Knasköping 3 - Mr.Majstro, Kapitel 3

Författarkommentar: Nu har vi kommit fram till det tredje kapitlet i denna tredje del om Knasköping. Medverkar gör bland andra Christer Sjögren och den stolta båten "Stig-Jörgen". Jag ska återigen nämna att jag skrev berättelsen i grundskolan, så vänta er inga mirakel med språket. Mycket nöje!

Kapitel 3

En Världsomsegling med Majstro

Det finns en väldigt bra låt av Alice Cooper som heter "Hey Stooped". Den beskrivningen passar nog väldigt bra in på dig om du väljer att fortsätta läsa denna historia. Nej jag bara skojade. Om du fortfarande läser det här så betyder det att du har en enorm viljestyrka att orka läsa hela berättelsen. Vi får se om du är kvar till nästa kapitel.


Den stolta båten "Stig-Jörgen" gled över havet med en hastighet av 1,04 knop. På närmare tre veckor hade de tillryggalagt en sträcka av nästan två sjömil. "Stig-Jörgen" var en atlantångare som just nu var på väg mot Amerika.

Längst fram i fören på "Stig-Göran" stod en ganska ful man och såg ut över havet. Han var ganska kort och hade en gammal jacka på sig som han hade hittat i en Uff låda. På huvudet bar han en Långben keps som det stod "Disney land resort Paris" på.
Medan mannen stod där och såg ut över havet så brast han ut i sång; "It's fun to stay at the Y.M.C.A, it's fun to stay at the Y.M.C.A". När han hade sjungit klart så blev han plötsligt väldigt nöjd med sig själv. Han var ju den ende i hela värden som kunde den låten.

Med den tanken så vände han och gick in i Baren. På scen stod Christer Sjögren och sjöng; "It's fun to stay at the Y.M.C.A, it's fun to stay at the Y.M.C.A". Mannen fylldes med raseri och skrek rakt ut; "Jag gillar inte vikingar". Sedan gick mannen fram till bardisken och sade med en tuff röst; "Två Festis, skakade inte rörda". Mannen fick de två festisarna och gick och satte sig bredvid en rosa elefant.

"Här gamle kompis" sade mannen med en snäll röst.

"Varför tog det så lång tid att hämta två festisar Ashmakasam" undrade den rosa elefanten snällt. Mannen blev plötsligt rasande och skrek till den rosa elefanten;

"Hur vågar du nämna det namnet, du ska säga Mr Majstro. Mr Maaaaaaaaaaaajstro."

"Ok, ta det lugnt och drick din festis."

"Nej" sade Mr Majstro fortfarande ganska irriterat, "kom med ut, jag måste visa dig en sak."

De båda gick ut på däck och ställde sig och såg ut över havet.

"Där borta ska jag bygga min stad" sa Mr Majstro och pekade ut över havet.

"Faktiskt så är det där borta" sade den rosa elefanten och pekade åt ett helt annat håll.

"Ja, ja" suckade Mr Majstro och kastade ut sitt glas överbord.


Det som hände sen skulle ta flera långa utdragna sidor att förklara. Och vid den tiden så skulle ni som läser redan slutat att läsa och gått och gjort något helt annorlunda som att till exempel... öh... hitta på något själva. Kort sagt så körde båten på Mr Majstros glas och gick av mitt itu. Sedan började det brinna och alla försökte komma i livbåtarna. Det enda problemet var att det inte fanns några livbåtar ombord på "Stig-Jörgen". Sedan sjönk båten och alla dog. Eller egentligen var det bara Christer Sjögren som dog. Alla andra, inklusive Mr Majstro och den rosa elefanten, lyckades simma iväg till en hittills okänd kontinent som de genast döpte till "De överlevande passagerarna från båten Stig-Jörgens kontinent".


Det var ett kort och bra kapitel. Om det fortsätter så här är vi nog klara till midnatt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0