De 10 bästa Hårdrocksvideorna; Plats 2

Innan vi börjar ska jag bara snabbt sammanfalla helgens version av den stora "musik" tävlingen med en mening: "ripp offerna fortsätter"! Så, det var det. Jo just det. Crucified Barbara, varför spelade ni en Nightwish doftande låt istället för det Megadeth doftande grejer ni brukar göra? Det kändes inte som er låt och gitarrerna hördes knappt...

Nu går vi raskt vidare. Vi har kommit fram till silverplatsen på denna lista! Det börjar verkligen dra ihop sig nu och det är lika jämt som... ja... jag vet inte... men jämt är det! På silverplatsen hittar vi ett smått legendariskt band. Ett band som har gått igenom mycket under sin 25 åriga karriär men samtidigt gjort fantastiska låtar. Denna videon är till en av deras fantastiska låtar, en singel från 2000 från den mörka färden... Det är alltså inte detta tyska bands mest klassiska video, men helt klart den bästa.

Silvret går till: Helloween - If I Could FlyMotiverings dags:
(inget snack om klipp och videokvallitet den här gången, som jag redan förklarat så måste dessa vara i topp för att komma över top 5 sträcket)
Detta är ett fantastiskt exempel på en musikvideo! Atmosfären i det hela beskriver låten fantastiskt bra vilket gör att videon och låten blir ett på ett väldigt bra sätt. Samtidigt som videon skulle kunna stå för sig själv utan musik och samtidigt ha samma känsla. Bilderna på bandet är fantastiska (jag gillar framför allt skarpt att Uli Kusch slår på en fågelbur istället för trummor i vissa bilder) och jag gillar upplägget med att bakgrunden inte riktigt flyter ihop med bandet och motiven i förgrunden väldigt mycket. Det gör att låtens känsla av en smärre psykisk sjukdom kommer fram ännu bättre. Mina favoritbilder i videon är när Andi Deris öppnar ögonen i början av låten samt när han flyger i slutet av låten. FANTASTISKT!

Om man nu ska hitta någonting att klaga på så skulle de kunna vara de mindre fantasirika bilderna på bandet när Deris sitter ner. Det känns inte lika proffsigt som resten av videon, men det är lätt att bortse från.

Detta gör att vi kan se att placeringarna 10 till 2 ser ut som följer:

2: Helloween - If I Could Fly
3: HammerFall - Glory To The Brave (version 2)
4: Tenacious D - Wonderboy
5: Bruce Dickinson - Tears Of The Dragon
6: Sonata Arctica - Flag In The Ground
7: Ozzy Osbourne - Mama I'm Coming Home
8: Stratovarius - Hunting High And Low
9: Alice Cooper - Welcome To My Nightmare
10: Twisted Sister - Were Not Gonna Take It

Nu är det bara förstaplatsen kvar! Som jag har sagt tidigare så är det en oväntad video i topp! Så STAY TUNED! Förstaplatsen kommer att avslöjas någon gång nästa vecka (om inget oväntat händer)!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0