Knasköping!, Del 2

Författarkommentar: Här är den andra och sista delen av berättelsen Knasköping! som jag skrev när jag gick i sexan. Jag skrev den alltså som ett skolarbete i årskurs 6, så förvänta dig inga otroligheter med språket. Vill du ha en bättre introduktion så får du kolla överst i del 1. Nu börjar vi! Mycket nöje!


SIXTEN BLIR KIDNAPPAD OCH RUDOLF BLIR DIKTATOR ÖVER KNASKÖPING.

Det var en helt vanlig dag på Sixtens kontor i Stadshuset. Sixten stod som vanligt på sitt skrivbord och lekte kyckling. Han höll just på att picka upp ett suddgummi från skrivbordet när det knackade på dörren. Han hoppade ner från skrivbordet och slog sig ner på dom två läskbackar som han hade ställt upp som stol bakom skrivbordet och sa, "kom in".
In kom Bo, Muffinfrun, Farbror D och Farbror C. Eller rättare sagt, Bo, Farbror D och Farbror C kom in, Muffinfrun fick dom dra in med rep (tyvärr så gick dörren sönder och Muffinfrun fick dörrkarmen runt magen). Men när alla väl hade kommit in så började dom att sjunga. Sången gick så här (men ni vill inte höra hur det lät):


"Hej och hå, nu ska du få, en grej som är blå, tra la la la lå, nej vi bara skojade, du ska inte få, en grej som är blå, men det rimmade bäst, för nu ska vi ha fest."


När dom hade sjungit färdigt så skrek alla, "Grattis på dödsdagen"!


Här kommer lite fakta om högtider i Knasköping.

Knasköpingsborna firar, precis som vi, födelsedagar (dock inte namnsdagar). Men dom firar också saker som tandlossningsdagen, lära-sig-simma-dagen, fånga-sin-första-mask-dagen och Dödsdagen.


TANDLOSSNINGSDAGEN är dagen då man tappar sin första tand, den firas precis som födelsedagarna.


LÄRA-SIG-ATT-SIMMA-DAGEN är dagen som man har lärt sig att simma på, den firas precis som födelsedagar.


FÅNGA-SIN-FÖRSTA-MASK-DAGEN är dagen som man har fångat sin allra första mask på, den firas också precis som födelsedagarna.


DÖDSDAGEN är nog den märkligaste dagen, det är dagen som man har beräknats att dö på (något år), den firas också precis som födelsedagen.


Nu åter till berättelsen, vi börjar där Bo, Muffinfrun, Farbror D och Farbror C just sagt "Grattis på dödsdagen".


"Tack" sa Sixten.

"Här får du en present från oss" sa Bo och räckte fram en pappkartong som det stod "flytta med flyttaknas AB" till Sixten. Sixten öppnade den och gav till ett glädjetjut. I lådan så låg mer än femtio stora muffins, dessutom så fanns det mer än 500 suddgummin. Sixten tog upp ett sudd och stoppade det i munnen, han tuggade ett tag och sedan så sa han, "man behöver sudda lite med dom så att dom blir så där jätte goda", sen så la han upp alla sudden på prydliga rader på skrivbordet. Sen så smakade han på en av muffinsarna, sen så tittade han förvånat på muffinsen, och sen så började han äta muffins med en rasande fart. Medan han åt så blev leendet på Muffinfruns mun allt bredare, och när Sixten tillslut hade ätit upp alla muffins så sa hon, "det är ett nytt recept".

"Vad är det i?" frågade Sixten.

"Det gamla vanliga" sa Muffinfrun, "plus lite hakat suddgummi."

"Jag har beställt ett bord för 6st personer på den nya restaurangen som bara serverar suddgummi rätter" sa Bo.

"Varför 6st platser?" sa Sixten förvånat, "vi är ju bara 5st."

"Ja, men Muffinfrun sa att hon ville ha 2st platser till sig själv" sa Bo, "ska vi gå?"


"Ha, ha, ha, ha, ha" skrattade Rudolf, "den var rolig."

