, någonstans, ett hjärta som bankar för sina fans. Må så vara att Sonic Boom var en jädra tråkig skiva, må så vara att Gene och Paul inte längre kan sjunga och att Eric och Tommy överglänser dom, må så vara att de är en parodi på sig själva. De är fortfarande en jädra bra liveband som bryr sig om sin publik!

KISS - Modern Day Delilah (från senaste plattan Sonic Boom)


Lyssna hellere på - Airbourne
Airbourne är ett Rock 'n' Roll band från Australien som bildades 2001. De spelar klassisk Rock 'n' Roll i stil med gamla legendarer som AC/DC och KISS. Och de gör det äckligt bra. De har hittills släppt 3 plattor, Ready to Rock, Runnin' Wild och No Guts No Glory, och går, tror jag, en ljus framtid till mötes. Vill du ha klassisk Rock 'n' Roll från idag är det detta band du ska kolla in!

Airbourne - Blonde, Bad & Beautiful (från deras senaste platta No Guts No Glory)


Sådärja. Nu kan vi göra den första samanfattningen av den här listan!

9: KISS
10: Dragonforce

Nästa gång ska ännu en legendar sågas! Så stay tuned!

Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Tycker kiss bara är en buissness maskin nu för tiden som du säger, detta visas ännu mer i gene simmons family jewels faktiskt.sen har jag också sett dom live då vart jag faktiskt också besviken på dom, tyckte inte dom gav allt på scenen och så vidare, sen att både Gene och Paul sjöng falskt gjorde inte saken bättre...men men, smaken ä som baken.

2010-09-09 @ 09:52:29
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag gillar inte KISS alls ;___;. Håller totalt med dig, de är väldigt överskattade.

2010-09-09 @ 13:40:12
URL: http://web.me.com/alteaspjuth
Postat av: Ditt Samvete

Här kommer en lista med band som idag är otroligt överskattade som du kan ta med på din lista.

1.Iron Maiden vad är det för spektakel de åker omkring med? Bandet har ju inte gjort en bra skiva sedan Seventh Son of A Seventh Son. Senaste skivan är ju så pinsamt dåligt så man skäms. Bruce Dickinson sjunger som en kratta på den och Steve Harris kan ju inte skriva låtar längre långa trista låtar med barnsliga refränger som upprepas i absurbdum. Varför är clownen Jannick Gers med? Spelar gör han ju inte live? Den som är ett äkta Maiden fan och säger att skivorna efter Seventh Son of a Seventh Son är bra och i synnerhet senaste magplasket är inget äkta fan.

2.Metallica vad är för skit "Death Magnetic" från att varit ett fantastiskt band till Load,Reload,St Anger och Death Magnetic vad hände???

3.Queensryche efter Empire nästan lika långt fall som mellan Maidens Seventh Son of A Seventh Son och No Prayer For The Dying.

4.Annihilator efter fantastiska Alison in Hell, Never Neverland GODNATT!

5.Guns N Roses av idag kommentarer överflödiga.

6.Airbourne hur kan nån gilla detta kalle anka band de har ju snott varenda riff och klysha som någonsin gjorts.

7.Judas Priest Nostradamus de hade verkligen behövt Nostradamus så han kunde se in i framtiden och berätta för de vilken absolut skitplatta det skulle bli.

8.HAUNTED när Dolving kom tillbaka godnatt finns INTE ett bra riff på senaste skivan.

9.In Flames inte en bra skiva sedan Clay Man

10.Slayer efter Season in the Abyss godnatt.Innan du börjar grina missförstå mig rätt jag har älskat alla banden jag tar upp i listan förutom fånigt hypade Airbourne. Jag vet vad de banden kan prestera när de vill och lägger manken till men jag kan inte ljuga för mig själv och säga att allt de banden har gjort är bra. Då blir det en slags idoldyrkan något som tonåringar och klent begåvade vuxna sysslar med.

2010-09-10 @ 11:28:08
Postat av: fredrik

Är inget större Kissfan, men överskattade är de nog inte. De är snarare ultraexponerade tack vara en driven affärsidé, som man kan ogilla - vilket jag gör - men de har gjort många bra skivor, finns det nog många som anser. 8)

2010-09-11 @ 11:47:49
URL: http://fredrik-d.blogspot.com/
Postat av: Sabaton

Om du eller någon annan inte gillar KISS är en sak. Men överskattade är de inte hur många band säljer fortfarande ut arenor runt om i världen 36 år in i karriären och har sin senaste skiva som nummer 2 på billboard ? Överskattade är ju band som inte säljer biljetter och skivor men ändock får stor uppmärksamhet.

Det har aldrig framkommit för dig att Gene tillskillnad från många andra band inte hymlar med affärsverksamheten.

Hur mycket business gör inte t.e.x. Iron Maiden på Eddie dockor, t-shirts, spel e.t.c.

Hur många band har kvar alla orginalmedlemmar efter 36 år ? Metallica, Iron Maiden, Deep Purple, Judas Priest e.t.c. har det inte så varför är kravet att KISS ska ha det om det inte fungerar.

På vilket sätt överglänser Tommy och Eric Gene och Paul ?

Som låtskrivare ? De är alla bra på sina respektive instrument.

Hur menar du att Gene och Paul inte kan sjunga längre ? Paul har problem med rösten det finns bättre och sämre dagar precis samma gäller för Halford, Coverdale, Ozzy e.t.c. Men Gene vad baserar du det på ? Vad menar du med parodi på sig själva då gäller det väl det då de flesta band ? t.e.x. AC/DC Angus Young har fortfarande skoluniform på sig trots att han slutade skolan för 40 år sedan. Iron Maidens Eddie dyker fortfarande upp på varje spelning e.t.c.

2010-09-11 @ 16:01:40
Postat av: Mr.MASA himself

Skojigt med så många upprörda kommentaren ;-) hehe. Verkar som att jag trampade på i alla fall två personers ömma tår, och det är jädrigt skoj :-DBtw så definerar jag överskattar som att bandet får mer uppmärksamhet än vad de musikaliskt förtjänar. Notera också att denna lista utgår från vad banden presterar idag. KISS har varit bra, ja.Fortsätt gärna att kommentera! Det är bara skoj! Troligtvis kommer ni att reagera även på kommande listplaceringar.Cheers!

2010-09-11 @ 21:55:25
URL: http://masa91.blogg.se/
Postat av: jens

håller till stor del med, men men får ju se det som ett företag, så länge det genererar pengar så hålls de igång.jag sågar föresten annika sundbaum-melin på min blogg för en 15år gammal musikrecension av kiss.....

2011-01-21 @ 21:13:00
URL: http://bramusiker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0