Mr.MASA spår 2010

Nu är 2010 här och vi har gått in i 10-talet. Vad 10-talet kommer att innebära är omöjligt att spekulera i. Men ska man vara lite pessimistisk så tror jag att Hårdrocken i alla fall står inför sin största svacka NÅGONSIN. Då tänker jag främst på att de flesta gamla giganter kommer att lägga av och att det inte riktigt finns några som kan ta över...

Men vi ska inte bli deprimerade riktigt än. Nu är det ju bara 2010 än så länge, ett år som jag spår kommer att bli ett GRYMT hårdrocks år!! Inspirerad av det här inlägget (från bloggen "METAL!") så ska jag, i punktform, fritt spekulera om vad jag tror (eller vet, för vissa saker bygger på andra saker som är officiella) kommer att hända under 2010!

 • Helloween släpper sin nysinpelade "best of" UNARMED – Best-Of 25th Anniversary den 29e februari. Detta följs inte av någon turné (förutom en stor jubileums spelning på gigantiska Wacken Open Air. Dagens sättning gästas då av de två tidigare medlemmarna Kai Hansen och Roland Grapow. Michael Kiske avböjer att medverka. Spelningen filmas och släpps senare på DVD) utan börjar istället skriva nytt material till en kommande platta som bandet beräknar att ge ut under 2011.

 • GammaRay släpper To The Metal. Skivan blir en succé och följs av bandets största turné någonsin, som bland annat gästar Stockholm (där de spelar på Arenan).

 • Accept återförenas tillfälligt men bryter sedan återigen upp på grund av det massiva motstånd den nya sångaren möter. De återförenas dock igen mot slutet av året, denna gång dock under namnet Metal Heart.

 • HammerFall åker på turné i Storbritannien, Nord och Syd Amerika och Japan. De släpper därefter en ny live-DVD inspelad under Europa turnén. Efter detta tar bandet en paus över sommaren och hösten (då Joacim Cans släpper sin efterlängtade andra soloplatta, denna säljer mycket bättre än debuten och innehåller en top 10 singel). De återkommer dock mot slutet av året då de bekräftar att de i början av 2011 ska påbörja inspelningen av en ny platta. För första gången finns både Fredrik Larsson och Anders Johansson bland låtskrivarna.

 • Sabaton släpper den nya plattan Coat of Arms och ger sig därefter ut på sin största turné någonsin. De spelar bland annat för första gången på Arenan i Stockholm (där de även spelar in sin första live-DVD).

 • Ronnie James Dio blir frisk och gör en bejublad comeback med Heaven & Hell på Sonisphere.

 • Iron Maiden släpper ett nytt studioalbum som hyllas av kritikerna medan fansen tycker att den är på tok för lik A Matter of Life and Death. De spelar flera nya låtar på Sonisphere.

 • Avantasia släpper två nya album och en DVD. Alla hyllas av fansen som musikaliska mästerverk, men kritiska röster menar att flera av låtarna är långt ifrån metal.

 • Jens Ludwig (gitarrist i Edguy) släpper sin första soloplatta.

 • Stratovarius avslutar turnén för Polaris och börjar på en gång skriva nytt material. En ny skiva ser dagens ljus i slutet av året och turnerandet återupptas.

 • Revolution Renaissance släpper ett nytt album. Albumet floppar och Timo Tolkki ställer in den redan planerade europaturnén. Kort därefter splittras bandet och Tolkki börjar arbeta med del 2 av sin rock opera.

 • Sonata Arctica avslutar sin The Days of Grays turné och tar därefter en paus. Tony Kakko släpper då sin första soloplatta bestående uteslutande av symfoniska låtar med många mäktiga vokala arrangemang.

 • Hells Jingel Bells kommer inte tillbaka och den bandade föreställningen göms djupt ner i SVTs arkiv.

 • Året avslutas med en direktsänd hårdrockskonsert med namnet The Final Countdown. Där spelar flera av Sveriges största hårdrocksstjärnor tillsammans.

Sådärja. Det var allt tror jag. Nu har jag säkert glömt en massa saker som jag kommer att komma ihåg snart. Men till största delen tror jag att 2010 kommer att se ut på detta sätt.

That's all for today! Bye!

Men innan ni går kan ni ta er tid att titta på Helloweens nya video till nyinspelningen av klassikern Dr.Stein. Den är MYCKET rolig!


Kommentarer
Postat av: Dennis

Det låter som en jävligt bra plan!

2010-01-03 @ 20:54:44
Postat av: Madeleine

Haha, det om Avantasia kommer vara så sant!

2010-01-05 @ 11:33:47
URL: http://maols.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0