Gamma Ray - Hell Yeah!!! The Awesome Foursome... (DVD)

...and the finnish keyboarder who didn't want to wear his Donald Duck costume.

Hell Yeah!!! The Awesome FouresomeDet har blivit dags att recensera Gamma Rays senaste DVD nu. Egentligen så skulle denna DVD släppts för väldigt länge sen, innan senaste plattan Land of the Free II och Hellish Rock Tour. Men på grund av en väldigt massa strul med skivbolag och sånt så släpptes den inte för än förra fredagen. Den består av 2 diskar i sitt original utförande, men de första exemplaren har även med en bonus disk.

För att börja med disk 1. Disk 1 innehåller en konsert film inspelad i Montreal, Kanada, under "The Majestic Northamerican Tour" 2006. Den innehåller 18 låtar, inklusive några av mina Gamma Ray favoriter som; Blood Religion, Heavy Metal Universe, Valley of the Kings och Send me a Sign. Men det värkligt häftiga med disk 1 är inte låtarna eller det fantastiska framträdande som bandet gör, utan sättet som allt är filmat på. Det är så himla snyggt gjort! Dom kör på med kameraåkningar, övergångar och videoeffekter så att det aldrig blir tråkigt (som om något av Gamma Ray kunde bli tråkigt :-P). Kort sagt, en riktigt bra fösta disk!

Disk 2 innehåller precis det som man förväntar sig av en disk 2. Lite "Road Movie", lite andra live klipp (inspelade på Wacken Open Air, 2003 och 2006) och lite video klipp (i detta fall faktiskt alla som bandet någonsin har gjort, vilket betyder några låtar med bandets förre sångare Ralf också). En helt normal disk 2 alltså.

Hur är det då till sist med bonus disken? Den består av ännu en "Road Movie" och 4 live låtar. Allt är filmat under den spanska delen av bandets nyligen avslutade Hellish Rock Tour med Helloween och de 4 live låtarna kommer enbart från senaste plattan Land of the Free II. "Road Movie"n är som såna brukar vara. Ganska skoj att kolla på om man är ett fan av bandet, annars ganska meningslösa. Dock tyckte ju jag att det var kul eftersom jag är ett fan av bandet. Det är också ganska skoj att höra låtar från nya skivan live. Visst, jag såg dem när Hellish Rock besökte Stockholm. Men då spelade de bara 2 låtar från nya plattan.

Gamma Ray - Hell Yeah!!! The Awesome Fouresome... (DVD) - Betyg: 9/10
Bästa på DVDn - Första disken med liveframträdandet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0