"Men det är ju sant mästare" sa Klang, "Knasnyheterna har visst efterlyst Bertil-skurk, och det står också att han är den värsta skurken som bor i Knasköping."

"Du ljuger!" skrek Rudolf till Klang.

"Nej mästare" sa Klang och ryggade tillbaka. "Läs själv", han sträckte fram en darrande hand mot Rudolf och gav honom tidningen, "det står på förstasidan."

Rudolf tog tidningen och läste.

KNASNYHETERNA - Nummer 105
Bertil-Skurk Efterlyst!

Knasnyheterna efterlyser idag Bertil Skurksson, mera känd som Bertil-Skurk. Bertil-skurk har den senaste månaden snott godis från små barn, gått på gräsmattor som har skylten "Gå ej på gräsmattan", han har snott två meloner från Knasköpings fruktstånd, han har handlat med den kända drogen Kakao och värst av allt så har han snott ett suddgummi från Sixten. "En sån usling måste ju bara bort" sa Sixten på en presskonferens tidigare idag, "jag tror nog att han är den värsta skurken som bor i Knasköping." Sixten ger nu fem meloner till den som tar fast honom, och på tal om Sixten så har Sixten dödsdag idag. Mer om festligheterna finns på sidan 2-8.


En artikel av: Skrivor Ita.


När Rudolf hade läst klart artikeln så skrek han "Neeeeeeejjjjjj jjjjaaaag äääärr deeeeennn vääärrrstaaa skuuurkeeennn sooooooommm fiiiiinnnnnsssss!!!!!!"


"Nej men vad trevligt" sa Bo och både Sixten, Muffinfrun, Farbror D och Farbror C började gapskratta. För att det var nämligen så att "Nej men vad trevligt" var det roligaste skämtet i hela Knasköping. När dom hade skrattat färdigt så började dom att titta ut genom ett av dom stora fönstren som fanns på restaurangen "Suddimudi- vi serverar bara suddrätter". När dom hade tittat ut en stund så sa Sixten "Titta, en liten fågel", det var en liten svart prick som hade dykt upp på himmelen. När "den lilla fågeln" hade kommit närmare så sa Farbror C, "Det är en stor fågel!" "Var inte dum" sa Muffinfrun till Farbror C, "det är en örn!" När "örnen" kom närmare så sa Bo "Det är en stor örn." När "den stora örnen" hade kommit närmare så sa Farbror D, "Det är ett flygplan." När alla hade hört att det var ett flygplan så sprang alla som var inne på restaurangen ut för att vinka och klappa händerna. När planet hade kommit närmare så såg man att det stod ett stort "R" på ena sidan. Tio sekunder senare så hade planet landat och dörren gått upp, ut så kom Rudolf. Alla stod som förstenade (vilket inte var så konstigt eftersom Klang hade sprutat ut försteningsvätska precis innan dom hade landat) när Rudolf sprang fram och slängde upp Sixten på axeln och gick in i planet och flög iväg.


"Kalle Jonsson var en jätte trevlig man, tra la la la la la la, tra la la la la la la..."

Det Sixten såg när han vaknade var bland det normalaste han någonsin sätt. Tre rosa kaniner hoppade runt i en ring och sjöng Sixtens favorit låt, "Kalle Jonsson var en jätte trevlig man". Sixten blev så glad att han gick fram till dom och började också sjunga och dansa, men efter en liten stund så tänkte han för sig själv, "Så underligt, det här måste vara en dröm", han bestämde sig om att fråga dom små rosa kaninerna om saken. Men i samma stund som han frågade så försvann dom små rosa kaninerna och Sixten vaknade på ett stengolv, framför honom så stod det en TV, resten av rummet var helt mörkt. Plötsligt så gick TV: n igång och mannen i TV: n sa, "Hej och välkommen till firandet av diktator Rudolfs årsdag! Det firar vi på grund av att det nu är exakt ett år sen nu som Rudolf räddade oss från Borgmästare Sixtens förtryck! Nu för att hedra Rudolf så sjunger vi alla nationalsången tillsammans!"

