De 10 Mest Överskattade Banden av idag; Plats 8 - Ozzy Osbourne

Då var det dags att fortsätta denna lilla serie med en person som gjort mer för hårdrocken än MÅNGA andra. Han är en legend och han står bakom några av världshistoriens mest kända rock låtar. Trots det har han de senaste 20 åren tappat så mycket att han, trots att han rent tekniskt sett inte är ett band, tyvärr platsar på denna lista. Jag talar såklart om Ozzy Osbourne.

John Michael Osbourne (som han heter egentligen) föddes 1948 i England. Idag är han 62 år och under sina 40 år i branschen har han bland annat släppt klassiska plattor som; Paranoid (1970), Sabbath Bloody Sabbath (1973) och Sabotage (1975) med Black Sabbath och Blizzard of Ozz (1980), Bark at the Moon (1983) och No More Tears (1991) under eget namn.

De 20 senaste åren har dock kantats av en musikalisk nedgång som har reducerat denna en gång så fantastiske artist till en smått pinsam föredetting. Och även fast Ozzy, rent tekniskt sätt, har gjort helt rätt och moderniserat sitt sound så låter den moderna Ozzy inte alls i närheten av Sabbath- och Bark at the Moon Ozzy. Trotts detta säljer han ut arenor världen över. Och vad hittar man på dagens setlists? Jo, gamla favoriter som, förutom några låtar från den senaste plattan, inte är en dag yngre än 20 år. Ozzy lever idag, enbart, på gamla meriter och han skapar inte längre upphetsande musik. Därför platsar han på denna lista.

Men. Nu är han ju Ozzy och eftersom han är just Ozzy så vore det nästan straffbart att sätta honom högre upp på listan...

Ozzy Osbourne - Let Me Hear You Scream (från senaste plattan Scream)


Lyssna hellre på - Blaze Bayley
VA??!! Sätter idioten den hatade Blaze framför legenden Ozzy??!!!
JA. Det gör jag. Jag anser att om man vill lyssna på en monoton ex-sångare från ett gammalt brittiskt storband kan man lika gärna lyssna på Blaze, som faktiskt har gjort riktigt bra musik de senaste åren. Blaze Bayley hade hamnat högt om denna lista hade varit omvänd.

Blaze Bayley - Robot (från den fenomenala plattan The Man Who Would Not Die)


Sådärja. Dags att summera listan ännu en gång. Nu mer ser den ut som följer:

8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Nästa band till rakning (eller sågning...) är ett ganska mycket mindre band. Men det gör dem inte mindre överskattade, tvärt om...

Kommentarer
Postat av: Derru..

Jaha.. Ingen kommentar. Faktum är att jag aldrig lyssnat så mycket på varken ozzy eller black sabbath.. Men jag skulle nog inte säga att han är överskattad. Men jaja ^^.

2010-09-16 @ 20:13:36
URL: http://web.me.com/alteaspjuth
Postat av: fredrik

Ozzy är sjuk överskattad. Han har knappt gjort något bra. oavsett tidsera. Kass sångare.Det är en masspsykos att han avgudas.

2010-09-17 @ 09:20:58
URL: http://fredrik-d.blogspot.com/
Postat av: Grimgoth

Att sätta Blaze (Badley) Bayley före är ett stort misstag enligt mig, men du gör och tycker som du vill....

2010-09-17 @ 13:13:13
URL: http://grimgoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0