Sonisphere 2010 - Imorgon!

Imorgon jävlar så smäller det! Stockholm får besök av fler storstjärnor än på mycket länge, och jag ska dit! Stora skuggan och Sonisphere festival är det som gäller!

Detta är andra året som Sonisphere arrangeras i Sverige, men första året som festivalen huserar i Stockholm. Förra året höll de till i Hultsfred på den nu mera nedlagda Hultsfreds Festivalens scener. Då var Metallica huvudakt och det spelade även 11 andra band som Machine Head, The Cult, The Hives och Anthrax.

I år är det följande band som spelar:

Warrior Soul
Från samma stad som Guns N' Roses. Från samma tidsepok som "riktiga" Guns N' Roses. Spelandes samma sorts musik som Guns N' Roses. Med en frontman som värkar tro att han är Axl Rose... just det, från Guns N' Roses. Men som aldrig ens kommit i närheten av att bli lika stora som Guns N' Roses. De öppnar i alla fall dagen på Apollo Stage.

Imperial State Electic
Nicke Andersson från The Hellecopters nya band. Spelandes låtar från debutplattan blandat med lite covers. Fortsätter dagen på Saturn stage.

Anthrax
Det minsta bandet av trashens stora fyra, men med den bästa sångaren! Joey Belladonna är en GRYM vokalist! Fortsätter dagen på Apollo Stage med låtar som I Am The Law, Indians och Caught in a Mosh.

HammerFall
Sveriges andra bidrag. De av er som följer min blogg lite för besatt vet att detta är ett av mina absoluta favoritband! Grym Heavy Metal från Göteborg. De fortsätter dagen på Saturn stage med låtar som Punish And Enslave, The Dragon Lies Bleeding och, såklart, Hearts on Fire!

Slayer
Det näst minsta/tredje största bandet av trashens stora fyra. De fortsätter dagen på Apollo Stage med låtar som Angel of Death, World Painted Blood och Raining Blood.

Iggy and The Stooges
Iggy Pop med sitt återförenade band The Stooges. De fortsätter dagen på Saturn Stage och kommer att spela låtar som Raw Power, Search And Destroy samt Shake Appeal.

Alice Cooper
Den näst sista att gå på Apollo Stage. Skräck farfar tar med sig hela Theatre of Death turnén och det innebär låtar som School’s Out, No More Mr. Nice Guy och Poison.

Mötley Crüe
LA glam stjärnorna avslutar kvällen på Saturn Stage med låtar som Dr. Feelgood, Shout At The Devil och Girls, Girls, Girls.

Iron Maiden
Kvällens huvudattraktion som avslutar hela spektaklet på Apollo Stage. På setlisten hittar man främst låtar från de tre senaste 2000-tals släppen (Brave New World, Dance of Death och A Matter of Life and Death) men även en låt från den kommande plattan, El Dorado, samt klassiker som Fear of the Dark, The Number of the Beast och Iron Maiden.

HELL YEAH!!! Låter riktigt bra det här!! Ska du dit? Grattis till dig! Leta efter en snubbe som ser helt otroligt cool ut (troligtvis med HF tröja och en luva över huvudet, det ska ju REGNA!!!) så kan vi ta ett snack! Ska du inte dit? I pitty the fool :-P ;-)

Cheers!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0