Bible Black

Som de flesta hårdrockande människor där ute bör känna till så släpper ju Heaven & Hell sitt första (eller är det fjärde? Det är lite rörigt, så jag ska försöka förklara om en stund) album den 29de denna månad. Albumet kommer att heta The Devil you Know och blir alltså det första som medlemmarna gör under namnet Heaven & Hell. Medlemmarna är, som ni kanske redan vet, Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler och Vinny Appice. Det är alltså den gamla Black Sabbath setningen från 80- och början av 90-talet. Namnet kommer från det första albumet som Black Sabbath spelade in med Dio på sång. Men varför kallar de sig då inte för Black Sabbath? Tydligen så är det så att Black Sabbath har blivit synonymt med Ozzy på sång och att bandet även tänker fortsätta med den sättningen. Och man kan ju inte ha två olika Black Sabbath samtidigt.

The Devil you Know blir alltså uppföljaren på de klassiska Black Sabbath plattorna Heaven and Hell, Mob Rules och Dehumanizer, även fast bandet inte är Black Sabbath utan Heaven & Hell (eller med andra ord Black Sabbath med Ronnie James Dio på sång och Vinny Appice på trummor).

Första singeln från plattan har läckt ut på YouTube. Den heter Bible Black och är en riktigt tung låt. Det är lika gravalvarlig som Black Sabbaths låtar brukar vara och herr Dio låter, trots en ålder på över 60 år, lika bra som han alltid gjort. Men ni får avgöra själva. För självklart kan ny lyssna på låten från dessa legender här nedan. Tills nästa gång: It's hiding in the pages, but you may not come back, You're reading from the Bible Black.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0