En melodi kom ut från TV: n:


"Ruuudolf, Ruuudolf, Ruuuuudolf, Rudoooooooooooolf, Ruuudoooolf, Ruuuuuudolf, Rudolf, Rudolf, Rudolf, Rudolf, Rudolf, Rudolf, Rudolf, Rudolf, Ruuuuudolf!"


Sixten förstod att han fortfarande måste drömma, så han ruskade på huvudet, och plötsligt så låg han i sin egen säng. Han blev glad över det, han tittade upp på sin almanacka som satt bredvid sängen, sen så tittade han på sin klocka, det var inte hans dödsdag för en imorgon. Han vände sig om för att somna om, men precis innan han skulle somna så kom han ihåg vad en profet hade sagt till honom i julas, "På din dödsdag pojk, så kommer det att hända något märkligt med dig, pojk", hade han sagt. Sixten kollade på klockan igen och märkte att det var mitt i natten fortfarande. Nöjd så somnade han om, glad över att vad det nu var som skulle hända på hans dödsdag så skulle det inte hända för en imorgon.

SLUT

Författarkommentar: Fast är det egentligen slut? Nejdå. Såklart inte! I första delen av den kommande "Knasköping 2 - Afrodes Diamant" så ger sig Sixten och Bo sig ut på deras mest episka resa som någon någonsin gjort! Eller nästan i alla fall. Ni kan se fram emot bättre språk, sjukare humor och, framför allt, en eller flera nya karaktärer!


Knasköping!, Del 1

Författarkommentar: Denna berättelse skrev jag som ett skolarbete när jag gick i årskurs 6. Så, språket är väll kanske inte fulländat. Den har dock ibland sina poänger. Det blir bättre i fortsättningen, jag lovar, men för att kunna publicera min personliga favoritberättelse "Knasköping 2, Afrodes Diamant"  så måste jag ju publicera ettan först :-P Ettan i sin tur är indelad i 2 delar. Här får du den första. Mycket Nöje!

En gång för länge sedan, eller inte för så lände sedan, faktum är att det var rätt nyligen, så fanns det en stad (eller den finns ju fortfarande men det förstnämnda lät bäst) mitt i den stora öknen i nordsödra delen av Östpolen. Stadens namn var Knasköping.

Staden består, då som nu, av oändligt många små röda stugor, ett sjukhus, ett mindre laboratorium (med namnet "D`s experiment") och ett stort stadshus som stärker sig, då som nu, som en pelare rätt upp i luften.

Invånarna i denna märkliga stad är (om möjligt) ännu märkligare, det skulle ta hela berättelsen att tala om allas namn och jobb (och då så skulle dom flesta redan ha stängt ner berättelsen och sagt "å vad långtråkigt") så därför så väljer jag bara dom viktigaste personerna och dom som den här berättelsen handlar om.


Jag börjar med den mest kända figuren i hela Knasköping, borgmästare Sixten Knas. Sixten vann sitt första borgmästarval redan för 50 år sedan, då han själv bara var 10 år. Sedan dess har han inte förlorat ett enda val (det kanske kan bero på att hans enda motståndare var Rudolf, som jag ska berätta mer om senare).


Den andra personen som jag ska berätta om är Dr Bo Åval (det kanske bör nämnas att han är Sixtens bästa vän). Bos första leksak var en doktors låda, Bos andra leksak var en doktors låda, Bos tredje leksak var en doktors låda, Bos fjärde... Ni fattar poängen va?


Sen så har vi Muffin bagaren Muffin frun som bakar dom största och godaste muffins man kan tänka sig.


Och sen så har vi Sixtens farbröder. Farbror D, som är den smartaste i hela Knasköping, och

Farbror C, som tillskillnad från Farbror D inte är sådär jätte smart, ärligt talat så är han en stor dumbom.

