Dagens TV tips: Metal - A Headbangers Journey

NEJ, jag har inte startat ännu en kategori här på bloggen! "Dagens TV tips" kommer inte att återkomma! Men jag kände att jag behövde promota lite för ett visst TV program idag.

Klockan 21,45 visar SVT 2 filmen Metal - A Headbangers Journey (dom har dock bytt namn på det hela till Metal - En Hårdrocksresa och kallar det för "K-Special", så bli inte förvirrade när ni kollar i tv tidningen). Jag har aldrig sätt filmen, trots att den funnits på DVD ett ganska bra tag nu, så jag ska helt klart se den. På Wikipedia står det att den är gjord av kanadensaren Sam Dunn och att den tar upp en massa åsikter och sådant som folk har om metal. Den innehåller också intervjuer med bland andra Ronnie James Dio, Alice Cooper, Bruce Dickinson, Lemmy och Dee Snider och har ett soundtrack som består av klassiker som Accepts Balls to the Wall, Iron Maidens Run to the Hills och Twisted Sisters We're not gonna take it. Om jag minns rätt så har jag även läst någonstans att den innehåller bilder från när Dee Snider, i amerikas parlament, försvarade yttrandefriheten och kritiserade förslaget (som bland annat framfördes av ett antal fruar till parlamentarikerna, där ibland Al Gores fru) om att censurera vissa låttexter (ett förhör som även Frank Zappa var en del av).

Så, se filmen! Jag kommer att göra det.
Det var allt för idag. Bye, bye!

Kommentarer
Postat av: Metalnallen

Vill du länka min/mina sidor, så länkar jag din?Metalnallen - Metal o rockrecensioner (http://metalnallen.blogg.se)Metalnallen´s Dagens Tips om olika metal o rocklåtar! (http://metalnallen.blogg.se/dagens)

2009-06-21 @ 18:06:00
URL: http://metalnallen.blogg.se/
Postat av: Dennis

Jag har den DvD:n hemma. Grymt bra (y)

2009-06-21 @ 19:15:05
URL: http://baronlacroix.blogg.se/
Postat av: Metalnallen

Ok, tänkte bara kolla, jag länkar lite sidor med metal och så, men kul att du tyckte om bloggen, kommentera gärna mina recensioner eller låttips! :)

2009-06-21 @ 20:34:53
URL: http://metalnallen.blogg.se/
Postat av: CrimsonAnna

Såg den-klart en av de bättre metalfilmerna jag sett

2009-06-22 @ 06:31:02
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0