Edguy - Fucking With F*** Live (DVD)

Fucking With F*** - Live
Edguy har funnits länge nu. De släppte sin första, självfinansierade, platta 1995 och deras första officiella album 1997. I år kan man alltså säga att de varit aktiva (om man räknar från den första själfinansierade plattan Savage Poetry) i 14 år. Under den tiden skulle de flesta band redan hunnit släppa minst 2 DVDer. Men inte Edguy inte.

För några veckor sen släpptes Edguys första officiella live-DVD någonsin! DVDn, som har fått namnet Fucking With F*** - Live, innehåller en konsert inspelad i San Paulo, Brasilien, under "Rocket Ride World Tour - 2006-2008" den 3 November 2006 (samma konsert har även givits ut på CD under samma namn). Den innehåller även en 1 timmes dokumentär och alla musikvideos som bandet spelat in under sina år på skivbolaget Nuclear Blast.

Men för att komma till själva recensionen.
Den filmade konserten från San Paulo är faktiskt riktigt bra. Den är inspelad i en stor lokal (Credicard Hall, för övrigt samma lokal som Helloween spelade in sin senaste DVD) med en stor scen vilket gör att bandet verkligen kommer till sin rätt. Medlemmarna i bandet rör sig över scenen i stort sätt hela tiden, framför allt Tobias Sammet som aldrig verkar stå still i mer än 2 sekunder. Det blir alltså en riktigt bra show med mycket att titta på hela tiden. Musiken spelas också nästan helt felfritt och låtlistan innehåller alla låtar som man kan önska sig på en live-DVD med Edguy. Här finns klassiker som Babylon, Out of Control och Vain Glory Opera. Men även senare låtar som Catch of the Century, Save me och, såklart, Fucking With Fire. Låten Avantasia från herr Sammets hobbyprojekt med samma namn spelas också.

Om man nu ska försöka hitta någonting dåligt med konsertinspelningen så skulle man kanske kunna tycka att kameraarbetet och klippningen känns lite oinspirerat. Men det är i stort sätt allt.

Dokumentären då? Jo, jag tyckte faktiskt att den var ganska intressant. Dokumentären, som är ungefär en timme lång, är uppbyggt runt intervjuer med alla medlemmarna i bandet. De berättar, hyfsat öppenhjärtat, om livet på turné, Rocket Ride World Tour och sådant. De går också igenom alla låtarna på DVDn och alla medlemmar får säga vad låtarna betyder för dom. Efter det så får de även berätta vad de tycker om sig själva och de andra i bandet. Jag tycker att det är intressant, eftersom jag är ett stort fan av bandet. Dock tror jag inte att det skulle tilltala någon som inte redan sedan tidigare känner till Edguy. De pratar öppenhjärtat och det är intressant att få höra deras åsikter. Framför allt är det kul att inte bara få höra Tobias Sammets åsikter, utan även de andra i bandets.

För att då sammanfatta det hela. Det är en riktigt bra DVD! Gå och köp!! Den har just kommit in på 4e plats på den finska listan, se nu till att vi slår finnarna! (hehe).

Edguy - Fucking With F*** (DVD) - Betyg: 10/10 (på riktigt!)
Bästa på DVDn - San Paulo konserten


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Usch vad jag inte gillar att jag egentligen inte har pengar att lägga på den just nu, vill ha!

2009-05-25 @ 17:35:50
URL: http://maols.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0