36 % Metal?

Hallo all metal heads out there!!

Igår, på självaste Halloween (igår var den "riktiga" dagen, vi i Sverige brukar dock fira skiten vid all helgona, nästa vecka), släppte de tyska pumporna Helloween sin nya platta 7 Sinners!! Eftersom jag jobbade 9-5 (working nine to five, lalalalalalala) och sedan sprang (läs; tog mig igenom Stockholms tunnelbanesystem) till replokalen (JA, jag spelar i ett band, kanske mer om det vid ett annat tillfälle) så hann jag inte köpa plattan igår (JA, jag gillar att göra parenteser i texten!). Men idag vart det av! Och jädrar vad bra det var! Nu har jag bara lyssnat på den i sin helhet en gång, men redan tycker jag mig kunna veta att detta är en av de 5-6 bästa plattorna som bandet någonsin gjort! Det är riktigt bra helt enkelt!

I samband med releasen av deras nya platta släppte de ju även videon till låten Are You Metal?. Denna enkla fråga kan man nu få svar på via ett webbtest på bandets hemsida. Nu vet jag dock inte hur precist det där testet är. Själv blev jag 36 % Metal. Okej... det var ju upplyftande :-P HAHA

Hur som helst. Här kan ni göra testet! Låt mig gärna veta hur det gick...

Sen är det ju så att om man nu tar sig iväg till stan för att handla skivor så är det lite B att bara köpa en skiva. Så det blev ju en till... nämligen en Dragonforce platta. NEJ, jag är ingen hycklare. Jag tycker fortfarande att de är EXTREMT överskattade och de hör definitivt hemma på min lista över de 10 mest överskattade banden. Men även ett överskattat band kan ju göra bra låtar. Och ibland är det faktiskt extremt skönt att lyssna på hjärndöd, superspeedad, superglad power metal!

På tal om superspeedade gitarrer har det nu även blivit dags att sammanfatta min lilla undersökning; "Vad är viktigast i ett gitarrsolo?". Och jag måste säga att ni är dåliga på att rösta ;-) Ynka 17 personer har röstat. Och jag vet att det är fler som läser min blogg! Så bättring people!! Resultatet blev i alla fall till Dragonforces nackdel. Hela 82 % röstade på att känslan är viktigast! Bra där! Det är precis så jag också tycker :-D

Om det blir någon mer omröstning får tiden utvisa.

Tiden får också utvisa vilket band som hamnar etta på min lista! Jag tänker hålla er på halster (som man så fint säger) ännu ett litet tag. Men jag kan säga såhär mycket att... nej föresten... alla ledtrådar jag kan komma på just nu skulle göra det alldeles för enkelt för er att lista ut.

Så. Cheers alla där ute!


Kommentarer
Postat av: Derru..

Haha, ja, helloween's nya album äger! Köpte det igår ;)

2010-10-30 @ 21:42:08
URL: http://web.me.com/alteaspjuth
Postat av: CrimsonAnna

46% mtal-men jag tyckte testet var snävt.

2010-10-31 @ 14:44:37
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Dennis

61%

2010-10-31 @ 16:29:40
Postat av: Satanja

Hallå!

Tänkte tipsa om min egen blogg då jag tror att den hade fallit dig i smaken. Jag är livefotograf och plåtar huvudsakligen rock- och metalband både live och offstage. Han hunnit med några av dagens största band. Kika in i min blogg och se vad du tycker. Gillar du den så lägg till mig i Bloglovin vetja :) Är du sugen på livebilderna så kolla i menyn :)

2010-11-02 @ 17:37:02
URL: http://satanja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0