De 10 bästa metaljulframträdandena - Plats 5 – 1

Det var dagen före jul, och i hela vårt hus, hördes inte ett ljud, förutom Mr.MASAs jullista!

Det har blivit dags att presentera plats 5 till 1 på min lilla jullista! Och det finns väll egentligen inget mer att säga om det. Än; nu kör vi!

Plats 5
Oh Come all ye faithful - Twisted Sister
Nu är ju faktiskt Twisted Sister ganska ensamma inom metal världen om att ha gjort en hel julskiva. Därför föräras dem ännu en placering på listan med denna version av Were not gonna take it! Från A Twisted Christmas, 2006.


Plats 4
Me käymme joulun viettohon - Tony Kakko
Sonata Arcticas sångare kan även sjunga julsånger på finska! Visst. Man har ingen aning om vad han säger, men ni känner igen låten i alla fall. Eller hur? ;-) Från plattan Raskaampaa Joulua. Vilket år den kom jag jag dock ingen aning om :-)


Plats 3
Helga natt - Joacim Cans
En av Sveriges bästa röster visar att han även han sjunga jullåtar på klassiskt vis! Från den annars ganska värdelösa julshowen Hells Jingle Bells från förra året!


Plats 2
Silent Night - Rob Halford
Bandet Halford släppte ju som bekant en julskiva förra året. Denna inspelning är dock från innan bandet Halford ens var påtänkt. Detta spelades in av Rob Halford 1992 och den visar på ett väldigt finstämt sätt att han faktiskt är/var en av världens bästa sångare. Alla kategorier!


Plats 1
God rest ye merry gentlemen - Ronnie James Dio & Tony Iommi
Ingen kan väll ha missat att en av rockens största röster gick bort i år. Detta är väll kanske inte det bästa han har gjort. Likväl är det den bästa och tyngsta metalversionen av en jullåt som spelats in! Ronnie James Dio på sång, här tillsammans med Tony Iommi från Black Sabbath på gitarr. Från skivan Metal Xmas som kom 2008.


Sådärja! Det var hela listan det!
Nu önskar Mr.MASA eder alla en God Jul! Inte gott nytt år riktigt än dock ;-) för jag lär väll skriva i alla fall någonting mer här innan 2011.

Cheers!!
(och glöm för all del inte Kalle Anka imorgon klockan 15!)

Kommentarer
Postat av: Grimgoth

underbart!

God jul!

2010-12-24 @ 09:51:15
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Derru..

Kul lista!

God Jul! :)

2010-12-24 @ 11:01:27
URL: http://web.me.com/alteaspjuth

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0