De 10 Bästa Hårdrocksballaderna; Plats 4

Blabbermouth svämmar över av kända rockmusikers avsked av den store mästaren. Nästan vart annat inlägg de senaste dagarna har handlat om någon som skrivit att han var den störste och bäste. Det känns NÄSTAN som att det börjar bli lite mycket av sånt nu... inte för att han inte förtjänar det, för det gör han ju såklart, utan för att det känns som vissa av dessa hyllningar endast är ett sätt för den som hyllar att synas.

Jens Johansson (keyboardist i Stratovarius, som även spelat i DIO) verkar tycka som jag. Han skriver på Stratovarius hemsida bland annat: "I hesitated a bit to write something about this, in a way it feels weird to use this sad day to attract attention to myself."

Just därför ska jag nu, i alla fall tillfälligt, lämna detta ämne och gå vidare med andra saker här på bloggen. Det är nu till exempel länge sedan jag presenterade plats 5 på min lista över de 10 bästa hårdrocksballaderna. Så nu är det alltså hög tid att presentera plats 4!

Dock försvinner inte kopplingarna till den avlidne helt. Dagens ballad är nämligen gjord av hans gamla band! Det är dock inte han som sjunger eftersom låten kommer från tiden innan han gick med i bandet.
Bandet jag pratar om är inte kända för att skriva rena ballader utan mest för att de skrivit några av de tyngsta låtarna i metal historien. Egentligen tror jag nog att dagens låt är den enda av deras ballader som är känd utanför deras fan skara. Det är alltså deras största ballad. Som jag även tycker är den bästa.

Dagens låt är från plattan Volume 4 (1972). Dagens låt är: Black Sabbath med ChangesOzzy Osbourne kanske inte är världens bästa sångare. Men leverera känslor kan han. Denna låt är totalt dominerad av Osbournes röst. Musiken är ganska anonym och lite enformig vilket gör att Ozzy måste ta en stor plats för att låten ska bli lyckad. Det är inte alla sångare som skulle klara av det, än mindre göra det hälften så bra som Ozzy. Det här är Ozzy när han var som bäst (det kanske inte är så konstigt att han även senare haft hittar med ballader...)! Denna låts melodi och text är också helt fantastiska. Anledningen till att den inte toppar listan är just att musiken känns ganska anonym.

Då ska vi se. Listan börjar arta sig nu. Numer ser den ut såhär:

4: Black Sabbath - Changes
5: Sonata Arctica - Replica
6: Helloween - Forever and One (Neverland)
7: Scorpions - Wind of Change
8: Edguy - Save Me
9: Stratovarius - Neon Light Child
10: Accept - Winter Dreams

That's it for idag!! Bye!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sv. Tusen tack

2010-05-20 @ 12:09:07
URL: http://ztizze.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0