HammerFall - Rebels whit a Cause (DVD)

Omslaget till HammerFalls DVD Rebels whit a Cause

Då var det dags för den första DVD recensionen på den här sidan. Och vad passar bättre att börja med än HammerFalls helt nya DVD Rebels whit a cause? Detta är nämligen något som jag väntat länge på. Det var ju faktiskt fyra år sedan som dom släppte en DVD senast (live DVDn/ live plattan One Crimson Night). I och för sig är jag väll lite partisk eftersom HammerFall varit ett av mina absoluta favoritband sedan 2004, men jag ska ändå försöka att vara lite objektiv :-P.
Rebels whit a cause består av en hel del olika saker. Huvuddelen är dokumentären Rebels whit a Cause - Unruly, Unrestrained, Uninhibited på ungefär 90 minuter som sammanfattar bandets historia mellan åren 2002 till 2007 (och tar alltså upp där två av de tidigare DVDerna slutade. The First Crusade, 1997 till 1998, och The TemplarRenegade Crusades, 1999 till 2001). Den är riktigt proffsigt gjort med både en nyinspelad intervju med hela bandet där dom berättar om åren som varit och filmklipp från bandets egen videokamera. Den är intressant och rolig att titta på och även förvånansvärt ärlig. Dom hoppar tillexempel inte över att kommentera saker som överfallet på Joacim Cans (vill du veta mer? kommentera) och Magnus Roséns avhopp (Stefans avhopp kommenteras inte eftersom det spelades in tillsammans med Stefan innan avhoppet). Kort sagt så är det en bra och intressant dokumentär.

Bortsätt från dokumentären så finns också lite annat smått och gott för HammerFall fans på DVDn. Här finns alla videor som bandet spelat in under 2002 till 2007, (alltså från Hearts on Fire till Last man Standing) ganska många tv-framträdanden av bandet (inklusive framträdandet när bandet tillsammans med Roger Pontare sjunger När vindarna viskar mitt namn live i Svt) några filmer som herr Oscar Dronjak lekt ihop själv och sen några live klipp från en konsert i Tyskland under Icebraker Tour Festivals 2005. Av allt detta extramaterial så är det nog liveinspelningen som jag uppskattar mest. Den är i och för sig inte alls lika proffsigt gjort som på One Crimson Night men den är ändå sevärd eftersom bandet här framför mastodont låten Knights of the 21st century på en kvart.

Kort sagt så är hela DVDn ett måste för varje HammerFall fan! Men jag tror inte att någon som inte redan är insatt i HammerFall ska köpa denna som första DVD, då ska men istället gå på One Crimson Night.

HammerFall - Rebels whit a Cause (DVD): Betyg 10/10 (såklart)
Bästa på DVDn: Dokumentären och live framträdandet

Ps, nu har HammerFall återigen fått upp sin officiella hemsida, http://www.hammerfall.net/, efter att den varit nere i ett halvår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0