De 10 bästa Hårdrocksvideorna; Plats 5

Okej. It's time to continue this journey for the best hard rock video ever! Nu har vi kommit fram till den övre halvan av listan, vilket betyder att videorna som kommer nu är de fem bästa någonsin (i min mening). Det är också väldigt lite som skiljer videorna åt på top 5. Alla är ganska likvärdiga faktiskt.

Dagens video kommer från den NÄST kändaste Bruce på planeten. Han är mest känd för sin roll som sångare i ett av världens största (och bästa?) hårdrocksband. Men faktum är att han även har haft en solokarriär och det är därifrån denna video kommer.

På plats nummer 5: Bruce Dickinson - Tears Of The DragonMotiverings dags:
Denna video är (precis som många andra på listan) otroligt välgjort. Kamravinklarna är snygga, det hela är fin hoppklippt och färgerna är grymma. Men det är inte huvudorsaken till att den hamnar så här högt på listan. Anledningen till att den kommer så här högt upp är att den, till skillnad från många andra videos som finns där ute, vågar gå utanför låtens ramar. Tolka inte detta fel nu, den beskriver känslan i låten på ett helt fantastiskt sätt, men den vågar gå utanför texten (något som var fel med videon på plats 6). Videon står liksom för sig själv och är egentligen inte beroende av låten för att vara bra.

Nu när jag har lovordat den så mycket kanske jag också ska förklara varför den bara hamnar på 5e plats. Det har att göra med videons längd. Jag tycker att 5:39 är lite i längsta laget för en musikvideo. Men tröttnar lätt om den inte är EXTREMT bra. Det är egentligen enda anledningen (nu märker ni att det handlar om små marginaler här va?).

Sådär ja. Nu ser listan ut såhär:

5: Bruce Dickinson - Tears Of The Dragon
6: Sonata Arctica - Flag In The Ground
7: Ozzy Osbourne - Mama I'm Coming Home
8: Stratovarius - Hunting High And Low
9: Alice Cooper - Welcome To My Nightmare
10: Twisted Sister - Were Not Gonna Take It


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0