Unisonic! Kiske Strikes Again!

Nu har det hänt! Michael Kiske har gjort live debut!! Han har alltså ställt sig på scenen för första gången sedan 1993 (tror jag...)!!!

Men innan vi går in på hurrar rop och allt sådant så tänkte jag att jag skulle ge en snabb inblick i vem herr Kiske är, för dem av er som inte har 100 % koll på detta (vilket väll egentligen inte är så konstigt eftersom snubben varit borta i så pass många år).

Michael Kiske är mest känd för det första (...och största?) han gjorde i sin professionella karriär som sångare. Nämligen de klassiska Helloween plattorna Keeper Of The Seven Keys 1 & 2. Han gick med i bandet strax innan ettan och tillsammans med den mest klassiska sättningen av bandet (med Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf och Ingo Schwichtenberg) skapade han ett sound som skulle komma att representera själva stöttestenen för modern Power Metal.

Efter de inte fullt lika populära uppföljarna (utan Kai Hansen som gitarrist, bör nämnas), Pink Bubbles Go Ape och Chameleon, så fick Michael Kiske och Ingo Schwichtenberg (R.I.P) sparken från Helloween och sedan dess har Kiske ägnat tiden åt att spela in mindre uppmärksammade soloplattor (innehållandes någon form av pop/rock), gästspel i olika sammanhang samt AOR projektet Place Vendome.

Han har dock aldrig spelat live sedan han lämnade Helloween.
Förrän NU!!

I förrgår gick han återigen upp på scenen! Nu med hans nya band Unisonic (som även kommer till Sweden Rock, för de av er som ska dit)!
Låtarna som spelades var:
- Cross The Line (Place Vendôme)
- I'll Be Gone - extended ending (Place Vendôme)
- I'll Be Waiting (Place Vendôme)
- Set Me Free (Place Vendôme)
- My Guardian Angel (Place Vendôme)
- Too Late (Place Vendôme)
- 6/8 (Souls Alive) (NY LÅT!! Troligtvis från den kommande Unisonic plattan!)
- Completly Breathless (Place Vendôme)
- Sign Of The Times (Place Vendôme)
- Streets of Fire (Place Vendôme)
- The Setting Sun (Place Vendôme)
- Follow Me (Place Vendôme)
- Kids Of The Century (Helloween)
- A Little Time (Helloween)
- 6/8 (Souls Alive) (igen)
- Cross the line (igen)

Såhär såg det ut när Unisonic spelade Helloween klassikern A Little Time (med en bit av Priest klassikern Victim of Changes i mitten)!


Är det inte fantastiskt!! Vågar man hoppas på Unisonic till Sonisphere tro? Jag skulle bli ganska förvånad om så var fallet. Men tydligen så ska de ut på en turné i vinter! Och då måste de väll ta sig till Sverige?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0