Helloween - The Dark Ride

Helloween - The Dark Ride
I lördags så köpte jag en ny skiva från ett av mina favoritband, Helloween. Eller ny och ny förresten. Skivan The Dark Ride kom ut år 2000 och ses som bandets mörkaste skiva någonsin, både textmässigt och musikmässigt. Men hur låter det då? Svaret är ganska självklart eftersom Helloween nästan inte har gjort några dåliga låtar (med några få undantag); svaret blir, det låter riktigt bra!

Skivan inleds med intro spåret Beyond the Portal som skvallrar om att det är någonting mörkt som komma skall. Sedan kommer en av väldigt få humoristiska låtar på skivan. Mr. Torture har en rolig text om en gubbe som säljer smärta (till husfruarna i Spanien sägs det i en rad). Musiken är också ganska glad. En klassisk Helloween låt helt enkelt (som de faktiskt fortfarande kör live).

Efterföljande All over the Nations är också en ganska glad låt. Även om den inte är lika rolig som Mr.Torture. Dock har låten en riktigt stark refräng som man kan gå och nynna på ett tag.

Sedan följer två ganska mörka spår, både när det gäller text och musik. Escalation 666 och Mirror Mirror får en till och med att känna ett smått obehag. Det är lite som en mörk Tim Burton film.

Efter det så kommer skivans singel, If I could Fly. Det är en ganska långsam låt som innehåller en dyster pianoinledning. Trotts det så är det ingen ballad. Även här finns en stark refräng som sätter sig fast i huvudet. Andi Deris gör här ett riktigt bra jobb med sången (jag tror faktiskt inte att ens Michael Kiske själv skulle kunna sjunga den här låten så bra).

Sen så dras man ner i mörkret igen i några låtar. Salvation och The Departed (Sun is going Down) är så mörka att man nästan blir mörkrädd. Men bara nästan. Det håller sig alltid över vattenytan av vad som är för mörkt för Helloween.

Ett grymt bra bassolo inleder efterföljade I live for youre Pain. Och sedan fortsätter det bara grymt. Refrängen på denna låt är en av skivans bästa. Även efterföljande We damn the Night och Immortal har grymt bra reffränger. Immortal har också den egenskapen att man kommer ihåg hela låtens melodi.

Skivan avslutas med titellåten The Dark Ride. Den låten inleds väldigt likt den senaste plattan Gambling whit the devil. Sedan kommer det en 8 minuters fest för öronen. Grym sång och musik!

För att sammanfatta; en grymt bra skiva! Visst, det är det mörkaste bandet någonsin gjort. Men det är inte någon nackdel. Det finns inga dåliga låtar på denna skiva!

Helloween - The Dark Ride: Betyg 9/10
Bästa låtar: Mr.Torture, If I Could Fly, Salvation, Immortal, The Dark Ride


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0