De 10 mest överskattade banden av idag; Plats 1 - Metallica

Okej. Då var det dags att sparka igång denna lista. Och det gör vi med det näst mest överskattade bandet inom Power Metal; Dragonforce, från Storbritannien. - Mr.MASA, 2010-08-30

2 månader, 7 dagar och 9 inlägg senare är vi nu här! Det mest överskattade bandet av idag, enligt mig, ska koras! Vissa av platserna på min lista har varit svåra att sätta, men denna har alltid känts självklar. Dagens band är ett band som är ständigt omtalat, en band som fyller arenor var de än spelar och ett band som säljer skivor som få andra. MEN; ett band som aldrig gjort någonting för att förtjäna detta!

Metallica bildades i Los Angeles 1981 av Lars Ulrich på trummor och James Hetfield på gitarr. Efter ett tag hittade de Dave Mustaine på gitarr och Ron McGovney på bas och den första sättningen av Metallica var komplett. 1982 spelade bandet in demon Power Metal (jepp! De var bland de första som använde det uttrycket... konstigt nog). Bandet var vid den här tiden i ständigt sökande efter en sångare, men eftersom de ännu inte hade hittat någon så sjöng James Hetfield. När bandet sedan skulle spela in sin debut Kill 'em All, denna gång med den nye basisten Cliff Burton (R.I.P), hade bandet fortfarande inte hittat en sångare så Hetfield fortsatte sjunga och har gjort det sedan dess.

Metallica blev en av förgrundsfigurerna i den nya genren "Thrash Metal" och de fortsatte med sin snabba, hårda och aggressiva stil i ytterligare 3 album; Ride the Lightning (1984), Master of Puppets (1986) och ...And Justice for all (1988). Under dessa skivor etablerade sig bandet bland metal kretsar, men det stora genombrottet bland allmänheten uteblev. Tills 1991 och den självbetitlade, även kallat The Black Album, Metallica släpptes. Detta sägs vara det sista albumet innan bandet ändrade stil, men jag anser att de gjorde det redan här. Detta år släpptes även Nirvanas Nevermind och det är, enligt mig, exakt samma känsla på Metallica. Metallica blev alltså, enligt mig, ett grungeband. Detta gillade dock den breda massan och låtar som "Nothing Else Matters","Sad But True", "The Unforgiven", "Enter Sandman" och "Wherever I May Roam" blev omåttligt populära, inte minst genom MTV. Sedan dess har bandet släppt ytterligare 4 studioalbum varav det senaste, Death Magnetic, släpptes 2008.

Enligt mig är Metallica idag ett av extremt få band som lever på gamla meriter, som de knappast ens har. De "riktiga" fansen anser att bandet gjorde bra grejor på 80-talet, något som jag kan förstå. Men det var inte detta som bandet blev stora på. Bandet lever fortfarande på Metallica. Och även fast de "riktiga" fansen verkar hata detta album, och alla efterföljande, så är det fortfarande den plattan som de flesta först tänker på när de hör namnet Metallica. Om de ens tänker på något... De flesta har nämligen hört talas om Metallica, men inte en jävel kan nämna en låt, i alla fall inte en låt som INTE kommer ifrån det svarta albumet. Anledningen till att de ändå är så stora tror jag beror på att de, trotts allt, har lyckats skapa någon form av legendar status omkring sig. Hur det har gått till är dock bortom mina vildaste fantasier...

Metallica - The Day That Never Comes (från senaste plattan Death Magnetic)Lyssna hellre på - Anthrax
Anthrax bildades i New York 1981. Sedan deras debut, Fistful of Metal, släpptes 1984 har de etablerat sig som ett av de största banden inom Thrash Metal och de är idag en del av Thrashens stora fyra, tillsammans med Metallica, Megadeth och Slayer. Anthraxs frontfigur är gitarristen Scott Ian och bandet har haft hela 8 sångare som passerat. Den mest kände är dock mannen med guldrösten, Joey Belladonna, som sjöng i bandet 1984 till 1992 och som nu är tillbaka i bandet.

Anthrax har varit på nedgående länge, men med Belladonna åter bakom mikrofonen gissar jag att kommande Worship Music (den första plattan sedan 2003) kommer att vända denna trend. För med Belladonna bakom mikrofonen är detta det bästa Thrash Metal bandet någonsin!

Anthrax - Antisocial (live på årets upplaga av Sonisphere i Bulgarien)


Sådärja! Då var listan komplett! Den ser ut som följer:

1: Metallica
2: In Flames
3: Rammstein
4: Slipknot
5: Guns N' Roses
6: Mötley Crüe
7: Nightwish
8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Detta avslutar min lista över de 10 mest överskattade banden av idag. Men inte serien "De 10"! Jag håller just nu på att fundera på en ny, betydligt possitivare, lista! Om det blir den eller något annat återstår att se. Kanske har ni några förslag? Skicka i så fall en kommentar! :-D

Det var allt för idag!

Cheers!

Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Ride the Lightning, Master of Puppets,...And Justice for all och The Black Album är bäst med dom sen dog Metallica och sista spiken i kistan var Load och Re-load, FY!

2010-11-08 @ 11:29:39
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Derru..

Håller med dig där, metallica lever helt på gamla låtar, klassiker som enter sandman och nothing else matters (som jag faktiskt tycker om),Ska bli kul sen att läsa din nästa ''de 10'' lista! Kanske det kan vara med de mest underskattade banden? ;)

2010-11-08 @ 16:33:24
Postat av: fredrik

Nä nu... Du har rätt i allt utom ANTHRAX... Nej nej nej nej. Jag lyssnade just igenom deras katalog. De har gjort en bra skiva. Den andra. Resten är ganska mediokert.men att du valt metallica känns rätt och riktigt. Kudos!

2010-11-09 @ 12:48:00
URL: http://fredrik-d.blogspot.com/
Postat av: Chief Rebel ANgel

Metallica etta - både väntat och inte.

Vad jag förstår så rankar många av bandets hardcorefans den senaste plattan riktigt högt, men annars är det just sviten med Ride, Master, Justice som hyllas.Alltså - gamla meriter.Nästa lista - De 10 bästa konceptalbumen?

De 10 snyggaste omslagen?

10 grupper som kommer att finnas kvar och dra arenapublik om 20 år?

2010-11-11 @ 11:24:37
URL: http://metalyze.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0