Tillsist så har vi dom två personer som gör att min historia inte liknar en Coca-cola utan kolsyra, de två skurkarna Rudolf & Klang. Rudolf är (konstigt nog) bror till Sixten, och är den drivande ledaren av duon Rudolf & Klang. Klang är ganska smart (han kan till och med mäta sig med Farbror D) men tillskillnad från Farbror D så tillvärkar bara Klang ondskefulla maskiner åt Rudolf.


Då så skulle jag tro att ni vet vilka alla är, och om ni inte vet det så kommer ni att förstå det, för nu så börjar min berättelse!


NATIONAL DAGEN.

Mr Majstro Mr Majstro, Mr Minister Majstro Misteeeeeeeeeer Miiiister Maj aj ajstro!

Miiiiiister Majstro, Mr Minister Maj aj stro!

Mr Mr Maaajstro, Mr Miiister Majstro, Mr Minister Maj aj aj aj aj ajstrooooo!


Det var Knasköpings national dag och Sixten stod och njöt av nationalsången, som "Knasköping Grundskolas Kör" stod och sjöng på en scen, innan de smidigt hoppade ner från den. Sen så öppnades ridån som dom hade stått framför och Sixten kom fram bakom den.

"Mina vänner" sa han i den jättelika mikrofonen som Farbror D hade uppfunnit dagen innan, "jag ville bara säga att...", mer hann han inte säga för att just då så öppnades ett litet svart (osynligt) hål och spottade ut tre ord från den vanliga värden som du och jag lever i. Orden kom från en dubbning av filmen "Rudolf med den röda mulen 5 - Nu flyger vi igen!" med Carola och Pernilla Wahlgren. Så när Sixten alltså hade sagt "jag ville bara säga att" så spottade hålet ut orden "Rudolf är här". Så Knasköpingsborna uppfattade det hela så här, "Mina vänner, jag ville bara säga att... Rudolf är här".

Panik utbröt bland Knasköpingsborna, dom sprang åt alla håll mot sina små röda stugor. Sixten stod kvar en stund och försökte fatta vad som hade hänt innan han skrek, "AAAAAAAA"!, sen så lade han sig ner på scenen med händerna för öronen. Detsamma gjorde alla andra Knasköpingsbor (fast inte på scenen utan på golv, gator och allting annat som ligger på marken), för att ljudet från mikrofonen hade blivit så starkt när Sixten skrek, "AAAAAAAA"!

Men helt plötsligt så kom Sixten (och alla andra Knasköpingsbor) på att mikrofonen bara hade varit på uppvärmning. Så glada att mikrofonen inte hade varit uppvärmd så gick Sixten och alla andra Knasköpingsbor hem till sig och tog en kopp men läsk, och nästa dag så var allting som vanligt igen.


Det där var en liten historia om en helt vanlig dag i Knasköping, men nu så börjar min riktiga historia som handlar om en ovanlig dag i Knasköping.

Författarkommentar: Fortsättningen på den här historien kommer att publiceras inom kort. Vad handlar den om då? Ja, du. Om du tycker att det på något undangömt plan tycker att berättelsen hittills har haft sina sjuka stunder, så är det inget mot vad komma skall.


Presentation

För det första vill jag säga; det här är ingen blogg! Det här ät tänkt att fungera som en databas över de sjuka humoristiska berättelser som jag genom mina skolår har skrivit. Löpande så kommer jag att lägga ut dessa berättelser här för allmän beskådning. Men, kära läsare, fråga helst mig innan (och om) ni skulle få för er att kopiera över hela eller bitar av texterna till någon annan sida. Det kan ni göra genom att kommentera.

Denna sida är alltså ingen blogg och kommer heller inte att fungera som en sådan. Bortsätt från det här inlägget, och möjligtvis någon mer i framtiden, så kommer jag inte att skriva någonting annat än mina små sagor här. Är du däremot intresserad av en "riktig" blogg så får du gärna kolla upp min huvudblogg! Kolla bara under länkar!

Jaja, den första delen av den första historian kommer att följa inom kort. Tills dess; hare!


RSS 2.0